TESAMEN

Ben je de zoektocht begonnen naar een partner waarmee je samen door het leven kan gaan? tesamen.be Respect voor uw privacy, “ouderwetse” beleefdheid en een no-nonsens aanpak , u vindt het bij Tesamen vzw is de belgische datingsite waar je gemakkelijk iemand kan ontmoeten waar het mee klikt. Deze datingsite kunnen we opsommen in slechts enkele kernwoorden, veilig, leuk en betrouwbaar.

Gratis aanmelden >>

Hoe werkt het?

In vergelijking met vele andere datingsites, is tesamen.be één van de weinigen waarbij de te doorlopen stappen bij het inschrijvingsproces doordacht zijn. Er wordt een duidelijke en transparante werkwijze gehanteerd. Laat je niet misleiden, het registratieformulier zal je niet in 5 minuten kunnen afronden. Er worden gedetailleerde vragen gesteld om je een zo uitgebreid mogelijk profiel te creëren. Je wilt er toch ook van overtuigd zijn dat wanneer er iemand contact met je zoekt, deze persoon oprechte intenties heeft.

Hieronder kan je de diverse stappen volgen tot voltooiing van je inschrijving:

stap 1: Stel het niet langer uit en schrijf je gratis in!

Hier vraagt men slechts naar enkele essentiële basisgegevens zoals je geslacht, leeftijd  en je profiel/schuilnaam. Nadat je deze stap hebt afgerond krijg je via e-mail een bevestigingslink. Dit is het signaal dat aantoont of je intenties oprecht zijn.

Stap 2: Nu volgt er een gedetailleerde vragenlijst die je niet even snel in 5 minuten kan invullen. Deze uitgebreide manier van werken is een reflectie van het beleid van tesamen.be, namelijk een eerlijke datingsite met als hoofddoel om u gelukkig te maken. tesamen.be gelooft dat alles draait rond het opstellen van een juist profiel. Zij willen zoveel mogelijk informatie verzamelen zodat er een perfecte match gevonden kan worden. Hoe eerlijker de leden hun profiel invullen, hoe gemakkelijker andere gebruikers je kunnen zoeken. Op deze manier zijn je ontvangen reacties van gebruikers die jou er doelbewust hebben uitgekozen.

De gevormde antwoorden zullen uiteindelijk in je profielomschrijving verwerkt worden. Na het doorlopen van deze vragenlijst, worden er al onmiddellijk een aantal partnersuggesties gedaan!

Wat kan je doen met een gratis profiel?

Het inschrijven is zoals bij de meeste datingsites volledig gratis, het verschil met andere websites is dat je al heel wat kan bereiken met dit gratis lidmaatschap. Alle instellingen van je persoonlijk profiel kunnen gewijzigd worden zodat het voldoet aan al jouw wensen. Het is pas nadat de medewerkers van tesamen.be je profiel hebben nagekeken dat het geactiveerd en gepubliceerd kan worden. De belangrijkste functies hebben we hieronder opgesomd.

 • Bekijken van andere profielen
 • Versturen van persoonlijke berichten en het lezen van reacties
 • Bekijken van foto’s
 • Beschikbare persoonlijkheidstesten
 • Maximale info zichtbaar over de status van je bezoekers
 • Feedback en advies

Het is slechts bij het uitwisselen van je contactgegevens dat een gratis profiel gelimiteerd is en een upgrade naar een betalend lidmaatschap een vereiste wordt.

Kostprijs van een betalend lidmaatschap

Eerst en vooral willen we nogmaals de nadruk leggen op het feit dat dit een eerlijke datingsite is, die slechts een eerlijke prijs vraagt aan haar betalende leden. Het doel van tesamen.be is om jou te helpen in de zoektocht naar een geschikte partner, dit zal in alle gevallen primeren. Het doel van de oprichters is niet om zich persoonlijk te verrijken, dit kan zelfs niet door de gekozen vennootschapsvorm: een vzw. Er zijn 2 beschikbare lidmaatschaptypes:

A-actief basislid – GRATIS B-bevoorrecht lid – BETALEND
Je profiel is zichtbaar voor anderen.
 • 3 maand lidmaatschap = 96,00 €

Dit biedt je de mogelijkheid om 3 maanden lang onbeperkt persoonlijk contact te maken met andere bevoorrechte leden.

Mogelijkheid tot het versturen en ontvangen van persoonelijke berichten.
 • 12 maand lidmaatschap = 188,00 €

Dit is een bevoorrecht lidmaatschap met extra mogelijkheden. Bij een lidmaatschap van 3 maand kunnen er geen contactgegevens uitgewisseld worden met basisleden, bij dit lidmaatschap kan je wel genieten van deze functie. Je mag 3 basisleden kiezen uit je kandidatenlijst om persoonlijke gegevens uit te wisselen. Een contactgarantie wordt hier gehanteerd: als je met minder dan 12 leden contact gehad, wordt je lidmaatschap gratis verlengd.

 • 237,00 € = Bevoorrecht steunend lid zonder tijdsbeperking

Dit is wat we noemen een all-inclusive pakket. Je hebt de mogelijkheid om met eender wie uit je kandidatenlijst persoonlijk contact te maken en afspraakjes te regelen. Er is geen limiet op het aantal contactverzoeken, noch in tijd en ongeacht welk type lidmaatschap.

De website en je profiel blijven ter uwe beschikking tot je een partner hebt gevonden.

 Hun troeven ten opzichte van andere datingsites

 • Oprechte en eerlijke kandidaten vormen de basis van hun ledenbestand. Je registreren voor een gratis profiel begint met het invullen van een stevige vragenlijst. Hoe beter je de vragen beantwoordt, des te beter de medewerkers passende matches kunnen voorstellen. Letterlijk alle profielen worden gecontroleerd vooraleer ze zichtbaar gemaakt worden voor de andere gebruikers. Een fake en nutteloos profiel zal je hier dus nooit aantreffen.
 • Discretie en anonimiteit worden nagestreefd. Er wordt gecommuniceerd aan de hand van je schuilnaam en het mailadres van de site zelf. Enkel en alleen wanneer je de volgende stap wilt zetten in jullie ontmoeting kan je ervoor kiezen om je persoonlijk gegevens vrij te geven.
 • Veiligheid en betrouwbaarheid.  Sommigen verwachten dat deze elementen standaard zijn. tesamen.be werkt via een beveiligde https verbinding waardoor geüploade foto’s niet in de zoekresultaten van verscheidene zoekmachines zichtbaar zijn.

Het ledenbestand van tesamen.be

Leeftijd Opleiding
20 – 30 jaar 13%
Universiteit 16%
30 – 40 jaar 22%
Hogeschool 37%
40 – 50 jaar 28%
Algemene vorming 20%
50 – 60 jaar 27%
Kunst 2%
60 + 7%
Vrouwen 45%
Mannen 55%

Beschikbare datingtips per regio

Hadden we al aangehaald dat tesamen.be je oprechte hulp biedt in de zoektocht naar een partner? Hun samenwerking stopt niet wanneer je een match hebt. Wanneer je tot een punt bent gekomen dat je je persoonlijke contactgegevens met elkaar gaat uitwisselen, beginnen de zenuwen van een eerste ontmoeting opkomen. Lang niet iedereen kan gemakkelijk een date organiseren, al helemaal niet de eerste date! Er wordt veel verwacht van een eerste afspraak door beide partijen. tesamen.be heeft per regio de hotspots voor jou opgezocht met een korte beschrijving.

Mogelijke Regio’s
Antwerpen Hasselt
Brussel Oudenaarde
Aalst-Dendermonde Sint-Niklaas
Turnhout Kortrijk
Sint-Truiden Gent
Leuven Brugge
Mechelen Oostende
Lier Nederland

Ga hierna verder op verkenning van de website, ze bevat talloze tips en interessante artikels.

De geschiedenis van Tesamen

De oprichters van Tesamen VZW zijn Marijke Van Wezer en Peter Menu. Zij worstelden net zoals vele belgen met het gemeenschappelijke probleem: het vinden van de juiste partner. Online dating is geen nieuw concept, jaren geleden leerden ze elkaar op deze wijze kennen, in 2004 mogen ze zich man en vrouw noemen. Hun zoektocht verliep niet altijd van een leien dakje, dat is de grondreden waarom ze Tesamen VZW hebben opgericht. De commercialisatie van de huidige websites, die er al dan niet op uit zijn om de leden te bedriegen was voor hun een doorn in het oog. Het werd hun gezamelijke missie om anderen te helpen in de zoektocht naar het geluk. Hun website moet vooral gekend staan als een integere, niet-commerciële dienst.

Respecteer de huisregels

 1. De medewerkers moeten indien nodig in staat kunnen zijn om je te bereiken via de opgegeven contactgegevens.
 2. Om een kwalitatief ledenbestand te kunnen garanderen, is het verplicht om je profiel volledig in te vullen. Alles dient tevens te gebeuren in de Nederlandse taal.
 3. Er dient minimaal op alle eerste reacties/mailtjes van geïnteresseerden gereageerd te worden, ookal heb je helemaal geen interesse in deze persoon. Deze regel wordt gehanteerd om een aangename omgeving te creëren.
 4. tesamen.be heeft het recht om profielen te blokkeren/schrappen uit het ledenbestand wanneer er storend gedrag wordt vastgesteld. Dit staat niet in combinatie met een terugstorting van het lidgeld.
 5. De inhoud en informatie die weergegeven is in je profiel blijft je eigen verantwoordelijkheid.
 6. Er is geen resultaatsgarantie! Het al dan niet vinden van een match/partner is sterk afhankelijk van de manier hoe je je profiel hebt opgesteld in combinatie met je communicatie naar andere leden toe.
 7. Overeenkomstig de wet ‘ verkoop op afstand’, is het mogelijk om de verbintenis te annuleren en wordt het lidgeld terug betaald binnen 14 dagen.
 8. We respecteren elkaars anonimiteit en privacy.

Tesamen, de behaalde score

FeaturesHeel hoog
GebruiksvriendelijkheidHeel Hoog
PopulariteitHoog
Profiel kwaliteitHoog
Klanten serviceHoog
Matching systeemHoog

Enkele belangrijke vragen

Is tesamen wel een echte datingsite?

Tesamen is niet enkel een gebruiksvriendelijke website, het is tevens een Vlaamse vzw opgestart door een koppel die elkaar online leerden kennen. De ontwikkelaars en medewerkers van tesamen.be zijn bereikbaar via de opgegeven contactgegevens voor feedback op je profiel en alle andere vragen.

Zijn de aanwezige leden, actieve leden?

Eén van de huisregels waarvan men vraagt deze na te leven is: wees beleefd. Er wordt van je verwacht dat je op elke reactie antwoordt, dit is een kleine moeite ook al heb je geen interesse in de persoon. Dit zorgt ervoor dat tesamen.be een aangename ontmoetingsplaats is voor iedereen. Wanneer er een antwoord voortdurend op zich laat wachten, wordt het profiel geblokkeerd. Het systematisch blokkeren van inactieve gebruikers werkt als een filter zodat enkel de oprechte leden overblijven.

Zijn er valse profielen onder de leden?

Werkelijk elk profiel wordt door de medewerkers gecontroleerd, de gedetailleerde vragenlijst is tevens voor vele oneerlijke mensen al een afhaakpunt. Zijn er verdachte elementen, dan wordt het lid gecontacteerd om zijn intenties te achterhalen. Onvolledige profielen en valse worden zonder pardon permanent verwijderd uit het ledenbestand.

Onze eindevaluatie

Na het schrijven van reviews over andere datingsites, moeten we toegeven dat dit de meest oprechte datingsite van België is. Waar het commerciële karakter bij anderen sterk aanwezig is, liggen hun prioriteiten bij het helpen van alleenstaanden. De uitgebreide profielen zijn een kenmerk geworden die de vele leden zeker weten te appreciëren. Eens je ingeschreven bent, sta je er niet alleen voor! Manuele opvolging en feedback van de medewerkers is een gratis service waarover alle leden kunnen beschikken. Wij adviseren je zeker en vast deze site, wanneer je niet op zoek bent naar een flirt maar naar een langdurige relatie.

Leave a Comment