Tips voor Hem

Chatten Met Vreemden

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

De online forums en blogs zijn niet meer weg te denken in deze tijd –  zij zijn zo’n leuke plaats om je gedachten neer te schrijven. Je kan praktisch alles realiseren met het gebruik van het internet. Je kan eten bestellen, how to video’s bekijken en zelfs vrienden of relaties ontwikkelen. Het is belangrijk om te onthouden dat je moet zorgen voor je veiligheid. Met een vreemde praten kan spannend en opwindend zijn, veiligheid komt op de eerste plaats en dan pas plezier. Hier zijn een aantal do’s en dont’s.

 

We raden je aan om te beginnen met een veilige website waar je met vreemden kan babbelen vanachter je computer in je eigen huis in plaats van onmiddellijk in het echte leven vreemden te gaan opzoeken.

Don’ts:

  1. Deel nooit je persoonlijke informatie met een vreemde. Dit houdt in dat je nooit je thuisadres, je gsm nummer of de school waar je zelf of je kinderen naar toe gaan deelt op het internet. Zelfs je achternaam is uitgesloten. Wanneer je hevig aan het chatten bent met een leuk persoon, is het moeilijk om jezelf te beheersen en zoveel mogelijk over jezelf te willen vertellen. Hou je persoonlijk informatie privé en babbel over leuke activiteiten of hobby’s…

2. Download niets waarvan je oorsprong niet kent. Een onbekend bestand, foto of video kunnen je computer ernstige schade toebrengen, er lopen meer oneerlijke mensen rond op de wereld dan eerlijke. Onthou dat je nooit echt weet met wie je aan het chatten bent, een ontvangen bestand openen is daarom geheel uit den boze.

3. Voel jezelf absoluut niet verplicht om over een onderwerp te babbelen waarbij je je ongemakkelijk voelt of bedreigd. Vergeet niet dat online chatten een leuke activiteit zou moeten zijn. Als een slecht onderwerp naar boven komt, verlaat dan onmiddellijk de chatruimte. Je behoudt nog altijd de controle over je eigen computer.

4.  Post geen foto’s van jezelf, als iemand je gezicht wil zien kan het al heel snel de verkeerde richting uitgaan.

Do’s:

1. Er zijn veel rare mensen op de wereld, we mogen niet uit het oog verliezen dat niet iedereen slechte bedoelingen heeft. Als je iemand leert kennen met dezelfde interesse, dezelfde voorkeuren qua restaurants of iemand die ook kijkt naar een bepaalde tv-show. Hou het gesprek op deze leuke onderwerpen en gezamenlijke interesses.

2. Blijf een open geest behouden en luister aandachtig naar je chatvriend. Iedereen heeft vrienden nodig, jij kan net zo goed zijn of haar vriend zijn als in de omgekeerde richting. Praten met vreemden kan heel snel ontwikkelen in een hechte vriendschap waarbij jullie elke avond uren chatten.

3. Probeer verschillende sites uit die jouw persoonlijke visie hoog in het vaandel dragen. Veel datingsites hebben het nodige toezicht en controles om mensen met slechte bedoelingen te verwijderen. Op populaire datingsites mag je er vanuit gaan dat je een oprecht persoon voor je hebt.

4. Volg altijd je buiggevoel, in 99% procent van de gevallen zal dit het juiste antwoord zijn. Jouw buikgevoel zal je uiteindelijk beschermen tegen het kwaad die iemand anders je wil aandoen. Je zal versteld van hoe accuraat dat gevoel wel kan zijn.

Praten met vreemden hoeft niet altijd een nachtmerrie te zijn. Door bovenstaande tips te volgen ben je al beter beschermd dan de meeste chatters in de wereld.

 

About the author

michelle

Leave a Comment