Tips voor Hem

Oudere Vrouw Zoekt Jongen

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Oudere vrouw zoekt jongen: zoektocht naar jongere mannen

Het komt als geen verrassing dat er naast “jonge mannen zoeken oudere vrouwen” ook heel wat oudere vrouwen zijn die genieten van de aandacht van jongere mannen. Op deze datingsite ontbreekt het alvast niet aan oudere vrouwen die zich ingeschreven hebben om hun zoektocht naar een jongere man te starten.

Oudere vrouwen en jongeren mannen: hot topic

Er is altijd voldoende media aandacht voor dit onderwerp, lezers ontdekken maar al te graag de avonturen van oudere vrouwen en jongere mannen. Er heerst nog altijd een taboe over dit onderwerp, toch wordt het meer en meer aanvaard door de maatschappij dat er een groot leeftijdsverschil mogelijk is. We hebben de integratie van de “toyboys” in onze samenleving te danken aan de celebrities in Hollywood. Wij zochten voor u op wat de werkelijkheid is achter deze vurige relationele verhalen over cougars, milfs en toyboys. Waarom is het zo’n populair onderwerp voor lezend Vlaanderen en wat zijn de valkuilen om zelf een gelijkaardig avontuur te beleven waar leeftijd geen enkele rol speelt?

COUGARS

Het jaar 2009 was het jaar waarin de cougar geïntroduceerd werd in ons leven. Ondertussen is het een wel gekende term, het is geen referentie naar de Chinese kalender maar een woord die vrouwen boven de 40 definieert die jagen op jongere mannen. Net zoals een jaguar jacht maakt op onschuldige jonge hertjes.

Cougars vinden hun intrede in onze maatschappij net zoals MILF’S in ons leven zijn gekomen, door Hollywood. Tv-shows zoals ” Sex in the City” & “Desperate Housewives” toonden de vrouwelijke seksualiteit in de 21ste eeuw. Hollywood heeft niet alleen zijn invloed op het witte doek maar ook in het echte leven. Het huwelijk van Demi Moore met Ashton Kutcher staat al lang in de geschiedenisboeken geschreven, net zoals de uitspattingen van Madonna, Mariah Carey en Sandra Bullock.

Toch mogen we de oorzaak van het stijgend aantal vrouwen die een relatie hebben met jongere mannen niet volledig in de schoenen schuiven van de glitter en glamour van Los Angeles.

Eerst en vooral is het woord “cougar” open ter discussie. Oudere vrouwen cougars noemen is niet zonder bijbedoelingen, het stigmatiseert vrouwen door hen te definiëren als jagers die enkel en alleen jongere mannen willen aanvallen.

We kunnen veel leren van het omgekeerde concept: oudere mannen die een relatie beginnen met jongere vrouwen. Een “Sugar daddy” is bijlange niet zo’n denigrerend woord als zijn vrouwelijke equivalent. Het is meer een ludieke manier om de traditionele mannelijke rol als vader, beschermer en kostwinnaar tot uitdrukking te brengen, net zoals het de traditionele rol is van vrouwen om onderdanig te zijn.

De realiteit over oudere vrouwen

Door de explosie van cougars in de maatschappij, werden sociologen meer en meer geïnteresseerd in het onderzoek naar koppels met een groot leeftijdsverschil waarbij de vrouw de oudere partij is. Door de verandering van de moderne relatie zijn onderzoekers van de universiteit van Maine begonnen aan hun onderzoek naar huwelijken tussen oudere vrouwen en jongere mannen.

In deze studie werden 8 getrouwde koppels geïnterviewd waarbij de vrouw 10 tot 17 jaar ouder is dan haar man. De analyse van de resultaten toonden aan dat, ondanks beide partners gelukkig zijn in hun relatie, er toch enige bezorgdheid heerst over de oordelen van derden. De vrouwelijke partijen hadden zorgen over de toekomst en de invloeden van het ouder worden op hun relatie. Zal hun man zich nog steeds aangetrokken voelen tot hen?

Volwassen vrouwen worden dagelijks onderworpen aan strengere normen om nog steeds in aanmerking te komen om gekozen te worden door seksuele partners. Voor de meeste vrouwen betekent het verouderingsproces, een beschamend gevoel tijdens hun zoektocht naar seksuele bevrediging. De maatschappij reageert minder agressief tegenover ouder wordende mannen.

Ongeveer 13 procent van alle actieve seksuele vrouwen tussen de 36 en 45 hebben reeds met een jongere man het bed gedeeld.

Er werd niet alleen ontdekt dat een vrouw van middelbare leeftijd die reeds een huwelijk achter de rug heeft, meer geneigd is om een jongere man te zoeken. Studies hebben ook aangetoond dat relaties tussen een oudere vrouw en jongere man gemiddeld 2 jaar duurt.

Onderzoekers hebben ook het vooroordeel ontkracht dat cougars, rijke blanke vrouwen zijn. Dit stereotype is volledig ontkracht. Veel van deze oudere vrouwen hebben een diverse etnische afkomst en hebben een lager inkomen. Als er geen specifiek soort vrouw kan gecategoriseerd worden als een cougar, wat vinden jonge mannen dan zo aantrekkelijk?

JONGE MANNEN

We hebben niet veel verbeelding nodig want iedereen kan zich wel inbeelden wat de voordelen zijn van een verhouding tussen een oudere vrouw en jongere man. Als je je toch niets kan inbeelden, er bestaan genoeg forums en blogs die deze voordelen beschrijven.

Compatibiliteit: Wanneer een oudere vrouw op zoek is naar een jongere partner, dan heeft zij hoogstwaarschijnlijk een piek bereikt en is zij volledig comfortabel met haar seksuele driften. Een oudere vrouw heeft veel kans om al kinderen te hebben en een mislukt huwelijk te moeten verwerken. Hierdoor zit zij op dezelfde golflengte als haar jongere partner, die niet van plan is om in de nabije toekomst een gezin te starten.

Dit geeft vrouwen de kracht om zich enkele levensjaren jonger te voelen in het bijzijn van hun partner. Een energetische jonge aanbidder is altijd welkom als vervanging voor de passieve oude man.

Er is weinig kans dat een jonge evenveel emotionele bagage heeft opgestapeld dat gepaard gaat met ouder worden. Jonge mannen van vandaag zijn opgevoed door moeders tijdens of na hun avontuur, hierdoor zijn zij minder seksistisch dan hun vader.

Tijd om het serieus te nemen

Natuurlijk is het fenomeen waar oudere vrouwen een relatie beginnen met jongere mannen, een avontuur die veel vreugde en plezier kan opleveren. Als je op zoek bent naar een echte relatie, dan is het belangrijk om een datingsite te kiezen die de nodige steun, kwaliteit en diensten levert. We mogen niet vergeten dat je op zoek moet gaan naar een site met een groot ledenbestand.

About the author

michelle

2 Comments

Leave a Comment