Datingsites Relaties

Seniorenchat

8 Feiten over senioren en hun datingleven die je niet wist

Met de huidige technologieën is de jeugd snel vertrokken, het wordt ook meer gericht naar de jongere generaties. Hierdoor zou je gaan denken dat het gebruik maken van datingwebsites of applicaties enkel van toepassing is bij jonge mensen.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Het wordt tijd dat we deze visie van de maatschappij veranderen. We leven allemaal decennia langer dan onze overgrootouders deden, we blijven gezonder, meer in vorm en groeien wijzer. Door diezelfde evolutie worden steeds meer ouderen boven de 55 single en zijn ze op zoek, dit is meestal het gevolg van een scheiding of het verlies van hun geliefde.

Bezoek deze website, die gericht is op het koppelen van ouderen, hier kan je chatten met anderen die ook op zoek zijn naar gezelschap, vriendschap of liefde. Het kan geen kwaad om dit een kans te geven, als je niets probeert kan je niets winnen.

Dit betekent dat er meer en meer senioren of mensen van de baby boom generatie op zoek zijn naar een partner om hun leven compleet te maken. Hoe oud je ook wordt, niemand voelt zich graag alleen of verlaten, gezelschap is altijd welkom.

De ouderen in onze samenleving zoeken traditioneel gezien op een volledig andere manier naar een nieuwe liefde of vriendschap. Eens je je wilde haren verloren hebt, liggen je verwachtingen en wensen in een partner helemaal anders dan toen je 21 was.

Laten we even 8 feiten analyseren dat je nog niet wist.

1. Leeftijd speelt absoluut geen rol

Het lijkt volkomen stigmatiserend om te stellen dat we mensen gaan beoordelen op basis van één enkele eigenschap, hun leeftijd. Het kan ons niet veel uitmaken wanneer we werkelijk op zoek zijn naar een levenspartner. Bij jongeren zit dit probleem volledig anders in elkaar, bij hen is dit één van de belangrijkste eigenschappen of criteria waarop ze mensen gaan beoordelen en desnoods wegfilteren uit de mogelijkheden.

We kunnen met zekerheid stellen dat leeftijd één van de meest belangrijke eigenschappen is van allemaal, het speelt een grote rol om te bepalen of je iemand een kans geeft om je hart te veroveren.

Aan de hand van de filter mechanismen kunnen we de andere factoren bepalen die wij belangrijk vinden in onze zoektocht naar liefde. Elke datingwebsite zal als één van de eerste vragen stellen: ” wat is het leeftijdsbereik waarin je wilt zoeken?” De jonge mensen gaan hierin heel gedetailleerd te werk en kiezen een bereik van bv 28 – 31 jaar oud.

Dit terwijl gezondheid, lichaamsfitheid en interesses een veel grotere rol zouden moeten spelen dan leeftijd.

Volwassenen ouder dan 55 zijn veel flexibeler als het aankomt op deze zoekcriteria. Dit is hoogstwaarschijnlijk het logische gevolg van het levenswijsheid. Hou ouder we worden des te minder belangrijk dat getal wordt en hoe minder we iemand erop gaan beoordelen.

Een 65-jarige vrouw die opnieuw een man zoekt in haar leven? Als je een actieve persoon bent die graag wandelt, fiets… dan zal je veel meer geïnteresseerd zijn in een energieke man van 85 jaar oud, waarmee je deze activiteiten kan delen. Een 60 jarige man die al een nieuwe heup heeft en niet lang meer op zijn benen kan staan is dan veel minder interessant voor jou. Een 70-jarige vrouw die een passief leven leidt en graag naar films kijkt met een glas rode wijn, is dan wel terug een goede match.

Leeftijd zou op de tweede plaats moeten komen, wat je met je leeftijd doet is hetgeen dat telt.

2. Uiterlijk speelt ook geen rol (meer)

Neem even een snelle kijk naar het gebruikersinterface van Tinder, welk criteria springt er van ogenblikkelijk in het oog wanneer je bepaalt wie je leuk vindt en wie niet? ( de foto ) Wat nog meer opvalt is, hoe belangrijk het uiterlijk voor velen is. Tinder geeft aan dat ze 500 miljoen matches per dag verifiëren.

Met Tinder, en eigenlijk eender ander welke mobiele datingapplicatie op vandaag, is je profielfoto je uithangbord. Je profielfoto geeft kracht aan je omschrijving en lokt potentiële liefdespartners. Dit bekrachtigt de negatieve kijk van mensen op vandaag dat er niets belangrijkers is dan je uiterlijk.

We zouden grof aan het liegen zijn, wanneer we flagrant beweren dat we onverschillig staan tegenover iemand zijn voorkomen, bij alleenstaande boven de 55. Toch is het voor hen een veel lager beoordelingscriteria.

De oorzaak is wellicht de levenswijsheid die komt met de jaren, ouderen kunnen voorbij de uiterlijke façade kijken. Mensenkennis kan je maar enkel ontwikkelen door ervaring, iets wat jongeren nog niet bezitten. Een andere oorzaak kan zijn, dat naarmate we ouder worden, onze definitie van schoonheid en aantrekkelijkheid verandert.

Wat de beweegreden ook moge zijn, ouderen zullen je altijd vertellen dat het belangrijker is om een leuk persoon te vinden dan iemand zijn uiterlijk.

3. Eenzaamheid bij het eten

De dagelijkse maaltijden spelen een grote rol in ons sociaal leven, zeker in die van de ouderen. Niemand kijkt uit naar het idee om jarenlang alleen voor jezelf eten klaar te maken, om de enige persoon te zijn in de vriendengroep die alleen op restaurant toekomst wanneer er afgesproken wordt. Meer dan eender ander welke activiteit, voelen ouderen zich eenzaam en geïsoleerd van de buitenwereld bij een maaltijd.

Net daarom is een date op restaurant de belangrijkste eerste stap, de eerste stap tot het vinden van een langdurige liefde of vriendschap.

Er kan geen groter verschil zijn met de manier waarop jonge mensen hun eerste dates organiseren, dit is hoogstwaarschijnlijk op café of in een lokale pub.

4. Niet iedereen is op zoek naar liefde of een toekomstig huwelijk

De achterliggende reden bij datingdiensten voor jongen mensen, is het vinden van de ware liefde en om er uiteindelijk mee te trouwen. Dit mogen we absoluut niet gaan veralgemenen naar iedereen.

Veel senioren zijn simpelweg op zoek naar gezelschap en niets meer. Anderen zoeken naar iemand om gezellig mee samen te eten, anderen een reisgezel en anderen voor iemand om hun interesses mee te delen.

Het is altijd leuk om wederzijdse aantrekkingskracht, romantiek en passie bij elkaar te vinden.

5. Niet iedereen is op zoek naar 1 partner

Veel ouderen hebben een grote nood aan meerdere gezelschapspartners. Niet iedereen is gericht op het vinden van die ene ware liefdespartner, die hen nog decennialang waardevolle levensjaren kan geven. Evenveel mensen zijn op zoek naar meerdere vriendschappen om te verspreiden over hun diverse sociale bezigheden:

  • maaltijdpartner
  • reisgezel
  • wandelkameraad
  • hobbyvriendje

De erkenning dat ouderen geen voldoende gezelschap hebben aan één iemand voor hun sociale bezigheden, de oplossing hiervoor is om meerdere vriendschappen te vinden.

6. Kennismaking in de echte wereld telt

Ouderen voelen zich veel comfortabeler bij een match in de reële wereld in plaats van online, dit in tegenstelling tot de jongeren van vandaag. In plaats van berichtjes sturen, verkiezen ouderen om van persoon tot persoon te babbelen, desnoods door te bellen.

Alle millennium kinderen  die verbaast kijken bij de stelling dat: het leuker zou zijn om iemand te bellen, wanneer je net evengoed iemand een tekstbericht kan sturen. Dit alleenstaand geval is al een mooie indicatie van een generatieverschil. Studies tonen aan dat jongeren veel liever berichten sturen dan iemand zijn of haar stem horen door te bellen.

Het zal als geen verrassing komen dat de meeste online datingdiensten en applicaties erop gericht zijn om berichten met elkaar uit te wisselen en op deze manier te communiceren met mogelijke matches.

7. Vertrouwen is super belangrijk

We weten dat vertrouwen voor iedereen belangrijk is, ongeacht de leeftijd. Toch circuleren er genoeg verhalen van mensen die bedrogen zijn door hun, bij nader inzien, slechte partner. Oplichters kan je overal vinden en al zeker op datingsites.

Is iemand wel wie hij of zij zegt dat ze zijn? Zijn ze oprecht in jou geïnteresseerd of hebben ze bijbedoelingen? Vrouwen die een gevorderde leeftijd hebben vragen zich vaak ook af: is deze man op zoek naar gezelschap of naar iemand die later voor hen kan zorgen wanneer ze hulpbehoevend zijn?

8. Filters, wees er zuinig mee

1 Ding is zeker, alle online datingsites adverteren dat ze ingewikkelde algoritmes gebruiken om jouw ideale match te vinden. Jonge mensen kunnen hier heel ver of gedetailleerd in te werk gaan:

  • Etnische afkomst
  • Religie
  • Beroep
  • Haarkleur…

Ouderen zijn veel meer open-minded en gaan minder vlug oordelen en velen een kans geven.

About the author

michelle

Leave a Comment