Datingsites

Gevaren Online Daten

De mogelijke gevaren van online dating worden steeds zichtbaarder door allerlei datingverhalen met een slechte afloop die in de media verschijnen. De kans op aanvallen en verkrachtingen zijn niet langer uitzonderingen wanneer je op date gaat met een volkomen vreemde.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Ondanks de gekende risico’s, is er geen aanleiding om niet deel te nemen aan online dating zolang er voorzorgen worden genomen.

We vroegen aan een softwareontwikkelaar, die potentiële criminelen uit de databases van datingsites probeert weg te filteren, om zijn beste tips hoe je veilig kan omgaan met vreemden via online dating.

Als je ons zou vragen wat de veiligste datingsite is die we je kunnen aanbevelen, dan is het deze.

1)    Maak geen contact buiten de website of applicatie

Het is van groot belang om alle gesprekken te laten verlopen via de diensten van de datingsite zelf. Zolang je uw gesprekken enkel en alleen voert op de datingsite zelf, zullen de criminelen zich niet op jouw profiel focussen doordat ze weten dat hun online gedrag gemonitord wordt.

2)    Wees niet verlegen om verdacht gedrag te blokkeren

Online gedrag op datingsites wordt 24/24 gecontroleerd door de softwareontwikkelaars op de achtergrond. Zodra een lid gerapporteerd wordt of indien er indicaties zijn van ongepast gedrag die niet in lijn liggen met de waarden van de datingsite, dan rinkelt er een belletje bij de verantwoordelijken van de datingsite. Vind je iemand zijn gedrag aanstootgevend, blokkeer deze persoon dan onmiddellijk.

3)   Neem de tijd om iemand te leren kennen alvorens af te spreken

Wanneer je online iemand leert kennen, kan je vaak het gevoel hebben alsof je deze persoon al jaren kent. Het is namelijk gemakkelijker om een connectie te ontwikkelen met iemand via geschreven berichten dan via offline interactie met elkaar. Dit betekent dat alles overhaast kan gebeuren en je je ongewild of zonder medeweten te snel laat verleiden tot verdere acties.

Hou altijd in het achterhoofd dat deze nieuwe persoon in je leven, een volkomen vreemde is. Neem de tijd om met hem of haar te babbelen, zodat je een gefundeerde mening kan maken of deze persoon wel werkelijk is wie hij of zij beweert.

4)    Vraag een vertrouwenspersoon om advies en zijn onafhankelijke mening

Bij de lichtste twijfel die er heerst of het geringste buikgevoel dat er iets fout is aan de situatie, vraag dan aan een hechte vriend of familielid om zijn of haar mening. Er schuilt waarheid in de gezegd ” liefde is blind”, in een baan van emoties en enthousiasme kunnen we onszelf doen geloven dat we de perfecte match hebben gevonden terwijl we in werkelijkheid in contact staan met een bedriegelijke persoon.

5)    Google zijn/ haar naam, doe wat onderzoek

Google is een handige tool om wat meer informatie van iemand zijn verleden te ontdekken. Ga na of de gebruikte foto’s niet van iemand anders zijn, controleer sociale media of deze persoon wel degelijk bestaat. Lees de commentaren die anderen geschreven hebben op de profielfoto’s.

6)    Ontmoet elkaar enkel op publieke plaatsen

Iedereen die je online ontmoet is een vreemde, dat is gedachte waarvan je je altijd bewust moet zijn. Ook al ga je binnenkort op date nummer 3, je weet nog altijd niet 100% zeker of deze persoon te vertrouwen is en wat hij of zij in het verleden heeft uitgestoken.

7)    Vertel over je ontmoetingen

Laat iemand in je dichte omgeving weten waarmee je bezig bent en waar je desnoods hebt afgesproken. Spreek met elkaar af dat je op het einde van de avond laat weten of je veilig thuis bent gekomen.

8)     Beperk je alcoholconsumpties op de eerste date

Jezelf moed indrinken om de stress en spanningen te laten afnemen kan helpen, maar dit is geen goed idee op een eerste dat. Het is niet de bedoeling dat je je achteraf realiseert dat je spijt hebt van bepaalde zaken of handelingen.

9)     Neem niemand mee naar je woonplaats op de 1ste date

De avond en de ontmoeting kan fantastisch zijn, toch is het geen goed idee om deze af te sluiten in jouw woning. Net zoals het even onveilig is om mee te gaan naar zijn of haar huis. We blijven het herhalen, maar dit zou betekenen dat je een vreemde uitnodigt in jouw huis of dat je bij een vreemde thuis zou zijn. Achter gesloten deuren, ben je niet langer in een publieke veilige omgeving.

10)    Wees niet bang om tijdens de date te vertrekken

Online dating kan en is een fantastische manier om op een gemakkelijke manier in contact te komen met veel nieuwe mensen, die je normaal gesproken nooit zou ontmoeten. Wees gewaarschuwd dat er op deze wereld duistere types rondlopen, online dating is terug een andere methode om deze personen tegen het lijf te lopen.

Als je je op een gegeven moment ongemakkelijk voelt bij de hele situatie, neem dan simpelweg je spullen en ga naar huis.

About the author

michelle

Leave a Comment