Tips voor Hem

Veel Voorkomende Fouten Bij Online Dating

Een wereld zonder online dating is niet meer weg te denken. Online dating is snel, gemakkelijk en voor iedereen toegankelijk. De online dating industrie draait een biljoen aan omzet per jaar. Het is een fenomeen van de laatste jaren waar het taboe rond online dating volledig verdwenen is. Niemand schaamt zich meer om zijn partner via het internet te leren kennen. Het is nu al enige tijd ingeburgerd in de maatschappij van vandaag. Het vraagt toch een leerproces van de gebruikers om deze toepassingen zo optimaal mogelijk te gebruiken. Informeer jezelf vooraleer je eraan begint. Fouten vermijden kan het verschil betekenen tussen het vinden van de ware liefde of dit jaar nog eens alleen Kerstmis vieren. Krijg een voorsprong op je concurrenten door onderstaande fouten niet te maken.

 1. Voeg NIET je beste foto toe aan je profiel

Veelal gelijk mensen niet op de persoon afgebeeld op die ene mooie foto, het is dan ook een momentopname. Zie jij er wel altijd op je opperste best uit, goed voor jou. Voor de gewone mensen onder ons, heb je al je eerste date verpest vooraleer hij heeft plaats gevonden. Vermijd foto’s waarbij het licht zodanig perfect valt waardoor je er even uitziet als een filmster. Gebruik alledaagse foto’s.

 1. Neem de tijd om profielomschrijvingen te lezen

Wanneer je je gaat registeren op een datingsite, is het aangewezen om jezelf zo goed mogelijk te beschrijven in je profielomschrijving. Sla dit belangrijk aspect dan ook niet over als je de resultaten van een zoekopdracht aan het overlopen bent. Staar je niet blind op die profielfoto. Doe jezelf een plezier en lees deze omschrijvingen volledig. Laat enkel de profielen links liggen die niet voldoen aan de je zoekcriteria, zoals woonplaats en leeftijd. Dit zal je zoektocht naar die speciale persoon efficiënter laten verlopen.

 1. Opgepast wat je tegen wie vertelt

Ga er niet vanuit dat de informatie die je aan één iemand vertelt niet iemand anders kan terecht komen. Begin dus niet te liegen, want vroeg of laat kom je iemand tegen met wie het klikt en loop het fout af door die leugen van vroeger.

 1. Verfijn je zoekopdracht niet te sterk

Je hebt je net ingeschreven om toegang te krijgen tot een breed publiek, sluit dan ook niet meer dan de helft uit op basis van enkele onnozele criteria. Contacteer iedereen met wie je gelijkaardige interesses hebt. Val je niet op blond, geef het toch een kans. Mensen veranderen, je weet nooit welk type persoon je tegenkomt. Verstuur berichten naar andere leden ook al zijn jullie geen perfecte match.

 1. Overweeg een betalend lidmaatschap

Vaak is dit de grootste drempel tussen een gelukkig leven of eeuwig alleen. Laat de prijs van 15€ niet tussen jouw en de liefde komen. Mensen die zich registeren op betaalde websites zijn veel serieuzer op zoek dan deze die lid zijn van een gratis datingsite. Er zijn hoe dan ook geen garanties in deze wereld, waarom dan niet je kansen zo groot mogelijk maken? Verspil je tijd niet door te zoeken in deze zogezegde gratis datingsites.

 1. Verstuur een origineel bericht

Schrijf geen standaard tekstje die je naar iedereen zou kunnen versturen. Personaliseer elk uitgaand bericht. Bedenk een idee hoe je jezelf wil onderscheiden van de andere kapers op de kust. Babbel over een onderwerp dat je las in zijn of haar profielomschrijving. De meeste leden kunnen deze algemene berichten er snel uithalen en besteden hier dan ook geen aandacht aan.

 1. Kom snel genoeg ter zake

Geraak niet verstrengeld in een web van eindeloze chat en e-mail gesprekken waaruit er niets meer kan groeien. Vraag na een aantal berichten of je hem of haar mag bellen. Dit komt veel persoonlijker en oprechter over. Vraag nadien om eens offline af te spreken. De juiste persoon vinden kan een speld in een hooiberg zijn, verspil dan ook niet te veel tijd aan één persoon. Ontdek snel genoeg of er een klik is of niet.

 1. Maak je intenties duidelijk

Als je op zoek bent naar een flirt of een serieuze relatie is een groot verschil. Hou de ander niet aan het lijntje door hem of haar voor te liegen en te vertellen wat zij willen horen. Je bent online aan het daten, het is absoluut niet nodig om je bedoelingen te verbergen, niemand zal er over je oordelen.

 1. Ga niet iemand stalken

Reageert jouw match niet op je bericht? Dan kan je gerust nog een tweede versturen maar hier eindigt het dan ook. Wordt niet geobsedeerd als hij of zij niets van zich laat horen, dit betekent dat er geen wederzijdse interesse is. Zet je zinnen op iemand anders.

 1. Ga niet te snel hopen

Het vinden van een match kan heel snel aanvoelen alsof je uiteindelijk na lang zoeken je ultieme partner hebt gevonden. Krijg geen te hoge verwachtingen op basis van iemand zijn profiel. De ontmoeting in het echt leven zal pas uitsluitsel geven.

 1. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie

Soms geven we onszelf veel te gemakkelijk bloot op het internet. Wees gewaarschuwd dat oplichters ook toegang hebben tot het internet en dat niet iedereen dezelfde oprechte intenties heeft als jij. Gebruik een ander e-mail adres voor je online profiel waarbij de inbox geen persoonlijke gegevens bevat.

Online dating lijkt vanzelfsprekend maar dat is het in veel gevallen niet. Het is een fantastische manier om op korte tijd veel nieuwe mensen te leren kennen. Vergeet niet dat je nog altijd iemand kan ontmoeten in de echte wereld. Niet elke persoon op deze wereld heeft zich aangesloten bij een datingwebsite. Een sociaal actief leven leiden kan soms beter zijn dan eender welke zoekfunctie of profielomschrijving.

About the author

michelle

Leave a Comment