Relaties

15 Redenen Waarom Koppels Die Samen Eten Samen Blijven

Gezellig samen eten is een ervaring dat veel over jullie als koppel vertelt ( meer dan enkel en alleen jullie voorkeur in voedsel). Bepaalde personen kunnen zelfs niets in hun mond stoppen waar anderen bij zijn, je comfortabel genoeg vinden om dit met iemand te delen is een stap in de richting naar een goede en langdurige relatie.

Geen zin van te koken of buitenshuis te gaan? Bestel een pizza en blijf gezellig thuis in de zetel. 

Bestel hier >>

Je eet elke dag, waarom dan niet met de persoon waarmee je aan het daten bent. Het klinkt simpel en logisch, maar krachten op doen door energierijk eten te verorberen speelt een grote rol in je leven en in je relatie.

Veel koppels die op stap gaan weten hoe moeilijk het soms kan zijn om een restaurant te kiezen.

Waarom blijft de relatie duren bij koppels die samen eten?

 1. Er is geen schaamte

Als je partner je vertelt dat je teveel aan het eten bent, dan krijg je van ons het recht om deze persoon te dumpen. Je hebt geen nood aan dat soort negatieve kritiek in je leven. Je hebt iemand nodig die samen met jou de dessertkaart vraagt.

 1. Samen eten is ook samen babbelen

Jullie zijn eens geen tv aan het kijken, je gedachten zijn eens 5 minuten weg van je gsm om je facebookstatus of instragram account up te daten. In plaats daarvan ben je 100% gefocused op je partner en je maaltijd. Terwijl anderen zich haasten om hun maaltijd zo snel mogelijk op te eten, geven jullie zichzelf de tijd om alles te laten bezinken/verteren en aandacht aan elkaar te geven.

 1. Jullie zijn beide experts om te delen

Het best gedeelte aan het samen eten is dat je van elkaars maaltijd kan proeven indien je een verschillende keuze hebt gemaakt. Zo kan je meerdere smaken uitproberen, je bent niet beperkt tot 1 gerecht. Hoe meer verschillende sauzen en smaken, hoe beter.

 1. Je leert de gewoontes van je partner kennen

Wat iemand kiest om te eten vertelt veel over die persoon. Vegetarisch? Deze mensen hebben een sterk moreel karakter en kunnen zich engageren tot iets voor een leven lang. Is dat geen super kwaliteit om te ontdekken in je partner?

 1. Als jullie het eens kunnen zijn over de restaurantkeuze, kunnen jullie over eender wat een consensus bekomen.

Veel disputen en ruzies vinden hun oorzaak in de discussie over ‘ Wat gaan we eten of waar gaan we eten’. Als jullie beiden van nature grote twijfelaars zijn en geen knopen kunnen doorhakken, kan dit zich tot ergernissen ontwikkelen. Het helpt natuurlijk niet dat er zo veel keuze is.

 1. Je weet beiden dat het dessert een stevige vrijpartij is.

Dit is het perfecte excuus om op voorhand voldoende krachten op te doen en veel te eten. Een nahonger is dan ook niet uitgesloten.

 1. Een leuke activiteit samen doen, brengt jullie dichter bij elkaar

Laten we eerlijk zijn, samen eten is een hele klus en kan gemakkelijk aanzien worden als een koppelsactiviteit.

 1. Jullie zijn niet bang to get nasty

Samen vettig eten binnen slikken of take away eten afhalen en thuis gezellig opeten versterkt jullie relatieband. Dit zouden jullie meer moeten doen.

Hieronder kan je een afhaalpizza bestellen bij Domino’s

Bestel hier >>

 1. Eenzelfde tijdsschema behouden

Eten, vrijen, slapen en herhalen. Dit zijn de ongeschreven wetten van jullie relatie. Als 1 van jullie honger heeft is de kans groot dat de ander ook wel iets kan eten of jullie kunnen op gelijk welk moment een taartje eten.

 1. Er is een gezamelijke taakverdeling

Niemand speelt de onderdanige rol, jullie helpen elkaar. Elk heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, de ene kookt terwijl de ander de taak van opkuisen op zich neemt.

 1. Respect voor horecapersoneel

Als je met iemand op stap gaat die geen respect heeft voor de opdieners, dump deze dan onmiddelijk.

 1. Je geeft elkaar geen bevelen

Jullie bestellen elk jullie eigen maaltijd op restaurant, ieder heeft de vrijheid om zijn eigen keuzes te maken. Er worden geen keuzes aan elkaar opgedrongen.

 1. Het is een excuus om samen in de alcohol te vliegen

Koppels die samen drinken hebben de potentie om tot de categorie van leukste koppels te behoren. In plaats van de gemakkelijkste uitweg te kiezen, gaan deze koppels de weide wereld verkennen en zoeken ze geen excuus om thuis in de zetel te blijven. Zij verkennen alle mogelijkheden.

 1. Jullie zijn beide in blijde verwachting van een voedselbaby

Het enige voordeel van een opgezwollen buik door te veel eten is, dat je er niet alleen voor  staat. Je partner ondervindt dezelfde gevolgen. Er bestaat geen sterkere band dan samen in de zetel liggen en al je krachten bundelen om je maag de zware maaltijd te laten verteren.

 1. Streef naar een gezond leven.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag waarop er gezondigd wordt en een Domino’s pizza op tafel komt te staan met een glas cola. Je staat er niet alleen voor, naast je zit je partner die ook een stuk van de pizza neemt. Nadien zullen jullie samen je weg vinden naar de fitness om deze er weer af te trainen of naar de slaapkamer voor de horizontale workout.

About the author

michelle

Leave a Comment