Tips voor Hem

Date Met Oudere Vrouw

Leeftijd zou nooit een obstakel mogen zijn in de zoektocht naar ware liefde. Als je het overweegt om een relatie te starten met een oudere vrouw, dan willen we je nog eerst 8 items vertellen die je mogelijks kunnen overtuigen en over de streep trekken. 

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Ooit het gezegde gehoord: ” leeftijd is slechts een getal”? Als je een jonge man bent die op zoek is naar een oudere vrouw om te daten, dan heb je voor jezelf al uitgemaakt dat er veel waarheid schuilt in dat gezegde. Relaties die een aantal generaties overkoepelen zijn niet langer een sociaal taboe. Koppels waarbij er een significant leeftijdsverschil is, worden niet alleen aanvaard maar zijn ook frequenter aanwezig. Wat kan een jongere man nu juist verwachten als ze verliefd worden op een oudere vrouw?

Het komt als geen verrassing dat er naast “jonge mannen zoeken oudere vrouwen” ook heel wat oudere vrouwen zijn die genieten van de aandacht van jongere mannen. Op deze datingsite ontbreekt het alvast niet aan oudere vrouwen die zich ingeschreven hebben om hun zoektocht naar een jongere man te starten.

1. Verschillende levensstijl

Als je op date gaat met een oudere vrouw, dan is het belangrijk om te weten dat jullie zich beiden in een heel verschillende stadium van jullie leven bevinden. Jij bent op het ogenblik volop bezig aan je carrière, je woont nog samen met kameraden in een huurhuis, je spaart nog je weddes om rond te reizen. Zij heeft al een huis gekocht, is financieel onafhankelijk… Een veralgemening is hier natuurlijk niet aan de orde. Indien jullie beiden een verschillende levensstijl hebben, zal dit uiteindelijk een discussiepunt worden.

2. Familie

Als het hebben van een familie belangrijk is voor jou, maak dan de juiste beslissing wanneer je een relatie start met een oudere vrouw. De kans is groot dat zij al een gezin heeft gesticht en al een aantal kinderen heeft groot gebracht. Dit betekent dat jij hierdoor waarschijnlijk nooit op de eerste plaats zal komen in haar leven. Anderzijds, zal misschien jouw kinderwens niet meer willen inwilligen. Haar kinderwens is al bevredigt en 9 kansen op 10, wil ze geen nieuwe baby’s laten verzorgen en bemoederen. Wetenschappelijk gezien is dit ook niet de beste optie om kinderen te verwekken bij een oudere vrouw, de kansen op complicaties liggen hoger en de kansen op succes lager.

3. Seks

Het woord “cougar” is niet voor niets uitgevonden. Deze label hebben sommigen zeker verdiend, we mogen natuurlijk niet veralgemenen. Vrouwen bereiken hun meest actieve seksuele jaren op een later tijdstip in hun leven in vergelijking met mannen. Net om deze reden kan het op seksueel vlak perfect matchen tussen een jongere man en een oudere vrouw, het evenwicht is hier in balans. Wees bereid om de leerling te zijn en gedomineerd te worden door het vrouwelijk geslacht.

4. Sterke voorkeuren

Een oudere vrouw heeft hoogstwaarschijnlijk al een aantal relaties gehad en misschien zelfs kinderen uit vorige relaties, het zal je dus niet verrassen dat ze hierdoor een bepaalde mensenkennis heeft ontwikkeld en haar persoonlijke voorkeuren goed weet te onderscheiden. Zij zullen niet bang zijn om hun wensen duidelijk te maken. Je zal op gelijk welk ogenblik weten wat je positie is in de relatie.

5. Geschiedenis

Iemand die al enkele levensjaren achter de rug heeft, heeft een ruime geschiedenis aan ervaringen en gebeurtenissen in zijn of haar bagage. Uit de praktijk, hebben we geleerd dat gedeelde waarden en matchende persoonlijkheden of karaktereigenschappen heel belangrijk zijn om een langdurige relatie staande te houden. Gezamenlijke interesses spelen uiteraard ook een belangrijke rol. Mensen grijpen vaak terug naar verhalen uit hun verleden om zichzelf in het heden uit te drukken of om iets nader te verklaren. Het kan een ergernis worden wanneer je deze verhalen niet kan begrijpen door je afwezigheid op die momenten.

6. Gezondheid

Normaal gezien zijn gezondheid en leeftijd geen factoren waarover je je als jonge man zorgen hoeft te maken wanneer je een relatie hebt met een oudere vrouw. In het geval jullie relatie blijft duren en jullie de verbintenis aangaan op lange termijn, wees je er van bewust dat deze twee factoren toch een invloed kunnen hebben. Hoe zal je je voelen als je partner op pensioen gaat, terwijl jij nog enkele decennia moet zwoegen op de arbeidsmarkt? Ben je bereid om voor een oudere persoon te zorgen in plaats van ten volle te genieten van je eigen pensioen door te reizen en nieuwe ervaringen te beleven? Een relatie met een oudere vrouw vraagt enkele opofferingen. Bij ware liefde, zijn deze opofferingen zeker de moeite waard.

7. Flirts

Het is een fenomeen van de 21ste eeuw maar dit betekent niet dat elke oudere vrouw op zoek is naar een langdurige relatie met een jongere man. Ze kan evengoed interesse hebben in een kortstondig avontuur, zonder emotionele banden en verwikkelingen. Kan je hiermee akkoord gaan, dan wensen we je alle plezier toe! Zoek je toch liever iets serieus, maak haar dit duidelijk van in het begin.

8. Levenswijsheid

Een oudere vrouw heeft al voldoende relationele ervaring om niet meer de rol van het onschuldige of naïeve meisje te kunnen spelen. Ze heeft ondertussen alle pick-up lines en dirty stories al gehoord, het heeft geen enkele zin om haar voor te liegen. Ben je niet oprecht of eerlijk, wees dan gewaarschuwd dat ze dit zal opmerken. Ben je aan de andere kant wel een partij met goede intenties, dan zullen jullie ontmoetingen vlekkeloos verlopen en zal je beloond worden voor je eerlijkheid. Jullie band zal in een sneller tempo groeien doordat zij zich geapprecieerd voelt.

About the author

michelle

Leave a Comment