Datingsites

Betrouwbare Datingsites

Het is mogelijk dat je al geruime tijd het internet aan het afschuimen bent op zoek naar die ene site, die geknipt is om je bij aan te sluiten.  Het heeft geen zin je tijd te verdoen bij het uittesten van talloze sites wanneer er een gigantisch aanbod bestaat. Wij hebben dit onderzoek voor jou al uitgevoerd en de bedrieglijke sites hebben we achterwege gelaten. Nu kan je gemakkelijk onze top 5 zelf overlopen en een mening vormen voor jezelf. In onze andere artikels hebben we elke site apart en uitvoerig beschreven, zijn voor- en nadelen opgesomd. Het is niet de bedoeling dat je onze review als waarheid dient te aanschouwen. Alles hangt er natuurlijk vanaf wat jouw verwachtingen zijn, duidelijker gezegd: aan welke wensen de site voor jou dient te voldoen om de titel te krijgen van een goede en betrouwbare dating site.

Kleine tip: Niets verbied je om je in te schrijven bij meerdere sites op eenzelfde moment. Alles inschrijvingen zijn toch gratis, maak er dan ook 100% gebruik van! Op deze wijze maximaliseer je de hoeveelheid mannen of vrouwen waarmee je contact hebt.

Top 5 betrouwbaarste datingsites

Het taboe over het wanhopig zijn, trachten we hier te doorbreken. Duizenden belgen hebben hun weg reeds naar online dating sites reeds gevonden. De wereld vindt zijn of haar liefde op het internet. Elk van de onderstaande sites heeft zijn troeven, aan jouw om met onze lijst verder aan de slag te gaan.

Rangorde Datingsite  Doelgroep Neem je lot in eigen handen!
1 Relatieplanet Alle alleenstaanden zijn welkom, er zijn geen opgelegde beperkingen waaraan je moet voldoen bij het inschrijven. Gratis inschrijven >>
2 Elitedating Enkel hogeropgeleide singles kunnen hier terecht. waardoor je over het opleidingsniveau van je match je al geen zorgen hoeft te maken. Gratis inschrijven >>
3 Match4me Hogeropgeleide singles kunnen hier doelgericht online daten. De doelgroep is hier duidelijk afgebakend. Gratis inschrijven >>
4 Parship Hun ledenbestand slaat over een brede doelgroep met een specialisatie in hogeropgeleide singles. Gratis inschrijven >>
5 50plusmatch Specifiek gericht op 50-plussers die op een actieve manier willen daten. Gratis inschrijven >>

 Kwaliteitsgarantie wekt vertrouwen

Datingsites die hun diensten promoten, gepaard met een beleid waarbij de kwaliteit ervan gegarandeerd wordt, hebben eens tap voor op andere sites. Eén van deze sites is Relatieplanet, dit is een datingplatform waarbij mensen die met oprechte intenties op zoek zijn naar een relatie beloond worden. De medewerkers van relatieplanet zullen er namelijk alles aan doen om een aangename sfeer te ontwikkelen voor elke gebruiker in combinatie met het verhogen van de onderlinge contacten tussen de leden. Als kwaliteitsgarantie kunnen we hier een aantal checkpoints verduidelijken:

 • Handmatige controle van de profielen. Een groot ledenbestand is voor elke datingsite een streefdoel, toch gaat relatieplanet alle profielen gaan controleren. Zo zorgen ze ervoor dat enkel eerlijke mensen zich kunnen inschrijven. Wordt er iets opgemerkt wat niet kan, werd er een ongepaste uitspraak  gepost of simpelweg een ongeloofwaardig profiel gecreëerd, er zal niet getwijfeld worden om hen de toegang tot de service te weigeren en hun profiel te verwijderen.
 • Verboden om puur seksueel contact te zoeken. Er wordt op toegezien om profielen te blokkeren waarbij de gebruiker slechts op zoek is naar een partner voor het fysieke contact. Dit strookt niet met de gedachtegang waarvoor relatieplanet bekend is, een eerlijke community waarbij singles een partner kunnen vinden om een serieuze relatie uit te bouwen.
 • Persoonlijke gegevens blijven vertrouwelijk. Nooit zullen jouw persoonlijke gegevens met andere leden of derden gedeeld worden. Het is je eigen keuze wanneer je deze zou delen aan de persoon waarmee je contact hebt. We raden je wel aan om dit slechts te doen als je er absoluut zeker van bent dat je het contact een stap verder wil brengen.
 • Geen reclame aanbiedingen. In haar overeenkomst naar de leden toe, verklaart relatieplanet dat ze geen hatelijke commerciële aanbiedingen zal promoten. De betalende diensten die worden aangeboden, worden verduidelijkt alvorens de inschrijving voltooid is.

Stijgend aantal 50 plussers gebruiken online dating

50 Plussers die zich inschrijven op een datingsite  om nieuwe mensen te ontmoeten is een alsmaar stijgende trend in de voorbije jaren, gelijklopend met de stijgende lijn van het aantal scheidingen. Een laatste onderzoek toonde aan dat scheidingen bij koppels waarbij de partners de leeftijd van 50 bereikt hebben, verdubbeld zijn.  Op dit stijgend aantal scheidingen zijn een aantal datingsites zoals 50plusmatch zich gaan specialiseren. Deze sites zijn veelal gelijklopend met deze die jongere generaties gebruiken, hoewel er een beperking leeftijdsbeperking geldt bij de inschrijving. Die grens zorgt ervoor dat je enkel singles vindt in het ledenbestand uit dezelfde leeftijdscategorie. Er wordt verwacht dat scheidingen bij de baby boom generatie zal blijven stijgen en zal meedragen aan toenemende populariteit van deze datingsites waarbij de doelgroep strikt omlijnd is.

Onder de 50 plussers is er niemand die geen zorgen maakt over een nieuwe partner. We konden hun zorgen herleiden tot op 3 vlakken:

 1. 78% maakt zich zorgen over hun fysieke gezondheid;
 2. 76% vreest  dat de nieuwe partner financiële moeilijkheden heeft;
 3. 75% denkt dat hij/zij niet aantrekkelijk zal zijn.

Online datingsites bieden je bij deze zorgen al enig voordeel! Nog voordat je je match een eerste afspraak hebt gehad, kan je heel wat informatie over hem/haar te weten komen. Neem je tijd om de persoon voldoende te leren kennen op voorhand. Fictieve ontmoetingen hebben ervoor gezorgd dat er een lage drempel is ontstaan om het contact met iemand te verbreken vanaf er je eender wat niet aanstaat. Door het stellen van genoeg vragen in een chatsessie, kan je je achteraf een hele hoop problemen besparen.

 Lees de succesverhalen

Veelal publiceren datingsites enkele succesverhalen om zichzelf te bewijzen en zich te onderscheiden van anderen. Vooraleer je je inschrijft bij een bepaalde site, raden we je aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over die ontwikkelaar. Succesverhalen kunnen je hierbij helpen, uit de ervaringen van anderen kan je altijd leren welke valkuilen je moet vermijden of welke route je net wel dient te volgen. Datingsites gaan nooit antireclame voeren en dus geen negatieve reacties posten, daar heb je een punt. Toch vallen er nuttige tips te rapen in de afgelegde zoektochten van jouw voorgangers.

Hoe ontmasker je een fraudeur?

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen die de ontwikkelaars hebben genomen, mogen we niet vergeten dat er altijd wel eens een vis door het net kan geraken. Het is nuttig om mogelijke bedriegers op voorhand te herkennen. Via onze tips zou jezelf in staat moeten zijn om je eigen profiel en gegevens te beschermen voor iemand met kwaadaardige bedoelingen.

 • Vermijd contact met iemand waarbij de correspondentie vol met taalfouten staat en meestal Engelstalig is;
 • Het ontvangen bericht geeft de indruk van een gestandaardiseerd bericht. Er zijn geen persoonlijke elementen uit jouw eigen profiel aangehaald. Deze vorm van contact, kan mogelijk afkomstig zijn van van iemand die slechts beschikt over een gratis-account, zoniet is dit mogelijk iemand die zoveel mogelijk leden probeert te bereiken met hetzelfde bericht.  Bekijk daarom goed de beschikbare functies voor zowel de gratis-leden, als de leden met een betalend lidmaatschap;
 • Vaak zal men al snel voorstellen om verder te corresponderen buiten het beveiligde systeem van de datingsite;
 • Ze vertellen verhalen waarbij er geprobeerd wordt om medelijden op te wekken.

About the author

michelle

Leave a Comment