Relatieplanet

Ben je klaar met het single leven? Wil je samen met iemand vrolijk door het leven gaan en genieten van elkaars gezelschap elke dag opnieuw? Vindt op een snelle manier iemand die jou waardeert als persoon om je interesses mee te delen. Relatieplanet onderscheidt zich van andere datingssites door zich te profileren als ‘de datingsite voor iedereen‘. Alle mensen die de zoektocht begonnen zijn naar een partner kunnen van start gaan op relatieplanet.be. De ware vinden op een datingsite, dat gebeurd. Met de 5 miljoenste inschrijving in 2024 hebben ze ondertussen al een gigantische verzameling succesverhalen waarvan de teller op 200.000 staat, koppels die het geluk op relatieplanet hebben gevonden.

Bouw aan een mooie toekomst zoals zovelen je al voor gedaan hebben. 

PROBEER ALTERNATIEF – Be2.com >

De datingsite voor iedereen mag je letterlijk nemen:

Voor alle leeftijden. Hun ledenbestand bestaat hoofdzakelijk uit mensen tussen de 35 en 65 jaar oud. Dit betekent niet dat personen die buiten deze leeftijdscategorie vallen uitgesloten zijn van zich te kunnen inschrijven. Mensen jonger dan 35 of ouder dan 65 zijn ook prominent actief op relatieplanet. De zoekfunctie laat je toe om op zoek te gaan naar iemand die aan jouw leeftijdsvoorkeur voldoet. Liefde kan ontstaan op elke leeftijd, daarom zijn er ook geen leeftijdsbeperkingen om zich aan te melden.

Voor alle opleidingsniveaus. Wil je je zoektocht beperken tot iemand met een hoger diploma, dan kan je dit zo instellen in je zoekopdrachten. Via deze mogelijkheid kan je je tijd efficiënter besteden en enkel contact maken met iemand die voldoet aan jouw eisen.

In vergelijking met vele andere datingssites wil relatieplanet een ontmoetingsplaats zijn voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Relatieplanet promoot zich dan ook niet als een datingssite waar je je vrouw/man kan bedriegen met iemand anders, hiervoor bestaan er genoeg andere online dating services.

Relatieplanet is niet exclusief voor heteroseksuelen of homoseksuelen, mensen van beide geaardheden zijn meer dan welkom om hier hun zoektocht van start te gaan.

Er zijn voldoende getuigenissen en succesverhalen te vinden van singles die hun ideale levenspartner gevonden hebben door met zich aan te melden op relatieplanet.

8 Jaar op rij populairste datingwebsite

Reeds 8 keer mochten de ontwikkelaars van relatieplanet de award voor ‘website van het jaar – populairste datingwebsite‘ in ontvangst nemen. Deze titel hebben hebben ze verdiend door zich voortdurend innovatief op te stellen en in vergelijking met andere online datingdiensten, hun leden op de eerste plaats te laten komen. De website bevat alle gewenste functionaliteiten die de deelnemers nodig hebben om andere singles te vinden en te contacteren. De interface is uitermate gebruiksvriendelijk.

De mogelijkheden van Relatieplanet

 • Foto’s uploaden: we adviseren om enkel recente foto’s te uploaden.
 • Matchvoorkeuren: Direct na je inschrijving kan je al een 1000-tal mogelijke matches raadplegen op basis van je ingegeven voorkeuren.
 • Laatst bekeken: Deze functie is enkel beschikbaar voor betalende leden. Op deze manier kan je bijhouden wie er jouw profiel bezocht heeft. Je kan je profiel aanpassen wanneer je merkt dat je de verkeerde types aantrekt.
 • Imagocoaching: Nelleke Mulder geeft je advies zodat jouw profiel een goede uitstraling heeft.
 • Datingcoach: Maak er gebruik van, relatieplanet heeft een datingexpert aangenomen om je met raad en daad bij te staan.
 • Favorieten: Op je favorietenpagina kan je bepaalde profielen bewaren die je in het verleden bezocht hebt. Zo kan je later toch nog gemakkelijk contact opnemen met deze mensen.
 • Gebruiksvriendelijke zoekfunctie:  Zoek je geliefde op basis van opleidingsniveau, locatie, leeftijd, en geslacht.
 • Flirten: Een speciale functie die enkel mogelijk is wanneer je profiel aan een aantal criteria voldoet. Dit is gelijkaardig aan het swipen op Tinder.

Kortom, genoeg opties dus om nieuwe contacten te leggen en eventueel zelf een date te organiseren!

Een betalend lidmaatschap vs gratis lidmaatschap

Inschrijven is zoals bij vele websites volledig gratis. Op deze manier kan je hun dienst ontdekken en zien of hun datingsite bij je past.

 

Functies

Beschikbare

Onbeperkte toegang tot alle profielen

Plaats tot 20 foto’s op je profiel

Lees ontvangen berichten

Toon interesse in andere singles

Bekijk alle foto’s van andere profielen

Verstuur berichten

Bezoekersgeschiedenis

Datingcoaching

relatieplanet

Gratis

 

Tot 5 per dag

Relatieplanet

Vanaf €5,95

Per maand bij een jaarabonnement

Waarom kiezen voor deze datingsite?

Alleen voordelen, geen nadelen

 • Dit is zonder twijfel één de populairste datingsites, winnaar van meerdere awards.
 • De website heeft een verbeterde mobiele versie, bereikbaar via smartphone en tablet.
 • Veilig daten : Door een transparante en goede klantenservice werden ze beloond met het keurmerk ‘ Veilig Daten’, uitgereikt door de Consumentenbond S.E.R. Datingsite Dit geeft hen feedback over hun aangeboden diensten, waar er nog verbeterpunten zijn en welke aspecten ze in de toekomst zeker moeten blijven ondersteunen. Hun hoofddoel blijft om een veilige aangename omgeving te creëren waar men eenvoudig en snel andere singles kan ontmoeten.
 • Aanmelden is gratis.
 • Evenementen: Relatieplanet is meer dan alleen een online datingplatform. Zij organiseren al meer dan tien jaar lang singlesfeesten waarbij er telkens een grote opkomst is. Stil staan is achteruit gaan, daarom blijven ze events plannen om hun leden bij elkaar te krijgen, zoals wijnproeverijen, dansworkshops, wandelingen en citytrips.
 • Luisteren naar de wensen van hun leden: Bij opmerkingen, suggesties of vragen staan ze altijd paraat om aandachtig te luisteren. De behoeften en wensen van hun deelnemers komen op de eerste plaats.
 • Klantenservice 365 dagen per jaar: Een klantenservice staat 365 dagen per jaar ter uwer beschikking per e-mail, telefoon of Whatsapp!
 • Dagelijkse controle van profielen en foto’s. Op deze manier kunnen ze snel en efficiënt reclame en oplichters verwijderen om een betrouwbare en veilige ontmoetingsplaats te garanderen.
 • Profielchecker. In uw profiel kan u een percentage terugvinden die aantoont hoe volledig u uw profiel hebt ingevuld. Deze score is gebaseerd op de volgende onderdelen:
  • Een goedgekeurde inschrijving en bevestigd e-mailadres
  • Een goedgekeurde profielfoto
  • Het hebben van meer foto’s
  • Een minimale lengte van 450 tekens in de introductietekst
  • Alle overige secties van je profiel volledig ingevuld

  Een score van 100% kan je behalen door alle bovenstaande elementen te vervolledigen.

Evenementen & singlereizen

Is het dating online niets voor jou? Dan kan je nog altijd deelnemen aan de evenementen en singlereizen die relatieplanet organiseert. Dit kan gaan van een strandvakantie in een gekende badplaats tot een leuke citytrip. Op de planning staan vaak ook singlefeesten, speeddaten, wijnproeverijen, wandelingen, datingcoaching en veel meer.

Datingtips op de Relatieplanet blog

Het is niet omdat je ingeschreven bent of reeds een relatie hebt, dat je geen advies kan blijven gebruiken! Relatieplanet blijft je helpen via hun blog. Dit is een pagina vol interessante artikels die beschikbaar is voor iedereen, het is zelfs niet nodig om ingelogd te zijn. Het lezen van deze tips leert je hoe je het best omgaat met hun online service en vergemakkelijkt je zoektocht.

Hieronder een aantal basistips:

 • Inschrijving. Je profiel zo volledig mogelijk invullen is de basis voor goede online dating ervaring. Denk goed na over je profielomschrijving, dit moet namelijk aantrekkelijk zijn voor bezoekers zodat ze contact met je zullen opnemen. Door een foto toe te voegen verhoog je je kansen met 1000%. Staat je profiel al enige tijd online, dan is het tijd om je oproep en foto’s eens te veranderen zodat je je blijft onderscheiden van de andere deelnemers en steeds de aandacht blijft trekken.
 • Blijf niet wachten op een match maar ga zelf actief op zoek naar de liefde. Dit is net de reden waarom je je hebt ingeschreven, om je eigen lot te bepalen en het heft in eigen handen te nemen.
 • In contact staan met iemand via chat is leuk. Neem de volgende stap en vraag of je hem of haar eens mag bellen om de stem te horen.

Voor meer tips en andere relevante artikelen kan je terecht op de relatieplanet blog.

De 200.000 liefdesverhalen

Dat relatieplanet geslaagd is in hun missie om mensen dichter bij elkaar te brengen en te koppelen is een feit. Sinds hun opstart in 2002 hebben ze al meer dan 200.000 succesverhalen op hun cv staan. Het team achter relatieplanet is elke dag opnieuw dolenthousiast en gemotiveerd om te helpen bouwen aan het leven van hun leden door ze in contact te brengen met andere singles. Niet alleen is er de vanzelfsprekende online datingservice die ze verzorgen, daarnaast organiseren ze ook levensechte offline evenementen.

Op hun website kan je een selectie terugvinden van de leukste en meest ontroerende succesverhalen, trouwaankondigingen en geboortekaartjes.

Score voor Relatieplanet

FeaturesHeel hoog
GebruiksvriendelijkheidHeel hoog
PopulariteitHeel hoog
Profiel kwaliteitHeel hoog
Klanten serviceHeel hoog
Matching systeemHeel hoog

Veelgestelde vragen

Kan ik relatieplanet ook op m’n gsm gebruiken?
De vernieuwde website is gebruiksvriendelijk voor alle toestellen. Vanaf nu kan je je inloggen op je smartphone of tablet. Zo blijf je voortdurend in contact met andere singles.
Hoe neem ik contact op?
Hun klantenservice is dagelijks bereikbaar tussen 09:00 en 23:00. Hier kan je terecht met al je vragen en opmerkingen. Je kan ook een medewerker telefonisch bereiken op +32 03 70 17 of per mail via klantenservice@relatieplanet.nl
Kan ik gratis kennismaken met het platform?
Om relatieplanet te leren kennen kan je gebruik maken van een gratis abonnement. Wil je toegang hebben tot meerdere functies, dan kan je vrijblijvend een betalend abonnement aanschaffen.

Contactgegevens

E-mailadres: klantenservice@relatieplanet.nl
Telefoonnummer Dagelijks van 09:00 – 23:00 op 050-501 8080
BTW-nummer NL8113.67.642.B01

Onze conclusie

Niet alleen wij vinden dat relatieplanet met kop en schouders boven andere datingssites uitsteekt, dit wordt aangetoond door de vele awards, erkenningen en succesverhalen. Deze awards betekenen voor jou een garantielabel dat je je met een gerust gevoel kan inschrijven. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dat is relatieplanet de beste keuze.

Leave a Comment