Tips voor Hem

Wat Je Ook Doet, Vergeet Haar Naam Niet!

De laatste keer dat ik naar een publieke ontmoetingsplaats ging, ontmoette ik veel nieuwe mensen. Vrienden kwamen binnen, waarop ik iedereen aan elkaar voorstelde door middel van hun voornaam. Een paar mannen in de groep waren verbaasd en vroegen mij ” Hoe kan jij in hemelsnaam al die namen onthouden?”

Dat bracht mij op het idee voor een korte onderzoeksvraag: steek je hand op wie er regelmatig meisjesnamen vergeet. 80% van de groep stond perplex met opgestoken hand. Ben je niet in staat op een vrouw haar naam te onthouden? Deze stoornis kan je later nog veel problemen opleveren en je kansen op,niet zozeer het ontmoeten van vrouwen, maar op het behouden van diezelfde persoon doen dalen.

“Hou in gedachte dat iemand zijn of haar naam, het belangrijkste geluid is in gelijk welke taal.”

Sommigen onder ons haten hun naam, toch is het belangrijk om deze te gebruiken om een connectie te maken met die persoon. Vrouwen voelen zich logischerwijze ondergewaardeerd, indien je haar naam niet kan herinneren. Voorkom dit en bekijk de handige tips die ik gebruik om een echte vlotte jongen te worden.

Hou je aandacht erbij en luister

Al meermaals heb ik dit aangehaald, toch is dit te belangrijk om het daarom nog eens te benadrukken. Als je je in je hoofd zorgen aan het maken bent over wat je later gaat vertellen, dan ben je niet naar haar aan het luisteren. Ze zal zich zelf voorstellen, haar naam vertellen en je zal het niet eens opmerken.

Richt al je energie naar je oren om zo goed mogelijk bij het gesprek te blijven. Staar niet naar haar bewegende lippen, let echter wel op welke woorden ze hiermee uitspreekt. Dit is de belangrijkste vaardigheid die je kan leren om communicatief sterk te evolueren. Accepteer dat je zenuwen zal hebben op een eerste date, neem adem en ontspan jezelf en alles zal veel vlotter verlopen.

Blijven herhalen

Hoor je haar naam slechts éénmaal, geef jezelf niet de schuld indien je het vergeten bent. Zegt ze het meermaals, zal het van nature ergens in je gedachten blijven hangen. Een naam 3 maal horen, blijkt uit ervaring de beste balans te zijn.

  • Van zodra ze haar naam verteld, gebruik het opnieuw in je begroeting.
  • Hergebruik haar naam aan het begin van jullie gesprek. ” Jolien, wat valt er te vieren vanavond?” of ” Je bent niet van deze streek, toch Jolien?”
  • Hebben jullie een speels gesprek, slip haar naam er subtiel tussen. “Wat ben jij toch grappig Jolien!”
  • Herhaal de naam meerdere keren onopgemerkt in je hoofd. Geraak niet verwijderd uit het gesprek, maar multitask en zeg simpelweg JOLIEN JOLIEN JOLIEN met je inwendige stem.

Spel het zo nodig

Heeft ze een unieke naam, vraag haar om deze even te spellen voor je: “Ik ben Michelle. Hoe spel je dat? Het letter per letter horen, maakt het gemakkelijker voor je geheugen.  ” Hallo ik ben M-I-C-H-E-L-L-E”

 Gebruik een ezelsbruggetje

Dit is een handig hulpmiddeltje, die je helpt om informatie op een leuke manier te onthouden. Het kan op gelijk welke manier georganiseerd zijn, zolang het maar werkt voor jou persoonlijk. Vaak is het zo, hoe grappiger het is, hoe beter het in hersenen gegrift is. Hier volgen enkele voorbeelden:

  • Maak een rijmpje. Ik heb daarnet fien gezien.
  • Associeer haar naam met een voorwerp. Dit kan een opvallend kledingstuk zijn dat ze draagt, een bepaalde auto die je ziet rijden wanneer je in haar gezelschap was.
  • Denk aan haar naam op een ludiek manier. Anna… banana.

Er zijn nog veel andere tips en methodes om iemand zijn naam te kunnen onthouden, hou het vooral simpel. Let op wanneer ze zich voorstelt, herhaal het luidop en spel het indien nodig.

About the author

michelle

Leave a Comment