Datingsites

Is Online Dating Het Proberen Waard?

beste datingsites online dating

Iedereen heeft wel al eens gehoord van online dating. Mogelijks heb je een aantal vrienden die actief zijn op verschillende online dating sites. Toch, ondanks je nieuwsgierigheid, lees je dit artikel omdat je nog niet 100% overtuigd bent of je het een kans moet geven. Hier zal je een antwoord vinden op enkele vaak gestelde vragen.

Het is aangeraden om een objectieve review van de desbetreffende datingsite te lezen vooraleer je een account aanmaakt. Ze zullen je namelijk allemaal proberen te lokken met hun succesverhalen: je ontmoet iemand in de eerste week dat je account actief is en 2 jaar later zijn jullie getrouwd. Dit is een mogelijkheid maar bijlange geen verhaal die voorkomt bij iedereen, iedereen zijn ervaring is verschillend.

Misverstanden en angst om je persoonlijke informatie online vrij te geven mogen jouw toekomstig geluk niet in de weg staan om online dating te proberen. Onthou dat geen enkele datingsite een garantie kan geven op het vinden van een partner waarmee het klikt en waaruit een relatie ontstaat. Hieronder kan je veelgestelde vragen vinden van nieuwsgierige mensen die het nog niet geprobeerd hebben:

Zijn er veel mensen die zich inschrijven?

Op vlak van internettoepassingen en online platformen, zijn er op vandaag geen grenzen meer wat mensen niet willen uitproberen. Een betere vraag is misschien of dat de juiste mensen zich inschrijven, diegene waarnaar jij op zoek bent. Je zal aangenaam verrast zijn wie zich allemaal inschrijft.

Je kan online dating vergelijken met het laten van een scheet op een publieke plaats. Weinigen zullen dit willen toegeven, maar velen zijn toch schuldig. Toch is het taboe rond online dating al grotendeels verdwenen door de opmars van de populaire datingapplicaties op onze smartphones. Bij een rondvraag zullen er zich nog maar weinig mensen voor schamen.

Wat als een kennis mijn profiel ziet?

Waarvoor zou je je moeten schamen? In de alinea hierboven hadden we net geconstateerd dat er zich meer mensen inschrijven dan dat je zou denken. Als één van je vrienden je uitlacht omdat je aan je geluk wil werken, dan zijn ze misschien van nature onvriendelijk. Iedereen verdient een kans op het vinden van zijn ware liefde. Als je toch schrik blijft hebben dat je vrienden of familie je profielomschrijving lezen, dan is het misschien niet goed opgesteld en zullen potentiële bezoekers het ook als schaamtelijk ervaren.

Lees ook ‘Maak je online dating profiel perfect

Je profiel is trouwens enkel zichtbaar voor andere mensen die een account hebben aangemaakt, als iemand dus toegang heeft tot je account dan maken zij ook gebruik van online dating. Meestal zal het ontdekken van een kennis op een datingsite enkel maar een grappige reacties uitlokken, misschien vind je op deze manier wel iemand waar je al lang een oogje op had.

Is online dating veilig

Absoluut, het ontmoeten van vreemden in het echte leven is mogelijk gevaarlijk. Iemand online ontmoeten geeft je de mogelijkheid om al deels zijn achtergrond te bestuderen en een eerste indruk te vormen. We mogen dus besluiten dat het absoluut veiliger is wanneer je eerst enkele malen converseert via een chatfunctie om daarna af te spreken in het echte leven.

Wees toch altijd op je hoede en neem geen onnodige risico’s. Upload geen te persoonlijke informatie zoals een thuisadres of een telefoonnummer in je profielomschrijving. Geef deze info enkel vrij aan iemand waarmee je al contact hebt gehad en een gevoel van vertrouwen hebt ontwikkeld. Organiseer je eerste date op een publieke plaats, laat een vriend weten dat je een date hebt.

Liegt iedereen in zijn datingprofiel

Vanzelfsprekend kunnen we dit niet ontkennen: sommigen gaan enkele centimeters toevoegen aan hun lengte, de andere haalt zijn gewicht naar beneden… De grote verrassing volgt dan wanneer jullie elkaar voor het eerst ontmoeten. We mogen niet vergeten dat iemand offline leren kennen ook gepaard kan gaan met leugens, is hij of zij al getrouwd? Online dating maakt de drempel tot liegen wel gemakkelijker.

Lees ook ‘10 Grote leugens bij online dating

Gelukkig zijn oprechte mensen geen uitzondering. Er zijn voldoende leden die realiseren dat bij de zoektocht naar de ware liefde er geen plaats is om een potentiële relatie te beginnen die gebaseerd is op leugens. Hoogstwaarschijnlijk zal je in je online ervaringen te maken hebben met een paar leugenaars, maar al snel zal je deze er uit kunnen filteren.

Is online dating onpersoonlijk?

Onthou dat je online dating enkel en alleen gebruikt om iemand te ontmoeten, dit is dus maar een heel klein onderdeeltje van jullie verhaal. Normaal gezien gaan jullie na het versturen van een paar berichten en een chatgesprek op date, om te ontdekken of die persoon achter de computer dezelfde is als in het echte leven.

Het zoeken naar dates kan als onpersoonlijk ervaren worden, uitgebreide zoekfuncties gebruiken, profielen bestuderen, foto’s analyseren, contactverzoeken versturen… Eigenlijk passen we min of meer dezelfde methode offline toe, we vragen in een groep wie single is en wie niet, uitzoeken wie er een trouwring draagt en uiteindelijk tijd spenderen met de meest geschikte kandidaten. Want wat voor nut heeft het om een volledige avond met een getrouwde man of vrouw te praten als je op zoek bent naar die ene persoon om een leven mee op te bouwen.

Zijn betalende sites beter dan gratis datingsites?

De kans op het ontvangen van spam in je mailbox en lastige popup reclame bij gratis datingsites zijn veel hoger dan bij betalende datingsites. Gratis sites beweren vaak dat ze veel leden hebben terwijl betalende sites er minder hebben, hier moet je in overweging nemen dat de kwaliteit van je leden voorgaat op kwantiteit. Niemand gaat zich namelijk registreren op een betalende site als hij of zij niet serieus op zoek is. Er zullen nog andere voor- en nadelen zijn, daarvoor zul je elke datingsite apart moeten evalueren. Wij hebben van de beste datingsites een review geschreven.

Lees bijvoorbeeld onze review over relatieplanet

Wat moet ik schrijven in mijn profiel, hoeveel vertel ik al?

Vertel in de eerste plaats geen leugens. Focus je in je omschrijving op je sterke punten maar vermijd om jezelf voor te stellen of aan te prijzen op basis van diploma’s of andere succes statistieken. Je wil niet dat je eerste indruk een dikke nek is.

Neem er rustig je tijd voor maar zit er niet over te piekeren. Vertel wat je graag doet en wie je bent. Als je veel humor hebt, laat dit dan blijken zo niet is er geen enkele reden om dit te forceren. Je kan zoveel of zo weinig schrijven als je zelf wil, te weinig en mensen zullen hun interesse al snel verliezen en jouw profiel onmiddellijk verlaten en vergeten.

Kies een goede foto. Vul je fotoalbum niet met foto’s enkel en alleen van je gezicht, zoek naar sportieve foto’s, foto’s waarop te zien is wat je graag doet in je vrije tijd, foto’s met vrienden of familie. Er moet op z’n minst een foto zichtbaar zijn waarbij je volledige lichaam te zien is, dit toont aan je bezoekers dat je niets te verbergen hebt.

Welke berichten verstuur ik?

Hou je berichten individueel en relatief kort maar dan ook weer niet te kort. Je wil niet het vermoeden creëren dat je hetzelfde bericht naar meerdere mensen verstuurd. Reageer op iets dat je gelezen hebt in zijn of haar profiel, iets waarin je geïnteresseerd bent, een interesse die jullie beiden delen. Stel een vraag zodat ze het ijs gebroken is en jullie een leuk onderwerp hebben om over te babbelen.

Wanneer spreken we het best offline af?

Zich comfortabel genoeg voelen om elkaar in het echte leven te ontmoeten hangt af van persoon tot persoon en van site tot site waarop jullie elkaar hebben leren kennen. Een datingsite is geen forum met als doel om eindeloos te chatten. Eens jullie beiden interesse hebben getoond en er een beginnend gevoel van wederzijds vertrouwen ontstaan is, is het moment aangebroken om een date te organiseren. Wacht dus ook niet te lang, iedereen houdt van een zelfverzekerde persoon met zin voor initiatief.

Ik krijg geen reactie terug op mijn contactverzoeken

Je bent zeker niet de enige, dit is een klacht die veel voorkomt. Vooral mannen zitten verveeld met het probleem dat veel van hun contactverzoeken onbeantwoord blijven. Hier kunnen een aantal redenen de oorzaak van zijn.

  • Overloop je profiel nog eens en ga op zoek naar elementen die andere deelnemers kunnen afschrikken;
  • Verstuur geen berichten die algemeen zijn, te kort of net te lang;

Blijf je dit vervelend probleem hebben, de betere datingsites hebben een datingcoach die je hierbij kan helpen. Dit lijkt alsof je een spammer wordt, maar verstuur zoveel mogelijk berichten naar eender wie dat je interesseert. Gok niet op één paard. Dan zal je ongetwijfeld wel een aantal berichten terugkrijgen, hopelijk van iemand waarmee je een potentiële relatie kan beginnen. Er valt een enorme stress van je af wanneer je realiseert dat het in het begin allemaal draait rond contact maken met iemand, je hoeft niet onmiddellijk de perfecte vrouw of man uit het volledige ledenbestand te zoeken.

Ik krijg gigantisch veel berichten zonder iets te doen

Dit is dan weer het omgekeerde probleem waar vrouwen mee geconfronteerd worden. Er is veel kans dat veel van die berichten spam zijn en dus waardeloos zijn. Ga naar je instellingen en zet je berichtmeldingen af. Reageer enkel op deze die je interessant vindt, verwijder al de rest.

Conclusie: werkt online dating echt?

Hier bestaat geen antwoord op, voor de ene werkt het en voor de andere niet. Dit is misschien niet het antwoord waarnaar je op zoek was, maar wel het meest correcte. Op het internet en waarschijnlijk in je vriendenkring circuleren er veel succesverhalen maar ook veel verhalen van mensen die het opgegeven hebben.

Het succes van online dating kan je terug brengen naar een aantal factoren:

  • je locatie
  • je leeftijd
  • je persoonlijkheid
  • het type waarnaar je op zoek bent

Het is logisch dat de succesrate in dichtbevolkte gebieden hoger ligt dan in afgelegen locaties. Ondertussen bestaan er al veel datingsites waaronder veel die zich richten naar een specifieke doelgroep, swingers, ouderen, invalide personen… Het succes is dus ook rechtstreeks afhankelijk of je de juiste site hebt gekozen, lees onze reviews om een beter beeld te krijgen of deze site iets voor jou is. Je zal pas ondervinden of het werkt als je het probeert.

About the author

michelle

Leave a Comment