Datingsites

Beste Datingsites Voor Mindervalide Singles

Online of offline dating kan vaak een grote uitdaging zijn voor singles. Beginnen daten als je een mentale, fysieke of emotionele beperking/handicap hebt zorgt voor zoveel extra obstakels die je moet overwinnen, die het merendeel van de bevolking nooit zullen ervaren. De hindernissen om tot een succesvolle relatie te komen zijn individueel verschillend, deze worden beïnvloed door jouw specifieke beperking en omstandigheden. We staan er niet bij stil welke wilde wateren mensen met een beperking moeten doorstaan, een vrouw die op elke eerste moet uitleggen hoe ze in een rolstoel terecht kwam of de man die met medelijden aangekeken wordt als hij een roos wil afgeven aan zijn date.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

De zoektocht voor alleenstaande mensen met een beperking begint bij het vinden van de juiste datingsite. Op vandaag bestaan er veel datingsites die alleenstaande mannen en vrouwen dichter bij elkaar brengen. Deze online platformen zijn een ontmoetingsplaats waar je kan communiceren met andere gelijkgezinde singles.

Lees verder voor :

  • De beste 3 datingsites voor mindervaliden
  • De voordelen van online dating
  • 4 Tips voor mensen met een beperking

Er wordt praktisch op elke site gevraagd naar enkele persoonlijke gegevens om je online profiel aan te maken. Op basis van de volgende factoren: populariteit, functies en mogelijkheden, kostprijs en relevante informatie, hebben we voor jou de 3 beste datingsites gevonden die we warm aanbevelen.

De beste datingsites voor mindervaliden / mensen met een beperking

 

Relatieplanet onderscheidt zich van andere online platformen door een datingsite te zijn voor iedereen. Iedereen is welkom, je wordt niet in een hoekje geduwd want bij je registratie moet je niet invullen of je een beperking zou hebben. We stelden ons advies op de proef: we hebben een account aangemaakt en deden een zoekopdracht op basis van deze zoektermen ‘ fysieke beperking’. We kregen 155 zoekresultaten. Dit toont aan dat er groot aantal mensen met eender welke beperking ingeschreven zijn en die dit in hun profielomschrijving vermelden. [ Lees ook ons volledig oordeel over Relatieplanet ]

Gratis aanmelden >>

Tesamen is een datingsite die tevens een geregistreerd relatiebureau is. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie ben je hier aan het juiste adres. Elk profiel wordt door de medewerkers grondig nagekeken zodat er enkel eerlijke en oprechte kandidaten overblijven. Niet overtuigd? Dan doen de ontelbare succesverhalen dat misschien wel, lees ze op hun website. [Lees ook ons volledig oordeel over Tesamen ]

 Gratis aanmelden >>

Parship Onze lijst zou niet volledig zijn zonder parship te vermelden. Hun datingsite is opgebouwd uit profielen die allemaal een uitvoerige en wetenschappelijk vragenlijst hebben ingevuld bij hun registratie. Hierdoor geven ze de garantie op degelijke matches. Je vindt hier zeker en vast jouw zielsverwant of je nu op zoek bent naar iemand met of zonder beperking. [Lees ook ons volledig oordeel over Parship]

Gratis aanmelden >>

  • Gespecialiseerde datingsites. Voor sommigen is dit de beste oplossing. Het is belangrijk om jezelf comfortabel te voelen in een omgeving met gelijkgezinde mensen. Bij een fysieke of mentale beperking is sociale interactie nog belangrijker voor de emotionele gezondheid. Er bestaan ondertussen al verscheidene online ontmoetingsplaatsen die zich specifiek richten op mindervaliden of mensen met een handicap. Een plaats die de mogelijkheid biedt om nieuwe vrienden te leren kennen en relaties aan te gaan met mensen die een gelijkaardige levensstijl en interesses hebben.

Voordelen bij online dating

  •  De website is enkel toegankelijk voor geregistreerde leden. Online datingsites zijn een private plaats waarbij de ontwikkelaars veiligheid en vertrouwen willen waarborgen. In tegenstelling tot sociale media heeft iedereen zich geregistreerd met 1 doel: het vinden van een ideale partner.
  • Het boost je zelfvertrouwen. Zichzelf inschrijven op een datingsite staat gelijk met het aangaan van sociale interactie. Door het communiceren met andere leden ontwikkel je een nieuwe vorm van zelfvertrouwen. Berichten versturen en reacties lezen kunnen je geestelijke gezondheid bevorderen. Het uitwisselen van positieve berichten en foto’s kunnen het hoogtepunt van je dag worden.
  • Geen haast. Het grote voordeel van online communicatie en dating is het gebrek aan stress en haast. Er is geen druk om iemand zo snel mogelijk te contacteren. Vooraleer je je bericht verstuurd kan je deze zoveel nalezen als je wil en desnoods opslaan als concept en de volgende dag pas versturen. In het echte leven heb je maar 1 kans om te communiceren.
  • Veiligheid. Familieleden hebben hun vooroordelen als het aankomt op datingsites voor hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Het aantal ingeschreven mensen met een beperking groeit elke dag en wordt steeds aantrekkelijker. Ouders willen hun kinderen beschermen tegen elke vorm van wreedheid en pestgedrag. Datingsites zoals relatieplanet, parship en tesamen die een uitstekende reputatie hebben, stellen dagelijks alles in het werk om deze fake profielen te verwijderen uit het ledenbestand. Zij creëren de mogelijkheid tot het ontstaan van een langdurige relatie.
  • Liefde of vriendschap. Mensen van eender welke leeftijd kunnen genieten van de spanning bij het schrijven naar een onbekend persoon. De beste datingsites hebben een gemeenschap opgebouwd vol met kwaliteitsvolle individuen.
  • Betere gezondheid. Het is al lang bewezen dat mensen langer en gelukkiger leven als ze zich geliefd voelen en omringd zijn door vrienden. Zij die een leven in eenzaamheid leiden zijn gevoeliger voor depressies en het terecht komen in een sociaal isolement.

Onthou deze 4 tips

Dating met een beperking zal niet van een leien dakje gaan. Wees voldoende geïnformeerd en bereid je voor om de nodige struikelblokken te trotseren.

#1 Je hart werkt nog even sterk, ook al doen andere lichaamsdelen dat niet. Het hebben van een romantische liefde is staat volledig los van de karakteristieken die verbonden zijn met jouw eigen beperking. Het is net afhankelijk van die kwaliteiten die niet beïnvloedbaar zijn zoals: vriendelijkheid, begrip, vergevensgezindheid, humor, vertrouwen en toewijding. Deze eigenschappen kennen geen fysieke limieten. Als het op ware liefde aankomt, dan triomfeert het innerlijk altijd op het uiterlijk.

#2 Wees niet naïef over de bestaande belemmeringen die dating met zich meebrengt. Begin eraan met realistische verwachtingen. Zie de realiteit onder ogen als je van plan bent om een date te organiseren. Informeer je date grondig genoeg op voorhand waaraan ze begint, dit bespaart jouw en je date een hoop tijd en een mogelijke ontgoocheling. Via online dating is het gemakkelijker om je beperking voor jezelf te houden. Vermeld ik mijn beperking in mijn profielomschrijving of niet? Sommigen wachten hiermee totdat ze aan de praat zijn geraakt met een mogelijke date, terwijl anderen er geen doekjes om winden en het zonder schaamte vermelden. Dit is jouw persoonlijk keuze maar we adviseren je toch om dit op voorhand te doen, ook al is jouw beperking niet zichtbaar. Dit zal het aantal kandidaten doen verminderen maar je wint erbij door enkel tijd te investeren in oprechte kandidaten.

#3 Praat zoveel mogelijk met elkaar. Door openlijk de relationele uitdagingen te bespreken, werk je aan een groter communicatie probleem die veel koppels de das omdoet. Vertel je date welke dagelijkse noden je beperking met zich meebrengt. Heb je hulp nodig bij basistaken zoals eten en drinken? Jaag je date niet weg door direct om hulp te vragen, introduceer indien nodig je persoonlijke assistent ( familielid of een vriend).

#4 Vertrouw niet op je romantische partner voor je dagelijkse verzorging. Wanneer jullie zich comfortabel beginnen te voelen in elkaars gezelschap, zullen ze automatisch leren om een handje te helpen. Bepaalde taken gaan van naturen waar anderen aangeleerd worden. Veel mensen met een beperking begaan de fout om teveel terug te vallen op hun partner voor de dagelijkse verzorging. Dit lijkt logisch omdat jullie voor elkaar gekozen hebben ” in goede en kwade dagen”, dit brengt een hoop stress met zich mee. Je dwingt je partner als het ware twee verschillende rollen op, deze van een verzorger en een levenspartner. Hij of zij zou zich moeten focussen om je gelukkig te maken via de romantische kant van het verhaal.

Willen ze absoluut helpen? Laat het dan geen gewoonte worden.

About the author

michelle

Leave a Comment