Datingsites

Gratis Datingsite Voor Lelijke Mensen

We hebben het wel al vaker vertelt maar iedereen heeft het recht op een gelukkig leven. Dit is niet anders voor mensen die zichzelf lelijk vinden. Het is vaak voorkomend voor lelijke mensen om zichzelf af te sluiten van de buitenwereld waardoor ze weinig sociale interactie hebben met andere mensen. De kans op het ontmoeten van een levenspartner is dan ook bijna onbestaande. Online dating kan in deze situatie de ideale oplossing zijn. Als we in het echte leven afgewezen worden kan dit een zware slag zijn voor ons zelfvertrouwen waardoor we nog minder snel nieuwe mensen gaan aanspreken. Bij online dating bestaat er geen afwijzing op basis van het eerste zicht.

De betere datingsites maken het mogelijk voor hun gebruikers om in een lijst te bekijken wie er allemaal hun profiel heeft bekeken, toch mag je dit niet aanzien als een afwijzing als deze personen geen contact met je hebben opgenomen. Jij kijkt toch ook naar meerdere profielen zonder contact op te nemen?

We willen je in dit artikel wegwijs maken in de online datingwereld via deze topics:

  • 4 Tips voor lelijke mensen om met online dating van start te gaan
  • Top 10 gratis datingsite voor lelijke mensen
  • Voordelen van online dating

4 Tips voor lelijke mensen om met online dating te starten

#1 Straal zelfvertrouwen uit in je profielomschrijving. Iedereen wil in contact komen met mensen die positief in het leven staan. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke problemen waardoor we automatisch worden aangetrokken tot mensen die op het eerste gezicht alles voor elkaar hebben. Wees positief in je profielomschrijving en vermeld nooit dat je jezelf lelijk vindt. Het is wel toegelaten om bescheiden te zijn over je uiterlijk. In tegenstelling om je te focussen op je uiterlijk of je uiterlijk de schuld te geven dat je single bent, kan je beter al je goede kwaliteiten opsommen en beschrijven in je profiel.

#2 Blijf actief werken aan je profiel. Online dating kan een succes zijn voor velen maar voor anderen eindigt het verhaal niet in ‘ ze leefden nog lang en gelukkig’. Volhouden is de boodschap. Je hebt je geregistreerd om je lot in eigen handen te nemen, dan is het niet de bedoeling om alleen maar een profiel aan te maken en af te wachten tot de contactverzoeken vanzelf komen. Gebruik zelf die zoekfunctie, leg zelf contacten en probeer de gemaakte contacten te onderhouden. Er is veel kans dat mensen zullen reageren op een eerste bericht, het is dan aan jou om hun aandacht vast te houden en hen te blijven boeien. Als je merkt dat er na het versturen van enkele berichten en informatie een leuke klik is, is het tijd om in het echt af te spreken.

#3 Het innerlijke wint altijd. Als we jong zijn maken we de fout door ons blind te staren op het uiterlijke, mensen met enige levenservaring maken die fout niet meer. Het besef komt vroeg of laat dat het innerlijke minstens even belangrijk is.

#4 Blijf met beide voeten op de grond. Als je aandacht krijgt van iemand moet je jezelf tegenhouden om niet onmiddellijk verliefd te worden, je bent bezig met online dating waarbij alles nog kan fout lopen. Wacht af met het hopen op een relatie tot jullie enkele malen in het echt hebben afgesproken.

Top 10 gratis datingsite voor lelijke mensen

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 10 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Gratis proberen >>
Nr. 2 Elitedating.be
elitedating
 sterstersterster Casual dating voor alle leeftijden
Dagelijks vele nieuwe leden
 Gratis proberen >>
Nr. 3 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is responsive
 Gratis proberen >>
Nr. 4 50plusmatch.be
50plusmatch
 sterstersterster Voor alle 50 plussers
Heel gebruiksvriendelijke website
 Gratis proberen >>
Nr. 5  VictoriaMilan.bevictoriamilan  sterstersterster Opzoek naar een affaire?
Kwalitatieve leden.
 Gratis proberen >>
Nr. 6 Match4me.be
match4me
 sterstersterster Speciaal voor hoger opgeleiden
Gebruiksvriendelijke interface
 Gratis proberen >>
Nr. 7 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Gratis proberen >>
Nr. 8 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen opzoek naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Gratis proberen >>
Nr. 9 Be2.be
be2
 stersterster Casual dating in Vlaanderen
Veel actieve gebruikers
 Gratis proberen >>
Nr. 10  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Niet beschikbaar in het frans.
 Gratis proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingsplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logische dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

About the author

michelle

Leave a Comment