Datingsites

10 Grote Leugens Bij Online Dating

Online dating is heel populair onder de wereldbevolking. Het wegdenken van internet en een smartphone in onze broekzakken is niet meer mogelijk. Met het ontstaan van applicaties als Tinder, kan je waarschijnlijk 10 tot 100 personen overlopen in dezelfde tijd als het ontmoeten van 1 iemand in het echte leven. We dienen daarom extra voorzichtig te zijn bij leugens op een online profiel.

Door de populariteit van datingssites zoals ondeugend-daten, relatieplanet of Parship … is het taboe rond online dating opgegaan in rook. Niemand schaamt zich meer om te vertellen dat hun liefdesverhaal online begonnen is.

Gratis aanmelden op relatieplanet >>

De populariteit van online dating hebben we te danken aan meerdere factoren, maar de grootste is toch tijdsgebrek. Online dating biedt ons een efficiënte oplossing voor dit serieus probleem.  Op vandaag vinden 1/5 relaties hun oorsprong op het internet. Tegen 2040 zullen 70% van de relaties online ontstaan.

Wees gewaarschuwd dat sommige datingservices niet werken en enkel en alleen opgericht zijn om geld te innen van hun gebruikers.

Valse profielen zijn moeilijk te stoppen

Alle datingssites hebben hun handen vol met het blokkeren en verwijderen van valse profielen en personen met slechte bedoelingen. Het komt als geen verrassing dat er spamprofielen en bedriegers aanwezig zijn. Dit om de integriteit van hun dienst te bewaren en de overige leden de mogelijkheid te bieden om dit interessante medium te gebruiken voor hun werkelijke zoektocht. Bij slechtere datingssites, wordt er niet actief gezocht naar deze spammers en bestaat hun ledenbestand dan ook voor meer dan 50% uit valse profielen.

Mensen liegen op hun online profiel

Iedereen heeft wel zijn twijfels over de werkelijkheid van een online dating profiel. We verwachten allemaal die persoon van op de foto, die slanke blonde vrouw om iets mee te gaan drinken. Om die grote gespierde man waarvan je al nachten wakker ligt te ontmoeten in een duur restaurant, zal hij voor jullie beiden betalen? Niet alles is zo rooskleurig.

Wie liegt het meest? Man of vrouw?

OpinionMatters heeft bij 1000 mannen en vrouwen over diverse datinggroepen onderzoek naar gedaan en de resultaten zijn schrikwekkend.

53% van de onderzochte personen gaven toe 1 of meerdere leugens te hebben opgenomen in hun online profiel. Het is dan ook niet opmerkelijk dat het vinden van je ware match een proces is van lange duur. Vrouwen kwamen als grootste leugenaars uit het onderzoek en staken de mannen met 10% voorbij. Er werd vooral gelogen over hun uiterlijk. Online is een leugen gemakkelijk verteld, de problemen stellen zich pas voor wanneer er offline wordt afgesproken. Dan valt het gordijn al snel. Het valt moeilijk weg te steken als iemand 1m 62 is in plaats van de opgegeven 1 m 78.

Door het hebben van een leuke persoonlijkheid kunnen deze leugens door de vingers gezien worden, maar of het een goede basis is om een vertrouwensrelatie op te bouwen is twijfelachtig. 20% van de vrouwelijke leden heeft een oude profielfoto van zichzelf online gezet. Het is niet uitgesloten dat dit mogelijks een foto is van een compleet andere persoon.

Uit het onderzoek kwamen de mannelijke leden er ook niet ongeschonden uit. Hun grootste leugen was op professioneel vlak: het hebben van een betere job dan in de realiteit. Mannen proberen hiermee een vrouw op een date of in een relatie te lokken vooraleer zij de waarheid kunnen ontdekken. Over 40% van de mannen heeft deze tactiek al eens toegepast. Een profielomschrijving dient natuurlijk om jezelf te verkopen en een kleine verbloeming van de werkelijkheid is al snel gemaakt.

Bezin eer je begint blijft een zegswijze met waarheid. Het zou ondragelijk zijn wanneer de eerste date fantastisch verloopt maar door de leugens een verdere toekomst onmogelijk is. Een opvallende trend is dat oudere mensen het eerlijkst zijn. Met leeftijd komt wijsheid! Oudere generaties accepteren gemakkelijker wie ze zijn dan wie ze willen zijn.

Onszelf beschrijven achter een computerscherm geeft je de macht om de waarheid te buigen naar je eigen zin. Je loopt het risico om je kansen op een gelukkig leven met een toekomstige partner te vergooien door leugens op te nemen in je profiel.

Top 10 leugens bij mannen

Top 10 Leugens bij vrouwen

1. Beroep ( beter dan het werkelijk is ) 1. Gewicht ( minder dan werkelijk )
2. Grootte ( groter dan werkelijk ) 2. Leeftijd ( jonger dan werkelijk )
3. Gewicht ( minder dan werkelijk ) 3. Lichaamsbouw ( slanker dan werkelijk )
4. Lichaamsbouw ( atletischer dan werkelijk ) 4. Grootte ( groter dan werkelijk )
5. Geld 5. Geld
6. Functie binnenin het bedrijf 6. Cupmaat
7. Jobomschrijving 7. Glamoureus beroep
8. Het kennen van bekende personen 8. Het kennen van bekende personen
9.Het hebben van personeel of een assistent 9. Het hebben van personeel of een assistent
10. Werkzaam zijn in de filmindustrie 10. Werkzaam zijn in de filmindustrie

About the author

michelle

Leave a Comment