Datingsites

Kies De Perfecte Profielnaam

Verscheidene datingsites geven er een andere term aan, dit zijn de drie meest gebruikelijke:  nickname, profielnaam of simpelweg gebruikersnaam. Eén ding staat vast, ze hebben allemaal dezelfde betekenis. Je gebruikersnaam is de identiteit die je creëert om jezelf te beschermen in de wereld van online dating, omdat je door het gebruik van zo’n portaal in contact komt met allerhande mensen. Het geheim tot het maken van een geweldige gebruikersnaam vind je door enkele regels te volgen.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Bij velen speelt de gedachte dat een schermnaam of profielnaam van geen belang is wanneer je contact zoekt met andere mensen, het gaat namelijk om je karakter en persoonlijkheid toch? FOUT! De perfecte profielnaam is namelijk de sleutel tot succes. Voor het maken van een eerste indruk hebben de andere gebruikers van de site niet veel beschikbare gegevens, zij moeten zich baseren op de combinatie van je nickname en een ‘thumbnail picture’ ( een kleine vierkante avatar). We kunnen nog steeds niet terug gaan in de tijd,  hiervoor is er technologie nodig die nog jaren van ons verwijderd is. De de eerste indruk die gevormd wordt bij het bezoeken van je profiel is dus definitief of onveranderbaar. Dit kan het verschil betekenen tussen het hebben van veel of weinig bezoekers die op je profiel klikken. Ze kunnen deze aandachtig lezen of ze kunnen je simpelweg overslaan en het profiel kiezen van iemand die er aantrekkelijker uit ziet doordat deze er meer tijd en creativiteit in heeft geïnvesteerd.

Lees ook ‘ Maak je online dating profiel perfect

Onthoud: Het draait allemaal om de illusie die je probeert te vormen dat je zelfzeker, sociaal, leuk en een passievol individu bent en niet iemand die overduidelijk aan het liegen is. Je uiterste best doen om een zo groot mogelijk impact te maken als eerste indruk is je ultieme doel. In kant en klare taal gezegd : met je gebruikersnaam wil je potentiële levenspartners lokken.

Wanneer het erop aankomt moet je iets kiezen dat:

 • Beschrijvend is;
 • relatief kort;
 • bij voorkeur gemakkelijk om uit te spreken;
 • te onthouden;
 • een aandachttrekker.

Hoe dan ook, het bedenken van een goede profielnaam zal enige tijd vergen. Vermijd ten allen tijde het gebruik van je volledige naam. Velen gebruiken hun voornaam in combinatie met een aantal cijfers. Iets dat aantoont dat je romantisch bent en een gevoel voor humor hebt is de beste keuze, tenminste als dit kwaliteiten zijn die je wilt benadrukken en je zo wilt profileren tegenover andere leden.

Een veel gemaakte fout is dat iedereen wil dat zijn profielnaam sexy overkomt in de gedachten van anderen. Dit draait meestal uit op een gebruikersnaam waardoor je al snel de link legt met een te vermijden individu, iemand die regelmatig sex chat rooms zou durven bezoeken. Je doet beter je best om seksueel getinte hints of racistische taal in je gebruikersnaam, als in je profielomschrijving te vermijden, hiermee kan je een verkeerd publiek aantrekken. Tenzij je je natuurlijk net wil inschrijven in een site die deze een specifieke doelgroep benadert.

Tip: alles wat een referentie kan zijn naar grootte, spieren of slecht gedrag is in de meestal gevallen een ‘turn off’. Verwijzingen naar lichaamsbouw of zelfs haarkleur kan lijden tot veralgemeningen en verwachtingen waaraan je niet kan voldoen en dus misschien wil vermijden. Als je op zoek bent naar serieuze dates waarin de mogelijkheid bestaat dat die verder ontwikkelt tot een langdurige relatie, kunnen deze handelingen de gewilde personen voorgoed wegjagen. Wanneer je ervoor kiest om net wel een suggestieve gebruikersnaam aan te maken, wees dan voorzichtig dat je niet een dubbele persoonlijkheid creëert.

Een andere belangrijke tip is om geen negatieve gevoelens of gedachtenissen zoals ‘ depressief’ en ‘ eenzaam’ te gebruiken. Deze geven de impressie dat je zware emotionele schade hebt geleden en dit nog altijd niet verwerkt hebt. Hiermee zal je geen leuke, liefdevolle personen aantrekken.

Een andere manier om je persoonlijkheid in de spotlight te zetten met je gebruikersnaam is door persoonlijke informatie erin te verwerken. Je kan je hobby of een andere interesse op een schattige wijze samen verwerken om zo tot een unieke en aantrekkelijke profielnaam te komen zoals ‘ racer Mark’, ‘meubelmaker Philip’. Het afficheren van je hobby of interesse zal je helpen om personen te vinden die dezelfde passie hebben.

Het is een algemeen bekend advies om geen profielnaam te kiezen die verband houdt met je werkelijke eigennaam of e-mail adres om je anonimiteit te vrijwaren. Je moet ten allen tijde vermijden om persoonlijke informatie zoals je geboortedatum, je huisnummer in een datingnaam te schrijven. Slechte individuen zijn altijd op de uitkijk om zo’n informatie te gaan misbruiken.

Een andere manier om het betekenisvol te maken is door een handeling te verzinnen dat een verwijzing heeft naar een binnenpretje. ‘legend – dary mike’ Zou een referentie zijn naar de hit show ‘ How I met your mother’, mensen die deze show volgen zullen onmiddellijk de mop begrijpen. Dit biedt jullie beiden al de mogelijkheid om een conversatie te beginnen over een gemeenschappelijke interesse.

Om een toffe profielnaam te bedenken die je onderscheidt van andere gebruikers in de community, volg simpelweg onderstaande tips:

 1. Onderzoek:

Spendeer voldoende tijd om de profielnamen van andere te bestuderen en op te merken welke eruit springen en welke niet. Kijk niet alleen naar de profielen van mensen van hetzelfde geslacht maar ook naar die van het andere geslacht en zoek diegene tot wiens profiel je aangetrokken voelt. Dit zal je ideeën geven voor wat kan werken en wat niet.

 1. Kort en krachtig:

Hou je naam zo kort mogelijk. Weet hoeveel de maximale toegestane karakters zijn. Sommige sites zullen bijvoorbeeld 15 karakters toestaan, maar er zullen er slechts 10 zichtbaar zijn.

 1. Wie ben ik:

Vertel het publiek iets over jezelf. Je profielnaam is een venster tot je ziel. Laat de mensen weten wie je bent, wat je leuk vindt, aan welke idealen je vasthoudt. Als je passie klassiek wagens zijn, probeer dan ‘ Classic wheels Bart’.

 1. Als je niet van de eerste poging succes hebt:

Wanneer je gebruikersnaam die je voor ogen had al in gebruik is, blijf proberen. Laat ons zeggen dat je ‘ Classic wheels Bart’ wou gebruiken, maar iemand was je voor. Probeer dan een variant als ‘ Classic rims Bart’.

 1. Wees creaftief/humoristisch

Je wil je gebruikersnaam zo uniek en creatief als mogelijk maken. Wanneer je een manier vindt om humor in je naam te verwerken, doe het! Grappige namen werken altijd.

 1. Onthou mij:

Wees niet te taalonvriendelijk. Vermijdt namen als ‘Barkkkkq43’. Probeer liever een naam te kiezen met een betekenis en dat mensen zich gemakkelijk kunnen herinneren. Op deze manier kunnen mensen je later gemakkelijker terug vinden.

 1. Wanneer het niet juist is:

Zet geen willekeurige cijfers achter je naam. Het is te gemakkelijk om ‘Henk124’ te verwarren met ‘Henk1224’ of om de nummers van plaats te verwisselen. ‘Henk124’ kan hierdoor de liefde van zijn leven mislopen.

 1. Wat is de hoofdletter?

Gebruik zowel hoofd als kleine letters om je naam te onderscheiden. Zo kunnen andere gemakkelijker de betekenis van je profielnaam ontdekken. Het heeft geen zin om een slimme grap in je gebruikersnaam te verwerken wanneer het te lang zou duren voor de mensen om die te begrijpen. Je hebt slechts enkele seconden om de aandacht van iemand te grijpen vooraleer ze overstappen naar de volgende. Laat die seconden gelden. Dus in plaats van ‘ grappigeman’, schrijf het als ‘GrappigeMan’.

 1. Wees positief en blij:

Iedereen wil zich laten afschilderen als een gelukkig persoon, een positief persoon waar andere mensen graag mee willen omgaan. Negativiteit, ongemanierd en depressief zijn geen aspecten dat mensen aantrekt. ‘LachtAltijd’ is een leuke naam geeft kennis dat je altijd wel een mop weet te appreciëren.

 1. Zelfverzekerd:

Je wil jezelf altijd laten overkomen als iemand met veel zelfvertrouwen die een meerwaarde kan zijn in het leven van een ander. Schep hier niet over op.

Wanneer vrouwen een lijst met profielen overlopen, is de gebruikersnaam het eerste wat ze te zien krijgen. Ja wij weten hoe kort de beschikbare 15 karakters zijn om de aandacht van iemand te trekken, zorg er dus voor dat het voor hen een herkenbare naam is. Wees anders.

About the author

michelle

Leave a Comment