Tips voor Hem

Date Zoeken

In een wereld waar veel singles zich in de wereld van online dating storten, wordt het steeds gemakkelijker om iemand te leren kennen. Denk maar aan de swipe functie van Tinder, dit staat in schril contrast met alle fysieke single personen die je op een dagelijkse basis rondom je ziet cirkelen. Om een openingszin te versturen via een berichtje, is natuurlijk een lage drempel om mee van start te gaan. Zijn er nog mensen die hun partner hebben leren kennen op de oude manier?

Meer dan 40% van de Belgen zoeken hun geluk online, wij kunnen je hierbij helpen! Ook gaan we je tips geven hoe je iemand terug op de oude manier in de werkelijke wereld kan ontmoeten. We hebben gezocht naar 8 goeie tips om iemand offline te ontmoeten, deze tips kan je onderaan het artikel vinden. Je hoeft je niet meer te schamen om aan je vrienden en familieleden te vertellen dat je je partner online hebt ontmoet.

Top 5 gratis datingsites

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 5 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
 Proberen >>
Nr. 2 Relatieplanet.be
relatieplanet
 sterstersterster Veel actieve leden
Website is veelzijdig
 Proberen >>
Nr. 3 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
 sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
 Proberen >>
Nr. 4 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
 stersterster Iedereen die op zoek is naar spanning
Discreet en volledig anoniem
 Proberen >>
Nr. 5  Seniorengeluk.beseniorengeluk  stersterster Enkel voor senioren
Voor 50 plussers
 Proberen >>

Voordelen bij online dating

  •  Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingsplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor bijvoorbeeld hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logisch dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

8 Tips om offline iemand te ontmoeten

1. Je sociale cirkel heeft uitbreiding nodig. 

Je moet jezelf begeven naar drukke publieke plaatsen waar er een mogelijkheid is om iemand te ontmoeten. Facebook biedt op vandaag de mogelijkheid om naar evenementen te zoeken in jouw buurt, op een datum naar keuze. Er is weinig kans dat er niets te beleven valt in jouw omgeving. Het vinden van activiteiten die je graat doet, zal je helpen om mensen te ontmoeten buiten je eigen vriendenkring. Offline is dit de beste manier, je weet nooit op welke random manier je de liefde van je leven tegenkomt. Glimlach en maak oogcontact met de mensen rondom je, wees bereid om tegen een vreemde hallo te zeggen.

2. Beoefen terug die oude hobby’s die je vergeten bent.

Het is de bedoeling dat je iemand vindt met gelijkaardige interesses en die past bij jouw levensstijl. Voor veel mensen is de ideale partner iemand die zich kan amuseren en zijn of haar tijd spenderen op een gelijkaardige manier als jij. Anders gezegd, ontdek de wereld en doe de zaken die jij graag doet. Maak tijd voor je hobby’s en interesses, maar zorg ervoor dat dit geen solosporten zijn. We geven geen garanties maar als je tweemaal per week naar een evenement, feestje, bbq of een happy hour gaat, dan is er veel kans dat je na x- aantal maanden verkeerd in een vaste relatie.

3. Staar niet voortdurend naar je gsm wanneer je rondwandelt. 

Zorg in de eerste plaats dat je zelfvertrouwen uitstraalt en dat je er emotioneel klaar voor bent om iemand nieuws in je leven toe te laten. We hebben ontdekt dat de verwachtingen van sommige singles te hooggegrepen zijn. Stel je geest en persoonlijkheid open om iemand te leren kennen die op het eerste zicht misschien niet je type is, jij zou omgekeerd toch zelf ook altijd een kans willen krijgen? Kijk rond je als je over straat loopt of op eender welke publieke locatie. Als je te druk bezig bent met je gsm, zullen de mensen je nooit aanspreken.

4. Wees vriendelijk.

Blijven glimlachen en mensen begroeten is essentieel, vriendelijke mensen zijn toegankelijker. Het is een onverklaarbare automatisme, iedereen wordt aangetrokken tot positieve mensen. Een glimlach en hoffelijkheid kan veel nieuwe deuren voor je openen.

5. Laat je helpen of begeleiden door je vrienden.

Hollywood heeft het ons al talloze keren voorgeschoteld, laat je vrienden een partner kiezen om op date te gaan. Als dit geen optie is, forceer jezelf dan om op zoveel mogelijk sociale events aanwezig te zijn en menselijke interacties aan te gaan. Als je poging tot online dating mislukt is, dan mag je je niet langer verbergen achter deze technologie.

6. Zelfvertrouwen, zelfvertrouwen zelfvertrouwen. 

De beste tip om een interessant gesprek aan te gaan met iemand in de echte wereld is door te werken aan je uitstraling. Het klinkt cliché, toch wil iedereen in de nabijheid zijn van een zelfzeker persoon. Je hoeft daarom geen succesvol zakenman te zijn. Het is aantrekkelijk, sexy en heel gewild bij zowel mannelijke als vrouwelijke singles. Zelfvertrouwen is het geheim tot het leiden van een zorgeloos en oprecht gelukkig leven.

7. Spot je iemand die je leuk vindt, zoek dan fysiek contact

Berg je gsm op, het kijken naar je gsm of het vasthouden van je gsm,  straalt geen uitnodiging uit om een gesprek aan te gaan met iemand. Observeer de ruimte waarin je je bevindt, maak oogcontact. Als je iemand gezien hebt die je aantrekkelijk vindt, ga dan in zijn of haar buurt staan. Er is geen nood voor stress of weigering, stel gewoon een vraag die de deur opent naar een gesprek.

8. Vertrek niet op date terwijl je nadenkt over het ontmoeten van andere personen

Het heeft absoluut geen zin om iemand op date te vragen als je gaat twijfelen of je niemand “beters” kan vinden, je zoektocht naar de perfecte persoon uit je fantasie kan op deze manier zuur opbreken. Door deze denkwijze, geef je je date nooit de kans tot een normale sociale interactie tussen jullie twee. Het kan niet de bedoeling zijn om iemand te weigeren indien hij of zij niet voldoet aan al jouw criteria.

About the author

michelle

Leave a Comment