Datingsites

Gratis Datingsite Voor Eenzame Mensen

Heel veel mensen in onze maatschappij zijn eenzaam omdat ze gedurende hun leven het geluk nog niet gevonden hebben of het gevonden geluk al kwijt geraakt zijn. Je maakt de juiste beslissing om actief de draad terug op te pikken en te werken aan je eigen geluk. Op vandaag is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om in contact te komen met nieuwe mensen om vriendschappen te creëren of om singles te ontmoeten. De drempel om te starten met online dating ligt heel laag waardoor veel mensen deze optie een kans geven. Wanneer we op zoek gaan naar de juiste datingsite om ons in te schrijven gaan we eerst en vooral Google raadplegen door enkele zoektermen in te geven die bij jou van toepassing zijn, vb: gratis datingsite voor eenzame mensen.

Er zijn verschillende oorzaken die aan de basis liggen van eenzaamheid, we bespreken in dit artikel:

  • enkele hoofdoorzaken van eenzaamheid
  • top 10 gratis datingsite voor eenzame mensen

Enkele hoofdoorzaken van eenzaamheid

Eenzaamheid begint vaak een belangrijke factor te worden in je leven wanneer je gepensioneerd bent. Mensen die op pensioen zijn leren niet veel nieuwe mensen meer kennen, ze hebben geen contact meer met klanten, de vriendschappen met de oude collega’s geraken verwaterd… Er is veel kans dat deze mensen in een sociaal isolement geraken die evolueert in een vicieuze cirkel. Gepensioneerde mensen lopen het risico om de routine in hun leven te verliezen waarbij ze opstaan en zich klaarmaken voor een nieuwe dag.

Een sterfgeval van een geliefde is een harde gebeurtenis om te verwerken. Voor iedereen neemt het rouwproces verschillende proporties aan. Sommigen hebben een jaar nodig om dit verlies te boven te komen waar anderen na jaren pas de beslissing maken dat ze klaar zijn om een nieuwe leuke persoon in hun leven toe te laten. Eenzaamheid kan ook ontstaan bij een getrouwd koppel waarbij 1 iemand constante verzorging nodig heeft en noodgedwongen moet verhuizen naar een zorginstelling terwijl de andere in het woonhuis alleen achter blijft.

Het klinkt logisch dat mensen eenzaam zijn bij een gebrek aan vrienden en gezelschap. Een kat of een hond in huis nemen kan deze leegte enigzins opvullen maar het is geen volwaardige vervanging van menselijk contact. Via online dating kan je van thuis uit nieuwe vriendschappen, contacten en relaties zoeken.

Mensen met een geslechte gezondheid of zelfs chronisch zieken voelen zich vaak heel eenzaam. Hun vrienden en familie beleven de wereld zoals de meeste mensen dit kunnen doen. Zieken hebben veel verzorging nodig en zijn vaak ook beperkt in hun mobiliteit, online dating is hiervoor de ideale oplossing.

De omgeving waar je woont speelt een cruciale rol. Als je in een dichtbevolkte stad woont, dan is er geen gebrek aan mogelijkheden en evenementen om andere mensen te leren kennen. In tegenstelling tot gebieden met een lage bevolking waar er slechts enkele huizen zijn in 1 straat.

Het is niet gemakkelijk om met financiële zorgen aan je hoofd je gedachten te kunnen verzetten en met een positieve ingesteldheid nieuwe mensen te ontmoeten. Er staat namelijk niemand te springen om iemand te leren kennen die negatief door het leven gaat doordat hij constante stress heeft over zijn financiële problemen.

Top 10 gratis datingsite voor eenzame mensen

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 5 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

About the author

michelle

Leave a Comment