Datingsites

Gratis Datingsite Voor Mensen Met Een Beperking

Zowel online of offline dating is een voor velen een hele opgave, singles geraken vaak ontmoedigt doordat ze ervan overtuigd zijn om nooit het geluk te vinden. Voor mensen met een beperking kan het dan ervaren worden als nog moeilijker om in contact te komen met andere singles. Er zijn veel hindernissen die bestreden moeten worden om tot een succesvolle relatie te komen, deze hindernissen zijn wel voor ieder individu verschillend.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Zoals bij iedereen begint de zoektocht bij mensen met een beperking ook bij het kiezen van de juiste datingsite. De zoektermen gratis datingsite voor mensen met een beperking is dan ook een goede start. We mogen blij zijn dat in de voorbije jaren het aanbod aan datingsites sterk geëvolueerd is en er bijna voor elke doelgroep een aparte datingsite bestaat. In dit artikel kan de volgende elementen lezen:

  • 4 Tips hoe je moet omgaan met online dating
  • Onze top 10 gratis datingsite voor mensen met een beperking

4 Tips

Je kan beter voldoende geïnformeerd zijn vooraleer je een keuze maakt bij welke datingsite je je gaat inschrijven.

#1 Doorzettingsvermogen. Blijf niet bij de pakken zitten als je niet onmiddellijk enkele contactverzoeken hebt ontvangen in je inbox. Er zijn genoeg mogelijkheden om je profiel kenbaarder te maken en te doen opvallen zodanig dat de andere singles je wel zullen opmerken. Zo kan je je profielomschrijving optimaliseren, je foto’s aanpassen of zelfs beroep doen op een datingcoach die gratis aangeboden wordt door de betere datingsites. Mensen hebben vaak de misvatting dat bij online dating alles vanzelf gaat, zo zit het niet in elkaar. Ook online moet je actief werken aan je profiel en zelf zoeken naar een match. Het heeft geen zin om een account aan te maken en enkel te reageren als er iemand met jou contact opneemt.

#2 Laat jouw beperking geen struikelblok zijn. Er zijn voldoende mensen die naar je persoonlijkheid gaan kijken en geen probleem zullen maken van je beperking. Het is belangrijk dat je in je profielomschrijving je kwaliteiten tot uiting brengt. Andere leden zullen veel meer belang hechten aan je vriendelijkheid, humor, toewijding… dan aan je beperking. Het innerlijke zal altijd als winnaar uit de bus komen boven het uiterlijke.

#3 Babbel over alles. Ga het gesprek over je beperking niet uit de weg. Het is logisch dat iemand die jouw wil leren kennen nieuwsgierig zal zijn naar het verhaal achter je beperking. Wees dan ook begripvol en babbel hierover op een gewone manier. Informeer deze persoon ook over de dagelijkse noden die deze beperking met zich meebrengt. Het heeft geen zin om deze elementen te verzwijgen, verliefd te worden en achteraf je hart te breken omdat je match niet alles over je wist.

#4 Blijf ten allen tijde realistisch. Begin met online dating met realistische verwachtingen. Maak tevens voor jezelf de afweging of je je beperking gaat vermelden in je profielomschrijving of als je dit pas later ter sprake gaat brengen. Deze keuze is volledig persoonlijk, we willen je niet voorliegen dat het aantal bezoekers van je profiel hierdoor zal dalen. Je bent dan wel overtuigd dat de bezoekers die wel contact met je opnemen oprecht zijn. Registreer je desnoods op meerdere datingsites om je kans op een goede match te vergroten.

Top 10 sites gratis datingsite voor mensen met een beperking

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 5 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

About the author

michelle

Leave a Comment