PARSHIP

Parship is ongetwijfeld de beste datingwebsite van België. Wij hebben alle datingsites uitvoerig getest en Parship komt hier met stok en schouder bovenuit. Op heel onze vergelijk-checklist scoort deze datingsite bij ons een maximum score. Het grote verschil met Parship en de vele andere datingsites is dat je op deze website bij het registreren een vragenlijst krijgt die wetenschappelijk opgebouwd is. Door deze vragenlijst heeft Parship een technologie ontwikkeld waarmee ze kunnen kijken welke andere vrijgezellen een zelfde of gelijkaardige score krijgen.

Gratis aanmelden >>

Neem je tijd om deze vragen lijst in te vullen

Wij raden iedereen aan om rustig een kwartiertje tijd te nemen om deze vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen bij het registreren. Door deze vragenlijst zal u onmiddellijk heel interessante partner voorstellen krijgen. Bovendien kan je deze test zien als een vorm van zelfevaluatie waar je uiteraard achteraf een rapport van krijgt. Tijdens onze test hebben we opgemerkt dat deze vragen heel sterk onderbouwd zijn. Na deze test krijgt je profiel een soort van matchingscore waarmee hij andere profiel gaat vergelijken. Het systeem zal niet alleen vergelijken op basis van interesses maar ook op basis van je manier van denken. Een voorbeeldje waar dit systeem bijvoorbeeld naar kijkt is:

 • Hoe groot is je behoefte aan intimiteit?
 • Is er een algemene contactwens?
 • Hoe groot is je contactgeremdheid?
 • Wat is je score op vlak van introversie.
 • Ook een score voor Extraversie (in vergelijking met andere profielen)
 • Inschikkelijkheid.

Deze connecties worden gelegd op basis van Persoonlijkheid, gedrag in een relatie maar ook je gewoontes in het dagelijks leven.

Wie heeft mijn profiel bezocht?

Dit is één van de vele functies die helemaal gratis is op Parship. Vele datingsites weten dat de “wie heeft mijn profiel pagina bezocht” erg populair is – waardoor enkel betalende members deze pagina kunnen zien. Op Parship is dit dus niet het geval en kunnen alle leden die zich gratis aangemeld hebben dagelijks een kijkje nemen op deze pagina en zien welke andere leden interesse hadden in jouw profiel.

Enkele functionaliteiten op een rijtje

 • Berichten: stuur en ontvangen leuke berichtjes van andere leden. Durf gebruik te maken van deze functie. Heel wat vrijgezellen durven niet altijd even makkelijk een berichtje te sturen. Het is erg belangrijk om een eerste stap te zetten.
 • Nieuwe partnervoorstellen: dit is uiteraard een heel interessante pagina. Dagelijks is het algoritme van Parship opzoek naar nieuwe partnervoorstellen die matchen op uw matching score. Ook wanneer er nieuwe leden zich aanmelden met jouw interesses en voorkeuren, zullen deze nieuwe profielen onmiddellijk op deze pagina zichtbaar worden.
 • Mijn Favorieten: het is niet altijd even makkelijk om tussen de vele duizenden leden een overzicht te bewaren. Daarom is het heel eenvoudig om jouw “favorieten” even op te slaan in een aparte lijst. Deze lijst is uiteraard persoonlijk. Zo kan je achteraf eenvoudig terug vinden in welke profielen je interesse had.
 • Bezoekers van mijn profiel: één van de populairste pagina’s op een datingsite is uiteraard deze pagina. Hier zie je welke vrijgezellen interesse hadden om jouw pagina te bezoeken. Leuk aan Parship is ook dat je elke keer jouw match score kan vergelijken. Bovendien laat Parship elke keer weten wat de afstand is tussen jouw en het ander profiel.
 • Bezochte profielen: een overzicht pagina waar je alle profielen kan bekijken die je als laatste bezocht hebt.
 • De ijsbreker: kies drie leuke vragen en stuur deze vragen door naar een ander profiel. Zo kan je heel eenvoudig het ijs breken met iemand en leer je elkaar wat beter kennen. Uiteraard mag je drie leuke vragen terug verwachten!

Buiten de bovenstaande opties zijn er nog veel meer modules waar je gebruik van kan maken. Door onze vele tests kunnen we zeggen dat Parship één van de meest uitgebreide datingwebsites is van België.

Ontmoet dating coach Mieke!

Heb je vragen over online dating of simpel weg een vraag over je huidige relatie? Geen probleem, Parship’s dating coach Mieke helpt je graag verder. Mieke geeft elke donderdag advies tussen 19h en 21h. Geen enkele vraag is te zot om haar even te contacteren. Uiteraard kan u ook steeds terecht de helpdesk van datingbelgie.be!

Enkele positieve en negatieve puntjes op een rijtje!

voordelen:

 • Parship is volgens al onze testen verkozen tot beste datingsite van Vlaanderen. Dagelijks vele nieuwe leden die opzoek zijn naar een serieuze relatie.
 • Heel professionele en wetenschappelijk opgebouwde vragenlijst waarmee later alle profielen binnen Parship vergeleken zullen worden.
 • Parship beschikt over een mobiele applicatie waardoor het kinderspel is om met je smartphone nieuwe mensen te leren kennen.
 • Uitgebreide en vele dating functies die op andere sites niet aanwezig zijn.

Nadelen

 • De dating coach is enkel bereikbaar op Donderdag. Dit is uiteraard geen probleem omdat u ook met al je vragen terecht kan bij team van datingmagazine.
 • Registreren op deze website duurt wat langer omdat je een uitgebreide vragenlijst krijgt; maar deze vragen lijst is erg belangrijk voor het verdere verloop en ontmoeten van nieuwe mensen. Neem daarom even de tijd om al deze vragen zorgvuldig op te lossen.

Onze score voor Parship

FeaturesHeel Hoog
GebruiksvriendelijkheidPerfect
PopulariteitHeel hoog
Profiel kwaliteitHeel hoog
Klanten serviceHeel hoog
Matching systeemHeel Hoog

Veel gestelde vragen over Parship.be

Is het invullen van de vragenlijst helemaal anoniem?
Het invullen van deze test is uiteraard 100% anoniem en veilig.
Is het interessant om bij Parship een betalend abonnement te nemen?
Wij hebben één maand het betalend abonnement uitvoerig kunnen testen. Uit deze tests blijkt dat een betalend membership zeker heel wat voordelen heeft. Met een gratis profiel kom je al heel ver – maar dit weegt niet op tegen de vele extra functies die je krijgt bij een premium membership.
Kunnen jongeren zich ook aanmelden?
Op Parship is iedereen welkom vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het grote deel van alle leden is 25 jaar en ouder.
Is deze test echt wetenschappelijk onderbouwd?
Parship werkt samen met een intern team van 16 psychologen die fulltime bezig zijn met onderzoek en ontwikkeling van het dating match systeem. Dit systeem is volledig gebaseerd op verschillende wetenschappelijke testen.

De conclusie

Wij hebben Parship op nummer één geplaatst op onze dating vergelijker. De reden hiervan is dat deze datingsite op bijna al onze items een maximum score behaalde. Daarom raden wij onze bezoekers ook aan om Parship zeker een kans te geven!

Leave a Comment