Datingsites

Gratis Datingsite Voor 50 Plussers

50 Plussers hebben evenveel recht op het vinden van een match via online dating als jongere mensen. Het ledenbestand van de meest populaire datingsites zijn dan ook mooi evenwichtig verdeeld op basis van leeftijd. 50 Plussers moeten zeker niet onderdoen voor hun jeugdige rivalen. Oudere mensen hebben levenservaring dat in hun voordeel speelt, het is gemakkelijker om op zoek te gaan naar iemand doordat je ondertussen al weet welke voorkeuren je hebt en welke eigenschappen je precies zoekt in iemand.

In dit artikel willen we je het volgende meegeven:

  • 5 tips om terug aan het daten te gaan
  • Top 10 gratis datingsite voor 50 plussers
  • Voordelen bij online dating

5 Tips om te beginnen met online dating

#1 Jij kiest of je eraan begint. Alleen jij kan de beslissing maken om verder te gaan met je leven of je nu een weduwe of weduwnaar bent of je vorige relatie is geëindigd. Iedereen bepaalt zelf hoeveel tijd hij of zij nodig heeft om zich terug open te stellen voor een nieuwe liefde in het leven. Als je te snel gaat beginnen daten zal je dit vroeg of laat duur komen te staan, je kan het hart van je nieuwe partner breken wanneer je op een moment realiseert dat je je vorige partner nog altijd niet vergeten bent.

#2 Geraak niet ontmoedigd als je fouten maakt. Ongetwijfeld zal je veel stress hebben wanneer je van start gaat met online dating, zeker wanneer je een contactverzoek hebt ontvangen of jouw eerste bericht verstuurd naar een ander single lid. Dit is volkomen normaal want je was het jaren gewoon om enkel en alleen met een vertrouwd persoon te leven en te communiceren. Na een aantal verzoeken of verstuurde berichten zal je de draad terug kunnen oppikken hoe je juist een goede eerste indruk maakt en wat je wel of niet kan zeggen bij een eerste contact. Ontvang je niet onmiddellijk berichten in je inbox? Geen probleem geef het wat tijd voor mensen om je te vinden maar blijf niet passief wachten, maak zelf actief gebruik van de zoekfunctie.

#3 Praat niet voortdurend over je stukgelopen relaties. Velen maken deze fout door voortdurend te blijven praten over hun vorige relaties. Dit onderwerp zal hoe dan ook aan bod komen tijdens jullie contact, toch is het niet de bedoeling dat je mensen gaat afschrikken door hen te vergelijken met je vorige relaties. Je bent net op zoek naar een nieuw persoon die jou gelukkig kan maken, je wil geen exacte vervanging van je vorige partner want dat is slecht afgelopen.

#4 Leer de kinderen pas kennen op een later moment. Hoogstwaarschijnlijk zal je iemand ontmoeten die ook uit een lange relatie komt en daaruit kinderen heeft. Heb je al kinderen van jezelf, dan ben je zeker en vast niet op zoek om voor nog meer kinderen te zorgen. In de zoekfunctie van vele datingsites kan je een filter aanduiden ‘ singles met of zonder kinderen’. Als kinderen uit een vorige relatie geen probleem voor jou zijn, stel de ontmoeting dan nog even uit tot jullie zeker genoeg zijn van jullie relatie. Scherm ook je eigen kinderen zo lang mogelijk af van een nieuwe stiefmama of-papa. Je wil je niet dat je kinderen zich moeien met jouw liefdesleven.

#5 Schrijf je in op meerdere datingsites. Het loont om je op meerdere datingsites in te schrijven. Eerst en vooral lees je onze reviews zodat je niet blindelings een site kiest. Zorg dat je op voorhand weet welke functies en mogelijkheden een bepaalde datingsite biedt of tot welke doelgroep zij zich richten.

Top 10 gratis datingsite voor 50 plussers

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 5 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

About the author

michelle

Leave a Comment