Tips voor Hem

Vrienden Maken

Hoe ontmoet je nieuwe mensen?

Sommige mensen hebben al een grote vriendenkring in hun leven, hun enigste hindernis is dan om genoeg tijd te vinden om die vriendschappen te onderhouden. Aan de andere kant staat een groep mensen die geen grote vriendengroep hebben. In dit laatste geval bestaan er verschillende oplossingen om nieuwe mensen te leren kennen.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Hieronder geven we je een lijst met verschillende mogelijkheden om een ander publiek te leren kennen, de moderne manier op vandaag is door gebruik te maken van sociale media en datingsites of datingapps. Niet alle mensen op een datingsite zijn op zoek naar een relatie, velen willen ook gewoon nieuwe vriendschappen doen ontstaan. Probeer onze meest aanbevolen site en geef het een kans.

Eens je mensen hebt ontmoet, kan je andere maatregelen nemen om die ontmoetingen te laten ontwikkelen in ware vriendschappen.

 1. Enkele basiselementen

Vooraleer we goede locaties opsommen, geven we je enkele basisprincipes mee.

Eigenschappen van een goede locatie

Niet alle locaties zijn even goed, hoe meer van de onderstaande eigenschappen aanwezig zijn, hoe beter:

 • Locatie die kan dienen als een conversatiestarter, een onderwerp waarover jullie beiden enige tijd kunnen babbelen om los te komen.
 • Locatie waar je meerdere keren kan samenkomen, op deze manier worden jullie comfortabel in elkaars buurt.
 • Locatie met een gezamelijke interesse inzake hobby’s of persoonlijke waarden.
 • Locatie waar er al een vriendengroep is maar de nieuwelingen gemakkelijk kunnen mixen.

Je zal jezelf moeten dwingen buiten je comfortzone om andere mensen te ontmoeten

Sommige mensen zijn eenzaam geworden of zitten vast in een sociaal isolement  door hun dagelijkse bezigheden. Een hobby uitoefenen waar je geen meerdere mensen voor nodig hebt kan ook de oorzaak zijn. We zeggen niet dat je al deze bezigheden moet laten vallen, absoluut niet maar als je nieuwe mensen wilt leren kennen zal je dit dagelijks patroon toch moeten opschudden. Voeg er enkele sociale hobby’s aan toe om jezelf te verplichten om het huis uit te gaan. 

Misschien moet je een aantal manieren proberen voor het werkt

Er zijn hier geen officiële cijfers voor beschikbaar maar je zal hoogstwaarschijnlijk nieuwe vrienden leren kennen door slechts een beperkt aantal manieren, de andere zullen in jouw geval niet werken. Je zal naar een evenement gaan waar veel volk aanwezig zal zijn en toch niemand tegen het lijf lopen om mee te babbelen. Het kan logisch klinken maar de uitvoering in de praktijk kan volledig anders uitlopen, geraak hierdoor niet ontmoedigt. Na vele mislukkingen volgt altijd wel een succes, op een dag zal je je lid maken van een club waar alles van zelf loopt.

Veel verscheidene manieren zijn verre van ideaal

Je kan je suf zoeken naar de best mogelijk manier om nieuwe mensen te leren kennen, we kunnen je nu al zeggen dat deze niet bestaat. Het is wel mogelijk om de omstandigheden zodanig in jouw voordeel te optimaliseren ” je moet roeien met de riemen die je hebt”. Bijvoorbeeld, als je danslessen volgt zullen de meeste mensen daar effectief zijn om te leren dansen, wat logisch is natuurlijk. Daarom is het mogelijk dat je geen succes hebt in het vinden van iemand die ook openstaat op dat moment voor nieuwe vriendschappen terwijl ze simpelweg gewoon willen leren dansen.

 1. Locaties om mensen te ontmoeten

Maak gebruik van je bestaande vrienden, levenspartner of andere mensen die je reeds kent.

Dit lijkt heel logisch als je erover nadenkt, toch vermelden we dit in onze lijst doordat het veel gemakkelijker is dan tegen een volkomen vreemde te beginnen praten. Wanneer je iemand nieuws leert kennen, is het mogelijk dat je tegelijkertijd ook zijn of haar vriendenkring ontmoet. Dit is een indirecte manier om je sociale vaardigheden op te krikken.

 • Iemand z’n vrienden ontmoeten is ook van betere kwaliteit, doordat er gegarandeerd een aantal raakvlakken zullen zijn. Beter dan tegen een vreemde is het ijs ook gebroken want jullie hebben een gemeenschappelijke vriend waar je altijd op kan terugvallen. Deze mensen zullen van nature ook vriendelijk zijn tegen je door de zegswijze ” een vriend van mijn vriend is ook mijn vriend”.
 • In de ideale wereld ontmoet je een persoon met een gigantische vriendenkring, iemand die het centrum van de wereld is en altijd iedereen uitnodigt voor feestjes.
 • Als je al een aantal vrienden hebt, is het de bedoeling om een extra effort te doen om in zijn of haar sociale cirkel te komen. Je kan een feestje organiseren waarbij iedereen meerdere mensen mag uitnodigen.
 • Met twee mensen op zoek gaan naar nieuwe vriendschappen is gemakkelijker en komt minder vreemd over bij onbekenden.

Op het werk

Een andere voor de hand liggen de mogelijkheid. Mensen die de leeftijd hebben van studenten kunnen door studentenjobs in de zomer vaak veel mensen ontmoeten. Je andere collega’s zullen hoogstwaarschijnlijk van dezelfde leeftijd zijn. Als de omstandigheden het toelaten kan je in de zomer verschillende jobs combineren, in deze jobs is er altijd een groot personeelsverloop.

Vrijwilligerswerk

Geef je op als vrijwilliger. Slechts enkele uren per week met jongen mensen samenwerken kan wonderen doen. Het kan een goede manier zijn om mensen met dezelfde waarden en karaktereigenschappen te ontmoeten. Niet iedereen gaat zich opgeven voor vrijwilligerswerk.

Bijkomende opleidingen

In elke stad is er wel een organisatie die avondopleidingen aanbiedt. Dat is een fenomenale kans om anderen te leren ontmoeten. Je inschrijven om iets bij te leren zal je op de lange termijn verscheidene voordelen opleveren, het is natuurlijk duurder in vergelijking met de andere opties, maar als een bepaald vakgebied je oprecht interesseert, waarom niet?

Het enigste nadeel is, dat het merendeel van de tijd zal je moeten leren, studeren en focussen op de leerkracht en niet zozeer op je sociale vaardigheden. Je wordt beperkt tot voor de les, in de pauzes of na de les.

 • Je kan het ijs breken met iemand door notities uit te wisselen in het geval iemand een les heeft gemist.
 • Als er een groepswerk wordt georganiseerd dan heb je geluk.
 • Als je iemand ontmoet die je leuk vindt, is het de bedoeling dat jullie beste vrienden worden in de klas voor de rest van het academiejaar.

Een club of organisatie

Je wordt lid van een club en je leert onmiddellijk een volledig nieuwe groep mensen kennen die dezelfde interesse delen. Je kan altijd je eigen club of vzw oprichten, bijvoorbeeld een leesclub waarbij de eerste meeting in jouw eigen huis is.

Een sportploeg

Een team vervoegen geeft je toegang tot een groep mensen die je op z’n minst enkele maanden per jaar zal zien, met wie je een zekere vriendschap zal opbouwen om de tegenstander te overwinnen en achteraf de overwinning te vieren met een drankje. Sportploegen variëren sterk in hoe competitief ze zijn, sommigen focussen zich enkel op het spel, waar anderen een excuus zijn om het huis uit te komen.

Via je geloof

Als je gelovig bent, dan zijn er tal van mogelijkheden om gelijk gezinde mensen te ontmoeten, elke gemeenschap heeft wel een aantal geloofsgroepen. Naast het ontmoeten van mensen in kerken, moskee’s of tempels, zijn er daarbuiten een volledig assortiment aan samenkomsten en recreationele activiteiten.

Via je kinderen

Dit is meer vanzelfsprekend wanneer je al een gezin hebt opgebouwd. Er zijn veel manieren om de ouders van andere kinderen te ontmoeten.

 • Je kan met andere ouders staan praten aan de schoolpoort of voor en na de kinderdagopvang.
 • Je leert de ouders kennen van de vriendjes van je eigen kinderen.
 • Je kan je engageren in een oudergroep in de school
 • Je kan vrijwilliger worden voor de voetbalploeg van de school.

Je eigen leefsituatie

Iedereen die tijdens zijn studentenjaren alleen heeft gewoond zal je dit advies geven:

 • Kruip niet alleen op een appartement maar ga in een volledig complex wonen waar anderen op dezelfde gang wonen, elk met zijn eigen kamer natuurlijk. Je zal op natuurlijke wijze de andere bewoners wel eens tegen het lijf lopen.
 • Lid worden van een studentenvereniging is nog beter, maar dit raden we niet aan voor iedereen.
 • In een groot gebouw wonen met veel andere residenten is beter dan op je eentje weg te kwijnen.
 • Als je op een afgelegen locatie woont, is het aangeraden om een mogelijke verhuis te overwegen.

Je eigen familie

Dit varieert sterk van familie tot familie, sommigen hebben een hele nauwe band met hun neven en nichten en organiseren uitstaptjes op een regelmatige basis. In andere families is er slechts 1 jaarlijkse bijeenkomst op het nieuwjaarsfeest. Dezelfde formule is van toepassing op je schoonfamilie, dat kan heel sterk klikken of net een doorn in het oog zijn. Voor iemand die openstaat om altijd nieuwe mensen te leren kennen, zijn de mogelijkheden eindeloos: raak bevriend met je eigen kinderen of kleinkinderen, met je schoonbroer/zus. Er zijn veel verborgen vriendschappen die nog ontdekt moeten worden.

Online

Op vandaag is dit de uitverkoren manier, iedereen maakt er gebruik van.

 • Je kan naar een site gaan om iemand te ontmoeten of een evenementenkalender te vinden.
 • Je kan een zoekertjeswebsite bezoeken waarbij je een advertentie plaats om iemand te vinden die samen een sport wil beoefenen.
 • Sommigen maken gebruik van online datingsits. In hun profiel vermelden ze dan dat ze slechts op zoek zijn naar vriendschappen en geen relaties.
 • Op forums gericht naar bepaalde bands of hobby’s kan je vaak ook vriendengroepen en bijeenkomsten vinden. Plaats er een invitatie voor anderen.
 • Discussieforums organiseren vaak lokale events .

Een opmerkelijk probleem met het ontmoeten van mensen online is, dat mensen hun profiel zodanig kunnen perfectioneren en zich anders omschrijven dan in de werkelijkheid. In het echte leven is er altijd een kans dat je niet dezelfde band hebt als die dat je online ontwikkeld hebt, dit kan leiden tot een grote ontgoocheling. De ontgoocheling kan natuurlijk ook in de omgekeerde richting werken, zeker als je slechts zelfverzekerd bent achter de computer maar in het echte leven een rare kwast.

Eender welke sport of hobby waarbij de leden op een vast tijdstip afspreken

Zoek in jouw eigen omgeving of er geen sportcentrum is die avondactiviteiten aanbiedt. De turnzalen van de lokale scholen worden misschien wil ter beschikking gesteld van diverse sportverenigingen, doe de nodige opzoekingen en informeer uzelf. Hoogstwaarschijnlijk is er elke zaterdagochtend een trainingssessie.

Bars en café’s

Eerst en vooral als je lang genoeg naar dezelfde locatie gaat zal je op de duur de andere terugkomende klanten leren herkennen, waardoor het gebruikelijk zal zijn om hen persoonlijk te leren kennen. Dit is 1 van die gevallen waarbij familiariteit vertrouwen opwekt. Als er een snookertafel of dartsbord aanwezig is, kan je vragen aan andere personen om een wedstrijdje te spelen.

Drukke plaatsen ( karaoke bar, komedieshows…)

Bij een publieke boeklezing bijvoorbeeld wordt iedereen verplicht om dichter bij elkaar te zitten of om een tafel te delen. Het is normaal om het boek samen met anderen te bespreken.

Willekeurige evenementen

Bekijk alle advertenties in de lokale krant of lees specifieke websites met een agenda over de lokale feestelijkheden. Er zijn altijd wel een aantal leuke activiteiten die georganiseerd worden in jouw omgeving. Ga naar elk event dat volgens jou interessant of leuk kan zijn. Slaag je niet in je opzet dan heb je toch nog een nieuwe ervaring meegemaakt.

Publieke plaatsen

Koffieshops, musea, supermarkten… Dit is nog een suggestie die de meesten over het hoofd zouden zien. Als je een persoon bent die graag buitenkomt en voldoende zelfvertrouwen heeft, kan het gemakkelijker verlopen dan je denkt om een gesprek met iemand te starten en dit contact te onderhouden. Wij zijn er van overtuigd dat 1 van onze opties de perfecte locatie voor jou kan zijn. Vreemden benaderen kan angstaanjagend zijn, toch moet je volharden zijn om je doelen te bereiken.

About the author

michelle

Leave a Comment