Tips voor Hem

Top 100 Originele Date Ideeën

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Het is niet altijd gemakkelijk om iets te bedenken voor de volgende date. Je wil namelijk een goede indruk nalaten als jullie nog maar een prille relatie hebben. Ons team heeft voor jullie een lijst gemaakt met 100 dates in willekeurige volgorde, uit hun persoonlijk leven. Niemand wil als saai of onorigineel overkomen, of de onderstaande dates leuk gaan zijn hangt natuurlijk volledig van jullie zelf af. Ben je nog op zoek naar een tweede persoon om samen op date te gaan, probeer dan iemand te vinden op onze meest aanbevolen datingsite. De lijst bevat enkele klassiekers die we er niet konden uit laten.

 1. Beluister oude cassetten. Heb je de tijd van cassetten zelf niet meer meegemaakt, vraag dan aan je ouders waar zij hun oude cassetten bewaren. Beluister de liedjes die zij hebben opgenomen toen er nog geen cd’s, digitale formaten of online streamingdiensten zoals Spotify of Youtube bestonden. De kans bestaat dat je een mixtape zal vinden, dit is een cassette die gemaakt wordt met allemaal romantische liedjes om aan een geliefde te geven. Beluister samen de liedjes waarop jullie ouders verliefd werden. Cadeautip! Breng nostalgie in je leven door in plaats van een hedendaags geschenk te geven, iemand nog een cassette cadeau te doen.
 1. Bekijk oude videobanden VHS. Vooraleer iedereen films en series online kon kijken, was er een tijd waarin mensen video’s gingen huren in een videotheek of wekenlang de tv-gids in de gaten hielden om die ene goeie film op te nemen. Herleef die oude films en series door ze op hun originele cassette te bekijken ( in de hoop dat je nog altijd een VHS toestel hebt ).
 1. Bekijk opnames uit jullie jeugd. Hebben jouw ouders je plechtige communie opgenomen, staan jouw eerste stapjes vast op video? Beleef je jeugd opnieuw samen met je partner, zo krijgen zij een betere kijk op jouw verleden. Bekijk zelf hoeveel je bent veranderd in de loop van de jaren, herken je jezelf nog?
 1. Ruim samen de zolder op. Speelgoed tegen komen van vroeger of andere verloren voorwerpen tegenkomen die jullie al lang kwijt waren, het kan een zalige schattenjacht zijn.
 1. Maak samen een Spotify afspeellijst. Hoe vaak is het al gebeurd dat je in de auto zit, aan het sporten bent of een andere gelegenheid waarbij je nood hebt aan een muzieklijst met jouw leukste nummers? Deze afspeellijst alleen samen stellen kan saai en langdradig zijn, doe dit samen met je partner en je leert zijn of haar muziekstijl nog beter kennen. Ondertussen kunnen jullie je favoriete refreinen meezingen.
 1. Volg samen een serie van begin tot einde. Bekijk de trailer van enkele series en bekijk nadien de pilot aflevering van die ene serie die jullie beiden leuk of interessant vinden. Als je een serie hebt gekozen, maak je afspraken dat jullie alleen samen gaan kijken, niet individueel. Wanneer de gelegenheid zich voordoet bekijk je altijd samen een aflevering. Het gevaar zit erin dat je partner verslaafd geraakt, niet kan wachten met kijken en al enkele afleveringen verder zit dan jij. Het volledige concept is dan verdwenen om gezamenlijk een serie op te volgen aflevering na aflevering. Er zijn veel situaties die vragen om een aflevering te bekijken: het regent buiten, jullie zijn beiden moe van de werkdag en willen in de zetel blijven, ’s avonds voor het slapen gaan, terwijl jullie genieten van een warm bad…
 1. Ga naar een speeltuin met je mete-of petekind. Spendeer tijd samen met je partner door het kind van je broer of zus mee te nemen op daguitstap naar een speeltuin. Dit geeft jullie de tijd om na te denken over jullie toekomst of jullie klaar zijn om zelf aan kinderen te beginnen.
 1. Kijk wie het hoogste kaartenhuisje kan bouwen. Dit is een simpele activiteit die niet echt aanzien kan worden als een date, maar meer als noodoplossing indien jullie zich vervelen. Het enige dat je nodig hebt is een tafel en een spel kaarten.
 1. Geef elkaar een sensuele massage. Leg verse lakens op jullie bed en verras je partner. Begeleidt hem of haar geblinddoekt naar de slaapkamer en laat je partner het zich gemakkelijk maken op het bed. Leg wat zacht achtergrond muziek op en stel voor dat hij of zij zich uitkleedt zodat er geen olievlekken op de kleren komen. Probeer hem of haar 30 minuten te masseren, kies zelf of je terwijl met elkaar babbelt. Vraag tijdens de massage of je bepaalde lichaamsdelen meer aandacht moet geven, heb je goed werk geleverd, bestaat de kans dat je zelf mag genieten van een massage of een andere beloning krijgt.
 1. Speel samen voor babysit. Babysitten op het kind van een bevriend koppel of familielid laat je kennismaken met een andere wereld. Voor een korte periode ben jij de ouder en ben je verantwoordelijk voor het leven van iemand anders. Je leert om zorg te dragen voor iemand anders dan jullie zelf, dit is misschien een goede leerschool voor in de toekomst. Opgepast voor grappige situaties wanneer iemand een pamper moet verversen of als de baby begint te wenen enkel in het bijzijn van één iemand.
 1. Ga op huizenjacht. Zijn jullie op een moment gekomen in jullie relatie dat het tijd is om te gaan samenwonen of willen jullie verhuizen uit het gehuurde appartement naar een stekje van jullie zelf? Dan kan het leuk zijn om samen immowebsites af te zoeken naar dat perfecte huis, appartement of stuk bouwgrond. Verstuur elkaar berichten gedurende de dag via Whatsapp van zoekertjes die jij interessant vindt. Dit geeft jullie een gezamenlijk project waar jullie beiden erg in betrokken zijn.
 1. Volg samen muzieklessen. Zijn jullie beiden al jaren gepassioneerd door muziek, maar hebben jullie nooit muzieklessen gevolgd in jullie jeugd? Dan is het misschien nu het moment om op tweedehands.be of kapaza een goedkoop muziekinstrument te vinden en te beginnen oefenen. De muzieklessen aan het conservatorium voor volwassenen worden georganiseerd op tijdstippen zodat je die kan volgen na de kantooruren. Wees gewaarschuwd vooraleer je de investering doet, dat dit een engagement van jaren is als je het instrument goed wilt leren bespelen. Help elkaar met oefenen of drijf de spot met elkaar als je merkt dat jij sneller vorderingen maakt.
 1. Ontdek samen nieuwe services. Elk jaar zijn er nieuwe diensten die immens populair worden. Als jullie graag koken, is het misschien een goed idee om te koken via Hellofresh. Ongetwijfeld heb je vrienden die hier enkel positieve ervaringen mee hebben. Alle ingrediënten aan huis geleverd krijgen samen met het recept, kan het nog makkelijker?
 1. Schrijf een liefdebrief aan elkaar met je verwachtingen voor de toekomst, die je pas binnen 5 jaar opent. Er is veel kans dat jullie te nieuwsgierig zijn en de brief binnen enkele dagen openen en bespreken met elkaar. Dit is uiteraard geen probleem, dit biedt jullie de mogelijkheid om je toekomstvisie op elkaar af te stemmen en zo nodig bij te regelen. Indien jullie erin slagen om 5 jaar te wachten, zal het een mooi moment zijn om te ontdekken of jullie wensen zijn uitgekomen. Je kan natuurlijk afspreken met elkaar om de wachtperiode te verminderen naar 3 of zelfs 1 jaar.
 1. Verstuur Kerstmiskaartjes in naam van jullie beiden. Je vrienden zullen dit zeer leuk vinden om te ontvangen, wellicht zullen ze volgend jaar jullie idee kopiëren en ook een gezamenlijke kaart versturen. Gebruik een grappig foto van jullie beiden in volle kerstsfeer. Je kan kiezen om deze kaartjes digitaal door te sturen via mail of Facebook messenger of old school via de post. Er zijn ondertussen voldoende websites waar je je ontwerp upload en goedkope kaartjes kan bestellen.
 1. Vang Pokémons. De populaire app Pokémon Go die sinds augustus 2023 beschikbaar is, heeft miljoenen spelers. Het is dan ook een leuk interactief spel waarbij je die figuurtjes uit je jeugd zelf kan vangen. Dit mag je niet zien als een spel voor jou alleen, er zijn grote events en bijeenkomsten waar iedereen op zoek is achter Pokémons. Je partner kan bijvoorbeeld de auto besturen terwijl jij de pokémonradar in het oog houdt.
 1. Start een Youtube channel. Er zijn veel koppels die op Youtube een channel hebben, deze koppels delen hun leefwereld met iedereen die toegang heeft tot internet. Het is goed mogelijk om hiermee geld te verdienen. Populaire channels zijn diegene waar partners grappen uithalen met elkaar. Een gezamenlijk project waarbij je elkaar blijft uitdagen, jezelf testen in nieuwe situaties zodat jullie relatie spannend blijft.
 1. Spreek af op de kerstmarkt. Bezoek je lokale kerstmarkt en drink ( trakteer) enkele jenevers om jullie op te warmen. Het is leuk om de kerstsfeer op te snuiven. Op zo’n kerstmarkt zijn vaak ook nog andere leuke kraampjes waar je ideeën kan opdoen voor kerstcadeautjes. Kies bij voorkeur wel een avond waarop het niet regent. Het is niet gezellig om buiten in de koude te staan als het ook nog eens regent.
 1. Ga naar een publieke wellness. Het is leuk om in je eigen bad te zitten, maar nog leuker om met twee te genieten in een groot spa resort. Voor ongeveer 30€ kan je een volledige dag genieten van meerdere zwembaden, sauna’s, en jacuzzi’s. Vaak is er een aansluitend restaurant waar je een pauze kan nemen door een hapje te eten en te drinken. In tegenstelling tot een privé wellness waar je meestal 100€ betaald per uur en slechts toegang hebt tot een heel beperkt aanbod aan sauna’s en hoogtswaarschijnlijk 1 jacuzzi.

Lees ook ‘Stout zijn in een publieke wellness

 1. Boek een weekendje weg. Iedereen heeft wel eens nood aan een weekendje weg. Dit kan in eigen streek zijn of zelfs in het buitenland. Wij kunnen jullie een leuk weekendje aanraden voor tijdens de kerstperiode:
 • Boek 2 overnachtingen in een hotel in Aken ( Duitsland )
 • Kom toe de vrijdagavond en ga uit eten in een lokaal restaurant.
 • Geniet de zaterdagochtend van het ontbijtbuffet en verken de stad. ‘S avonds kan je de grote jaarlijkse kerstmarkt ontdekken met een glühwein of een braadworst in de hand.
 • De zondag sluit je jullie weekend af door een bezoekje te brengen aan de waanzinnige Carolus Thermen.
 1.  Ga met de grootouders van je partner een pannenkoek in een brasserie gaan eten. Op deze manier leer je de familie van je partner kennen en zal je ongetwijfeld goede punten scoren als je hem of haar dit idee voorstelt. We weten namelijk allemaal hoe moeilijk het is om eens tijd vrij te maken en onze grootouders te bezoeken.
 1. Maak een ritje met de motor. Dit kan je natuurlijk alleen maar doen als je een motor hebt en over het juiste rijbewijs beschikt. Dit hoeft geen zware motor te zijn, een Vespa kan je al huren voor 50€ voor een volledige dag. Zet je vriendin achterop en kies een zonnige dag om een ritje te doen met voldoende pauzes. Je kan bijvoorbeeld door een landelijke gemeente rijden waar er heel weinig verkeer is, langs een rivier, beken of velden… Bekijk op voorhand waar er een leuk dorp is of een toffe locatie om even te stoppen. Een ambachtelijke ijssalon of een cocktailbar kan de ideale verfrissing zijn.
 1. Naar de solden gaan. Er is weinig kans dat je als meisje niet graag een kijkje neemt in de solden. Vind je dat je vriend geen goede smaak heeft qua kledij, sleur hem dan mee en toon hem in welke kleren jij hem onweerstaanbaar vindt. 2 Vliegen in één klap, jij moet niet alleen naar de solden gaan en je vriend draagt de kleren die jij mooi vindt.
 1. Rij na een avondje stappen door de drive in van de McDonalds. Zijn jullie uit geweest naar een populaire kroeg op een zaterdagavond, veel kans dat jullie een hongertje hebben. Rij gezellig in het naar huis gaan nog even langs de McDonalds en ga daarna met een voldaan gevoel gaan slapen.
 1. Ga poolen. Elke stad heeft wel een poolbar. Dit is meer een mannensport maar vrouwen spelen graag ook wel een partijtje.
 1. Relax met jullie twee in een popup summerbar of winterbar. De laatste jaren hoor je enkel nog van popup restaurants en popup bars. Let wel op: je eet er veel te dure gerechten en drinkt er veel te dure cocktails omdat ze de belasting voor hun staanplaats stevig doorrekenen aan de klant.
 1. Start-to-run. Je kan het wandelen een stapje verder nemen. Begin samen te joggen, vertrek van thuis uit of spreek af om te starten vanaf een bepaalde locatie zodat jullie een rondje lopen in een mooi natuurgebied. In Brugge is het Tilleghembos een ideale locatie.
 1. Overloop elkaars Tindergeschiedenis. Als jullie beiden een Tinder profiel hadden in het verleden, kan het leuk zijn om al die oude matches en gesprekken eens te overlopen. Krijg een kijk in hoe jouw partner zichzelf aanbood op de singlesmarkt. Lees gesprekken waarin een kerel jouw vriendin wou versieren, let op zijn reacties die hij schreef om een meisje naar bed te krijgen. Dit kan voor hilarische taferelen zorgen of voor ruzies wanneer hij of zij ontdekt dat je nog altijd contact houdt met iemand of zelfs recent op Tinder actief was.
 1. Speel een erotisch getint spel. Bezoek samen een seksshop en koop er een erotisch gezelschapsspel. Bijvoorbeeld het spel ‘ Ultiem verlangen’, dit is een bordspel gebaseerd op waarheid, durven of doen. Je leert je partner beter kennen, elkaars fantasieën en verlangens. Dit spel kent natuurlijk een einde, het leidt allemaal naar een stevige vrijpartij, maar door de vele opdrachtjes wordt je verlangen op de proef gesteld door te moeten wachten tot het einde van het spel.
 1. Leer strippen voor je partner. Bekijk en bestudeer aandachtig alle moves van de strippers uit de Magic Mike films of voor vrouwen de film ‘Striptease’ met Demi Moore. Probeer een aantal moves aan te leren en verwen je partner met een show die waarschijnlijk lachwekkend zal zijn. Zorg ook dat je hiervoor een gepaste outfit hebt, vrouwen kunnen zich in veel verschillende pakjes wurmen, een Kerstelfje?
 1. Organiseer een romantische diner. Heb je al je eigen huis of appartement dan is er geen probleem. Woon je nog bij je ouders, maak dan zoveel mogelijk gebruik van die zeldzame momenten dat ze weg zijn van huis.
 • Nodig je partner uit in een proper gekuist huis
 • Zorg voor gedimde lichten
 • Versier de eettafel met kaarsen, mooi tafellaken, andere borden dan waaruit je dagelijks eet, gepaste wijn- en aperitiefglazen.
 • Strooi wat M&M’s op de tafel
 • Speel gepaste achtergrondmuziek af via de televisie, geef niet enkel een audiovisuele ervaring maar ook een visuele ervaring door een goeie Youtube audiolijst af te spelen met foto’s van prachtige natuurbeelden en must see locaties in je leven.
 • Zorg voor een 3-gangen menu ( voor- en hoofdgerecht + dessert )
 • Zorg dat hij of zij kan blijven slapen zodat niemand bob hoeft te zijn.
 1. Ga uiteten naar een speciaal restaurant. Uit eten gaan is altijd leuk maar kies deze keer een restaurant met een extra belevenis. Bijvoorbeeld een  Japans restaurant waar men je eten klaarmaakt aan je eigen tafel, dit noemen ze show cooking. De kok haalt zijn beste kunstjes boven om jullie te entertainen, dit kan een goede afleiding zijn moest jullie date niet zo goed verlopen.
 1. Neem je date mee naar een indoor skipiste. Deze date zal niemand verwachten. Jullie kunnen elkaar leren skiën of snowboarden en achteraf kan je je gaan opwarmen in de après-ski bar beneden aan de piste.
 1. Kuis samen jullie Facebookpagina op. Haal herinneringen boven door oude foto’s op jullie Facebookpagina te bekijken. Er zitten ongetwijfeld wel foto’s tussen met een verhaal die je hem of haar nog niet verteld hebt.
 1. Ga op restaurant en achteraf naar de cinema. Dit is de grote klassieker, de gekende combinatie voor een geslaagde date. Lekker eten en daarna je gedachten verliezen in een goeie film.
 1. Ga picknicken. Er zijn weinig andere activiteiten die nog meer romantiek uitstralen dan een picknick op een grasveld of in een stadspark. Als je dit nog nooit gedaan hebt, raden we je dit ten strengste aan om deze zomer te organiseren. Het enige dat je nodig hebt is drank, wat eten, wat hapjes, een bluetooth luidspreker die je kan verbinden met je smartphone om enkele tunes op de achtergrond te spelen en een groot deken.
 1. Ga paardrijden. Zijn jullie volleerde rijders of beginners, in contact geraken met de natuur via paardrijden is zalig en welk meisje houdt nu niet van paardrijden?
 1. Ga appels plukken. Er zijn verscheidene plantages in ons land waarbij je zelf je appels van de bomen kan plukken.
 1. Volg een initiatie cursus schilderen. Hierbij hoeven we je slechts te overtuigen met één woord: Titanic
 1. Ga naar het ballet. Hebben jullie al ‘Black Swan’ gezien? Het kan romantisch of dodelijk zijn, maar absoluut z’n toegangsprijs waard.
 1. Ga waterskiën. De laatste jaren is dit super populair geworden onder de Belgische bevolking. In Knokke heeft Lakeside Paradise een waar resort gebouwd waar je kan genieten van waterskiën via een kabelbaan op een grote vijver terwijl je vrienden liggen te genieten van een cocktail op het strand.
 1. Ga op koffiedate. Dit is super casual, waarbij deze date geen volledige avond in beslag neemt. Dit geeft jullie de kans om elkaar te zien wanneer jullie beiden een drukke agenda hebben.
 1. Samen naar een feestje gaan. Feestjes georganiseerd door vrienden zijn het ideale excuus om buitenshuis te gaan en gratis te drinken.
 1. Ga vliegeren. Wie herinnert zich nog zijn vliegerdagen vanuit zijn of haar jeugd? Eens we volwassen zijn vergeten we deze activiteit en hoe leuk dit wel kan zijn.
 1. Boek een B&B. Een romantisch avondje buitenshuis beleven kan je beter doen in een B&B, combineer dit met een citytrip in het binnenland. Er gaat niets boven ’s ochtends wakker worden en aan te schuiven aan een volle ontbijttafel.
 1. Organiseer een shortski. Je hoeft geen 2 weken verlof te nemen om een vakantiegevoel te creëren. Vertrek samen met je partner en een ander koppel naar een skigebied voor 4 dagen. Het is een zalige activiteit waarbij je dan ’s avonds dicht bij elkaar kan kruipen om je te verwarmen.
 1. Ga naar het stadspark. Dit hoeft geen lange date te zijn, bel je partner en vraag of hij of zij al plannen heeft voor de middagpauze. Zit rustig op een bank of lig in het gras met je gezicht in de zon.
 1. Bekijk een toneelstuk in plaats van een film. Weinigen gaan nog naar het toneel, dit kan nochtans een welgekomen verandering zijn om acteurs live te zijn spelen.
 1. Ga naar een sportswedstrijd. Juich samen met de andere supporters en voel de adrenaline als jouw team wint. Vraag wel op voorhand of je partner de gekozen sport wel leuk vindt om naar te kijken.
 1. Ga naar een waterpretpark. Jullie zijn dan beiden deels naakt en kunnen genieten van de jacuzzi’s, buitenzwembaden en waterglijbanen.
 1. Begin te vrijen in de auto. Parkeer jullie auto na het bezoekje aan de grootouders op een leegstaande parking en scheur elkaar de kleren van het lijf.
 1. Bezoek een waterpijpcafé. Ook al zijn jullie geen rokers, velen laten zich toch verleiden om 1 of 2 keer in het jaar te waterpijpen. Dit geeft je deels het gevoel alsof je op vakantie bent in Turkije of Marokko.
 1. Ga naar de ochtendmarkt. Verspil je zaterdagochtend niet in bed en trek er beiden op uit naar de lokale vroegmarkt. Koop er verse groeten, fruit of een gebraden kip om dan in de middag klaar te maken. Vele markten hebben nog standjes met kledij en verschillende accessoires.
 1. Schrijf jullie in voor een sportsessie. Als slechts één van jullie beiden lid is van de fitness, kan je vragen of je partner een dagpas kan krijgen om een les Zumba of een andere workout training te volgen.
 1. Bezoek een lokale brouwerij. De rondleiding kan saai zijn als ze beginnen over de geschiedenis van hun brouwsel maar achteraf zal er altijd een proefsessie zijn.
 1. Ga naar de Fnac of een andere boekenwinkel. Als jullie fervente lezers zijn, dan is dit de ideale activiteit. Neus rond in het brede gamma van boeken, bekijk de sectie ‘ meest gelezen’ of loop eens door de stripafdeling zoals je vroeger deed in je jeugd.
 1. Bak samen een taart of een cake. Niemand verplicht je om het huis uit te gaan, blijf lekker binnen en haal alle ingrediënten boven om een cake, wafels of pannenkoeken te bakken.
 1. Bezoek een naaktstrand. Eens jullie relatie vordert, zullen jullie zich comfortabeler voelen in elkaars gezelschap. De kans is dan groot dat jullie geen bezwaar meer hebben om eens naar een naaktstrand te gaan. Dit hoef niet in België te zijn, je kan deze activiteit uitstellen tot je op vakantie bent.
 1. Steek vuurwerk af. Vuurwerk op oudejaarsavond is voor velen een traditie. Ga tegen de stroom in en steek vuurwerk af op een ander tijdstip. Veel kuststeden organiseren vuurwerk in de zomer, stap in de auto en zak af naar de kust om deze gratis show mee te maken.
 1. Begin te knuffelen. Blijf binnen, steek enkele theelichtjes aan en kruip samen onder het grootste deken dat je in huis hebt.
 1. Huur een bootje. Huur samen met vrienden of een ander koppel een bootje en ga een middagje varen. De meiden kunnen in bikini zonnen terwijl de jongens zorgen voor de wijn en hapjes. Vergeet geen luidspreker mee te nemen voor extra sfeer te maken.
 1. Bezoek een circus. Wanneer zijn jullie voor het laatst naar een circus geweest? De tijden waar ze de dieren mishandelen zijn al lang voorbij, je kan dus met een gerust hart naar een show.
 1. Bezoek een Ikea winkel. Als jullie al samenwonen, kunnen jullie items kiezen om jullie interieur op te fleuren. Iedereen kan gemakkelijk een aantal uur in een Ikea vestiging rondlopen. Neem desnoods een pauze in het bijhorende restaurant.
 1. Bouw samen jullie Ikea meubel. Iedereen weet dat Ikea meubels één grote puzzel zijn, die nog geassembleerd moeten worden. Dit vergt enige tijd en handigheid. De ene kan de handleiding lezen en instructies geven aan de andere.
 1. Maak een sneeuwman. Dit is de winteractiviteit die iedereen wel wil proberen. Zal er dit jaar genoeg sneeuw zijn om die grote bollen te maken?
 1. Bezoek een dierentuin. In ons land denken we onmiddellijk aan De zoo van Antwerpen, Pairi Daisa of Planckendaele. In deze tuinen kan je een volledige dag rondlopen.
 1. Hou een staarwedstrijdje. Kijk zo lang mogelijk in elkaars ogen zonder te lachen.
 1. Kijk naar de zonsondergang. Dit kan je combineren met een terrasje onder vrienden of andere koppels. Neem een moment om volledig tot rust te komen en open fles wijn in het bijzijn van je vrienden.
 1. Trek erop uit met de slee. Spring in de auto naar de Baraque de Fraiture en ga gratis met je slee van de helling. Je kan ook simpelweg in de winter met de slee door de straten of in een bos gaan wandelen.
 1. Bezoek een hondenasiel. In Gent dien je je lid te maken voor 10€ per persoon, waarna je een volledig jaar met honden uit het asiel kan gaan wandelen.
 1. Vraag je partner mee naar een huwelijk. Wordt je uitgenodigd voor een huwelijk van één van je vrienden of familieleden, vraag dan of je partner wil meegaan als jouw +1.
 1. Huur een goedkope Ibis hotelkamer voor 1 nacht. Dit kan in een andere stad zijn of zelfs in je eigen stad, zolang je maar eens weg bent van je eigen bed. Vergeet niet om het ontbijt erbij te nemen en je partner te verrassen.
 1. Huur een duurderde hotelkamer bij Van der Valk of Radison blue. Geniet van hun faciliteiten zoals een zwembad of een fitness. We raden aan om dit duurder hotel te combineren met een citytrip in eigen land.
 1. Bezoek een pretpark. Walibi of Bellewaerde… Wees bereidt om 40€ te betalen per persoon voor toegang. Dit is wel meer een activiteit die je met een groep doet. Alleen als koppel kan dit snel gaan vervelen.
 1. Ga kajakken. De afvaart van de Lesse is de rivier om te kajakken in de mooie natuur die de Ardennen te bieden heeft.
 1. Ga naar een comedy show. Hou de agenda en ticketverkoop van concertzalen in de gaten. Een avond vol humor kunnen jullie beiden wel gebruiken.
 1. Ga op double date. Vraag aan een goed bevriend koppel of ze één van deze activiteiten samen willen doen.
 1. Huur een tandemfiets. Dit klinkt als een saaie date, maar het kan werkelijk een avontuur worden voor jullie beiden. Op deze manier zal je je omgeving vanuit een volledig ander perspectief ervaren. Je ontwikkeld een hechtere band met je partner door elkaar aanwijzingen te geven hoe je de tandemfiets moet beheersen. Je kan deze meestal huren per uur of een halve dag voor een betaalbare prijs. Op deze site kan u alle locaties vinden waar je mogelijks een tandemfiets kan huren.
 1. Ga naar het strand. Spendeer een middagje aan het water, zonder zorgen aan je hoofd. Leg die strandhanddoek open, blaas een kussen op voor steun te geven aan je rug, zonnebril in de aanslag en laat alle stress los. Vergeet niet om een magazine, een boek of een luidspreker voor muziek mee te nemen als je niet van plan bent om gewoon rond te kijken. Zij die een Ipad hebben met een film of een serie zorgen best nog voor een paraplu, anders wordt het moeilijk om het scherm te zien in de volle zon.  Voor de koppels onder ons die niet aan de kust leven, zijn er andere locatiemogelijkheden om gratis van het water en de zon te genieten:
 •  Blaarmeersen in Gent
 • De Steenberg in Kinrooi
 • Bloso in Hofstade
 • Boekenberg in Deurne
 • Zoek hier een zwemvijver in jouw buurt.
 1.  Maak een zeetocht op de ferry. Een vaart op een ferry is de ultieme date voor zij die een andere omgeving willen opzoeken met de zon in hun gezicht.
 1. Ga naar een tweedehandswinkel of een kringloopwinkel. Samen op jacht gaan naar hebbedingetjes of spullen voor je interieur op te fleuren aan een goedkope prijs is altijd leuk.
 1. Bezoek een museum. Neem een pauze van je netflixabonnement of gun je tv wat rust, adem een cultuurschok in. Veel musea hebben dure toegangsprijzen, maar sommigen zijn gratis of hebben opendeurdagen.
 1. Maak van je eigen badkamer een wellnessruimte. Maak je eigen denkbeeldige jacuzzi door een heet bad te laten vollopen vol schuim, een paar geurkaarsen rond je en geef elkaar een massage. Niets is ontspannender dan je deels gewichtsloos te voelen in warm water, de poriën in je huid die open gaan en gezuiverd worden door het hete water. Achteraf zal je je echt proper en fris voelen.
 1. Zoek een karaokebar. Ook al ga je zelf niet zingen, het is hilarisch om andere mensen te zien proberen.
 1. Bezoek de sterrenwacht. Kijken jullie vaak samen naar de sterren? Maak dan een upgrade en bekijk dezelfde sterren door de lens van een krachtige telescoop. Je kan de sterrenhemel zowel overdag als ’s nachts bewonderen. De openingsuren van de volkssterrenwacht in Brugge kan je hier vinden. Heb je zelf een telescoop thuis, maak dan gebruik van apps zoals ‘ Star Tracker’ om je begeleiden.
 1. Ga met bevriende koppels bowlen. Deze avondactiviteit is ook een echte klassieker. De schoenen kunnen smerig zijn, maar 1 of 2 keer per jaar bowlen kan plezant zijn, zeker onder vrienden. Vaak bieden bowlings nu ook formules aan, waarbij je eerst kan eten in een aparte zaal en daarna doorschuiven naar een gereserveerde baan.
 1. Word lid van een fitness. Voor velen is dit hun jaarlijkse voornemen om het nieuwe jaar te starten waar weinigen echt in slagen om het vol te houden. ALs jullie met twee zijn, kunnen jullie elkaar motiveren als de ene geen zin heeft en een work out wil overslaan. Verbrand samen die calorieën die je hebt opgedaan door al die etentjes of zelf gebakken koekjes. Zo’n abonnement hoeft niet duur te zijn, Basic-Fit bijvoorbeeld heeft altijd wel een actie lopen waardoor je de eerste maand(en) gratis kan gaan sporten. Het voordeel bij hun is dat je met meerdere personen kan gaan sporten met slechts 1 abonnement, wel niet op hetzelfde moment.
 1. Bekijk een film in de openlucht. Enkele steden organiseren vaak een gratis cinema ervaring waarbij je de film kan bekijken in de openlucht. We kunnen je geen agenda meedelen waar er dit jaar openluchtcinema’s georganiseerd worden maar lees dit artikel om de locaties van 2023 te bekijken.  Dit initiatief wordt enkel georganiseerd in de zomer zodat het nog ’s avonds nog steeds warm genoeg is om buiten te zitten.
 1. Luister naar een live band. Café’s huren vaak een liveband om volk te trekken naar hun zaak. Kijk op de websites van jouw lokale pubs of er geen optredens gepland staan in de toekomst.
 1. Speel minigolf. Dit raden we niet echt aan als een date. Wanneer je geen andere ideeën hebt, kan dit de oplossing zijn om niet opnieuw een avond in de zetel te zitten.
 1. Haal de rolschaatsen van onder het stof. Iedereen heeft in zijn jeugd wel aan rolschaatsen gedaan. Zijn je voeten niet groter geworden, dan heb je geen excuus om dit opnieuw te proberen.
 1. Organiseer een spelletjesavond. Vraag vrienden bij je thuis om verscheidene spelletjes te spelen, dit kan je combineren met een drankspel zodat er misschien enige geheimen verteld worden.
 1. Blader door een Bongobon. Ga naar een supermarkt en zoek het rek met alle Bongobonnen of Wonderboxen. Deze firma’s hebben hun best gedaan om leuke activiteiten mooi samen te vatten in een handig boekje. Het is niet nodig om deze bonnen te kopen, blader door hun boekje en zoek er een leuke activiteit uit. Dit kan je dan rustig op je gemak plannen zonder het risico te lopen dat de bon zou vervallen.
 1. Begin muntstukken te verzamelen. Leeg beiden jullie portefeuille, haal dat spaarvarken naar beneden en leg alle muntstukken op tafel. Download een up-to-date lijst van de Euro muntstukken en hun afbeeldingen en ontdek welke munten jullie al in huis hebben.
 1. Ga wandelen in het bos. Elke stad of gemeente heeft wel een grote groene zone waar je rustig kan wandelen op een zondagochtend, desnoods samen met de hond.
 1. Laat een fotoboek afprinten van jullie leukste foto’s samen. Digitale foto’s hebben is leuk zullen voor altijd bewaard blijven als niemand ze verwijdert. Maar foto’s op papier hebben heeft toch nog altijd zijn charmes. Stel zelf een fotoboek samen met de foto’s van jullie laatste reis of gewoon weg al jullie leukste foto’s samen. Op deze manier kunnen jullie op een leukere manier herinneringen boven halen of deze eens tonen aan vrienden en familie als zij op bezoek komen.
 1. Maak een boek van jullie eerste berichten naar elkaar. ALs jullie elkaar hebben leren kennen in het digitale tijdperk, dan is de kans groot dat jullie eerste berichten naar elkaar nog ergens bewaard zijn. Doorzoek jullie Tindergeschiedenis, facebookmessenger gesprekken, whatsapp berichten, emails of zelfs in de gewone berichten app van jullie gsm. Druk deze af en geef deze als een cadeau op valentijn.
 1. Bestel take away eten aan huis. Laat een pizza aan huis bezorgen en eet deze gezellig op in de living terwijl je naar jullie favoriete serie kijken die je samen van begin tot einde ging volgen.
 1. Bezoek een rommelmarkt. Heel leuk om in de zomer te genieten van de frisse buitenlucht en op zoek te gaan naar toffe tweedehands spulletjes die je goed kan gebruiken. Je kan vaak heel goede koopjes doen omdat deze mensen hun spellen niet terug mee naar huis willen nemen.
 1. Hou de agenda van je gemeente en van die in je omgeving in de gaten. Vaak worden er veel gratis buurtfeesten georganiseerd, events en festivals waar veel volk op afkomt:
 • Kookeet
 • Barrio Cantina
 • Cactusfestival, Pukkelpop, Tomorrowland,
 • Benenwerk
 • Gentse Feesten
 • Aalst Carnaval
 • Rock Werchter

Vind hier alle muziekfestivals in België.

EXTRA BONUS ACTIVITEIT

 1. Ga naar de eroticabeurs. Jaarlijks zijn er in België meerdere eroticabeurzen. We raden niet aan om hier op de eerste date naar toe te gaan, pas vanaf jullie intiem zijn geweest met elkaar kan je dit misschien veilig ter sprake brengen. Hier kan je leuke speeltjes vinden en genieten van verscheidene live shows.

About the author

michelle

Leave a Comment