Datingsites

Gratis Datingsite Voor Alleenstaande Ouders

Als alleenstaande ouder is het niet gemakkelijk om op zoek te gaan naar een nieuwe liefde in je leven. Je bent namelijk niet alleen op zoek naar iemand die je toelaat in jouw leven maar ook in dat van je kinderen. Als alleenstaande ouder ontbreekt het dan ook vaak aan tijd om offline naar sociale evenementen en gelegenheden te gaan waar je mogelijks iemand zou kunnen leren kennen. Online dating is hiervoor de perfecte oplossing zodat je op eender welk moment en vanop eender welke locatie met andere singles in contact kan komen. Je bent je zoektocht goed gestart door in Google gratis datingsite voor alleenstaande ouders te typen.

Het is niet gemakkelijk om als alleenstaande ouder een nieuwe partner te vinden. Vaak zijn we kieskeuriger geworden doordat de vorige relatie fundamentele gebreken had en je dit wil vermijden in de toekomst. Naarmate je ouder wordt, wil je namelijk nog zo weinig mogelijk tijd investeren en verliezen in een relatie waarin geen toekomst zit. Net daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste persoon via de beschikbare middelen. Een datingsite kiezen die bij je past is van cruciaal belang en de eerste stap, we adviseren om onze reviews te lezen en op basis van daarvan een keuze te maken. Wees aandachtig naar welke doelgroep een datingsite zich richt.

In dit artikel willen we je meer informatie geven over onderstaande onderwerpen:

  • 3 tips om te starten met online dating
  • Top 10 gratis datingsite voor alleenstaande ouders
  • Voordelen van online dating

4 Tips om te starten met online dating

#1 Verberg het niet dat je een alleenstaande ouder bent. Je bent begonnen met online dating omdat de drempel hier zeer laag is om nieuwe mensen te leren kennen en omdat je hierdoor toegang hebt tot duizenden andere profielen. Het succes van het matchingsysteem van elke datingsite is gebaseerd op hoe correct en volledig je de vragenlijst tijdens je inschrijving invult. Deze vragen zullen ervoor zorgen dat je kwalitatieve contactvoorstellen zal ontvangen waartussen hopelijk een nieuwe liefde zal zitten. Hoe eerlijker en beter je antwoorden zijn, des te beter het profiel van je match bij jouw persoonlijkheid en levenswijze zal passen. Je hebt er geen baad bij om leden aan te trekken die geen relatie willen aangaan met iemand die kinderen heeft uit een vorige relatie.

#2 Introduceer je kinderen niet te snel aan je date. Het is belangrijk dat je eerst 100% zeker bent vooraleer je je kinderen gaat betrekken in jullie relatie. Als je op zoek bent naar een vervangende vader of moederfiguur voor je kinderen wil je er toch absoluut zeker van zijn dat hij of zij met de juiste intenties een relatie met je begonnen is. Je kinderen hebben er ook geen nood aan om te weten met hoeveel andere mensen je op stap bent geweest vooraleer je de ware terug hebt gevonden.

#3 Laat de mening van je kinderen meespelen. Wat is er belangrijker in je leven, je kinderen of een vreemde die je nog maar sinds kort kent? Laat geen enkele buitenstaander de band tussen jouw en je kinderen kapot maken. Je maakt nog altijd zelf de keuze of jouw nieuwe liefde de ideale man of vrouw is, toch is het aangewezen om te polsen naar de mening van je kinderen. Vinden zij hem of haar wel leuk?

Top 10 gratis datingsite voor alleenstaande ouders

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 10 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingsplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

About the author

michelle

Leave a Comment