SENIORENGELUK

De datingwereld voor 50 plussers is voor de meesten geen gemakkelijke opgave. In hun gloriejaren was dating niet zo prominent aanwezig in de samenleving als vandaag. Veelal kwamen de relaties van toen tot stand vanop de schoolbanken. Kijken we jaren terug, dan lijkt het allemaal zo eenvoudig, je ontmoet iemand en als het klikt neem je de volgende stap in jullie relatie. Mensen spenderen vandaag meer tijd online dan offline,wat resulteert dat je een breder publiek kan bereiken via gespecialiseerde websites als seniorengeluk.be.

Nu je terug single bent, heb je waarschijnlijk al een bepaalde gedacht wie je wil ontmoeten. seniorengeluk.be is uitermate gebruiksvriendelijk en biedt je de mogelijkheid om een match uit een database met duizenden leden te zoeken op basis van jouw voorkeuren. De hoofdreden waarom je terug een vrije vogel bent geworden, is natuurlijk om jezelf een gelukkiger leven te schenken. seniorengeluk.be kan je bijstaan in deze zoektocht.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Een gratis-toegang is de eerste stap

Op het merendeel van de beschikbare datingsites kan je pas echt te werk gaan indien je je registreert voor een betalend lidmaatschap, omdat de functionaliteiten zodanig gelimiteerd zijn dat enkel een registratie gratis is. NIET, bij seniorengeluk.be. Leden met een gratis-toegangsvorm zijn logischerwijze beperkt in hun mogelijkheden, toch kunnen ze hiermee al aan de slag. Hieronder hebben we voor u slechts een aantal van de beschikbare functies van een gratis lidmaatschap op een rij gezet:

 • Het inschrijven is volledig gratis en neemt slechts enkele minuten in beslag. Een willekeurige testpersoon was volledig geregistreerd in minder dan 5 minuten. We raden u toch aan om dit proces met uw complete aandacht te doorlopen, want deze gegevens vormen de basis van je online profiel. Alle gegevens kunnen achteraf nog gewijzigd worden zonder problemen, maar voor het matchingsysteem is het  handiger wanneer uw gegevens van de eerste maal correct zijn. Indien u stappen van het inschrijvingsproces toch zou overslaan, loop je het risico dat je niet in de zoekresultaten van andere gebruikers zit net doordat je profiel belangrijke gegevens ontbreekt.
 • Je hebt de toegang om alle profielen te bekijken die je maar wenst. Aan de rechterkant van de homepagina, eens je ingelogd bent, zijn de nieuwste leden te bezichtigen.
 • Standaardzoekfunctie, waarmee je op basis van jouw voorkeuren een geschikte match kan vinden. De VIP leden kunnen meerdere voorkeuren ingeven waardoor ze een preciezer zoekresultaat bekomen.
 • Het versturen van standaardberichten. Het contact is hier beperkt. Het is niet mogelijk kom persoonlijke berichten te sturen, desondanks kom je wel in contact met je match!
 • Het bekijken van profielfoto’s behoort ook tot de beschikbare basisfuncties van een gratis-lid. De Vip-leden kunnen gebruik maken van een ‘fotozapper’, op deze manier kunnen ze snel op basis van een profielfoto een groot aantal profielen overlopen op een leuke manier.

Laat geen enkel bericht ongelezen!

Wanneer je bent ingelogd, worden je ongelezen berichten uitdrukkelijk benadrukt. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle geïnteresseerde mannen en vrouwen die contact met jou probeerden te zoeken. Daarnaast beschikt je profiel ook over een barometer die je vertelt hoe volledig jouw profiel is ingevuld. Dit kan het anderen vergemakkelijken om jou te vinden!

Kostprijs van een VIP-toegang

Aan de hand van de aangekochte credits heb je x-aantal dagen VIP-toegang tot seniorengeluk.be

Aantal credits Kostrpijs Aantal dagen VIP-toegang
140 15,99 € 14 dagen
300 27,99 € 30 dagen
900 59,99 90 dagen

Positieve en negatieve aspecten

Voordelen:

 • Volledige anonimiteit is één van de grote pluspunten die seniorengeluk.be beamend en nastreeft. Om je identiteit te beschermen worden bij de inschrijving geen persoonlijke gegevens gevraagd. Net zoals dat het niet verplicht is om een profielfoto te uploaden. De mogelijkheid om foto’s met andere leden te delen is enkel een hulpmiddel, beslis zelf of je hiervan gebruik wil maken. Een beveiligd communicatiesysteem en de vraag om je identiteit te bevestigen via je opgegeven mailadres zijn slechts enkele van de vele maatregelen die men genomen heeft om je anonimiteit te garanderen.
 • Kosteneffectiviteit, het upgraden naar een VIP-toegang kan door te kiezen tussen 3 verschillende abonnementen. Het organiseren van afspraakjes/dates in de echte wereld zijn duur geworden, je geeft geld uit aan brandstof, eten en veelal aan één of andere activiteit zoals de cinema of een optreden. De eerste date kan uitdraaien op een ware ontgoocheling, waardoor het verspilde moeite en geld is. Voor de kleine prijs van een abonnement, krijg je de toegang om, zoveel als je zelf mogelijk acht, andere leden te leren kennen via profielomschrijvingen, foto’s en persoonlijke berichten.
 • De laatst geregistreerde leden zijn zichtbaar voor alle gebruikers, dit is een unieke functie waardoor je op de hoogte blijft van het aanbod aan deelnemers.
 • Zichtbare online status. Wanneer je een profiel van een bepaalde persoon bekijkt, kan je zien of hij/zij online is. Dit biedt je de mogelijkheid om onmiddellijk actie te ondernemen en een conversatie te beginnen.
 • Sta je op het punt om een persoonlijk bericht te versturen naar iemand, maar wil je hier toch nog eens over nadenken?  Je hebt maar 1 kans op een eerste indruk, het is daarom uiterst belangrijk dat je goed nagedacht hebt over wat je allemaal in dat bericht zal schrijven. Bewaar je bericht in ‘concepten‘ en kom hier later op terug.
 • E-mail notificaties. Stel je profiel zodanig in aan de hand van jouw voorkeuren zodat je bij het ontvangen van nieuwe berichten, een e-mail toegestuurd krijgt. Dit vergemakkelijkt het voor jou om up-to-date te blijven met je online profiel.

Nadelen:

 • Enkel bij gratis-leden kunnen er advertenties zichtbaar zijn op de homepagina. Eens je je lidmaatschap opwaardeert naar een VIP-toegang, kun je via de instellingen ‘het tonen van advertenties’ afvinken.
 • De basisinstellingen voorzien geen apart vak om je opleiding verder te definiëren. Wil je dit toch doen, dan kan je je specifiek diploma vermelden in je profielomschrijving.

Hulp nodig?

Lang niet iedereen is even snel weg met de diverse mogelijkheden die de site u aanbiedt. Desondanks er gebruik gemaakt wordt van een zeer gebruiksvriendelijke user interface, kunnen er toch nog een aantal onduidelijkheden zijn. Om dit op te lossen, springt seniorengeluk.be voor zowel vragen, opmerkingen en ideeën u graag te hulp via hun contactformulier.

Seniorengeluk, de behaalde score

FeaturesHoog
GebruiksvriendelijkheidHeel Hoog
PopulariteitHoog
Profiel kwaliteitHeel hoog
Klanten serviceHoog
Matching systeemHoog

Meest voorkomende vragen

Bestaat er een applicatie voor op een smartphone of tablet?

De ontwikkelaars hebben hard gewerkt aan een geoptimaliseerde site voor smartphones en tablet alsook aan een applicatie ” Safe Dating-app”. Deze is te vinden in de App Store of in Google Play

Kan mijn inlognaam achteraf nog gewijzigd worden?

Neen, het is daarom aangeraden om voldoende tijd te nemen om de verschillende stappen van het inschrijvingsproces te doorlopen. Het loont zich dubbel en dik om je correcte gegevens van in het begin in te voeren, dan deze achteraf te moeten wijzigen.

Bestaat er een limiet op het aantal keren ik per dag kan inloggen?

Absoluut niet, de gebruikers hebben een ongelimiteerde toegang tot de website.  Ze kunnen hun profiel dag en nacht, 24 op 24 updaten. Veelal hebben de leden een druk professioneel leven waardoor de meeste activiteit later op de dag wordt waargenomen.

Onze eindevaluatie

Online dating is niet langer en alleen bestemd voor jonge mensen, personen met een langere levenservaring kunnen nu ook optimaal gebruik van de één van de meest gebruiksvriendelijke dating sites van België! Twijfel niet om je in te schrijven, zoals eerder vermeld neemt dit slechts enkele minuten in beslag. Onder de 50+’ers is seniorengeluk.be een gekend platform geworden waardoor er maandelijks ongeveer 1200 nieuwe leden zich registreren. Wacht niet langer tot je die ene speciale persoon vindt, ga zelf op zoek en vergroot je kansen via seniorengeluk.be!

Leave a Comment