Datingsites

Gratis Dating Online

Veel mensen die op zoek zijn naar een partner beginnen hun zoektocht vaak op het internet waarbij hun eerste zoekwoorden gratis dating online zijn. We moedigen dit dan ook absoluut aan. Via online dating is de drempel heel laag voor iedereen om eraan deel te nemen. We kunnen namelijk van achter onze computer of via onze smartphone gemakkelijk in contact komen met andere singles. Het ontmoeten van iemand anders ging in de 21ste eeuw nog nooit zo gemakkelijk.

Bijna alle datingsites die vandaag aanwezig zijn in het aanbod rekenen geen kosten aan om je registreren. We zijn dan ook op zoek naar gratis dating online. Vanaf men geavanceerdere acties wil ondernemen via een gratis account worden we beperkt in onze toegang. In dit artikel zullen we je uitleggen waar je op moet letten voordat je je inschrijft.

Gratis dating online

Elk jaar komen er telkens nieuwe datingsites bij waardoor velen die een profiel willen aanmaken niet meer kunnen kiezen welke datingsite bij hen past. Zo bestaat er voor elke doelgroep wel een site: alleenstaande ouders, volslanken, ouderen, milfs… Er zijn veel datingsites die pas betalend worden eens je een match hebt gevonden waarmee je contact wil opnemen. Gelukkig bestaan er ook sites dit in alle professionaliteit geen onverwachte kosten met zich meebrengen.

Inschrijving gratis dating online

Het is altijd verstandig om net zoals bij elke overeenkomst die je aangaat in je leven de voorwaarden grondig te lezen. De algemene voorwaarden kunnen clausules bevatten die je verbieden om bepaalde acties te ondernemen of om met enkele zaken verplicht akkoord te gaan vooraleer je je profiel kan vervolledigen.

Is online dating het proberen waard?

Er is veel kans dat er in je vriendenkring een aantal mensen zijn die actief bezig zijn met online dating en een account hebben aangemaakt op diverse gratis datingsites. Zij zijn hoogstwaarschijnlijk ook hun zoektocht begonnen met de keywords ‘ gratis dating online’. Je bent op de juiste site terechtgekomen om advies in te winnen welke gratis datingsite je moet kiezen.

Er zijn heel veel mensen die de overstap naar online dating maken en zich registreren. Je hoeft je dus niet te schamen als je niemand offline hebt leren kennen en daarom je toevlucht zoekt online. De kunst zit erin om de juiste site te kiezen met het ledenbestand die voldoet aan jouw wensen. Het taboe rond dating online is al lang verdwenen, zeker sinds de opmars van alle recente dating applicaties.

Werkt online dating?

We kunnen je hier geen definitief antwoord op geven. De ene heeft heel veel succes met zijn online profiel terwijl de andere worstelt om matches te vinden of om reacties te krijgen op zijn of haar verzonden berichten. Waarschijnlijk had je liever een ander antwoord gekregen maar wel willen je op weg helpen met de juiste tools in handen. Als dit het eerste artikel is dat je leest inzake online dating, raden we je aan om deze topic aan te halen in je vriendenkring. We zijn ervan overtuigd dat je op deze manier enkele succesverhalen te horen zal krijgen. Laat je niet ontmoedigen door mensen die de liefde nog altijd niet gevonden hebben en al maanden online actief zijn.

Hoe succesvol je bent in online dating is afhankelijke van enkele aspecten:

  • Je woonplaats en omgeving
  • De opmaak van je profiel en geüploade foto’s
  • Je profielomschrijving
  • Het type persoon die je hoopt te vinden

We zouden het niet verwachten dat deze factoren een invloed hebben om je succesrate, toch is het logischer dan je denkt. Als je in een dichtbevolkte stad woont heb je een veel grotere kans om iemand te ontmoeten in je buurt. Op veel datingsites kan je in de zoekfunctie namelijk de maximale afstand aanduiden die iemand van je verwijderd mag zijn. Het heeft geen zin om een match te vinden aan de andere kant van het land. Je hebt het volledig zelf in handen hoe succesvol je bent  bij online dating.

Top 10 sites gratis dating online

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 5 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

About the author

michelle

Leave a Comment