Tips voor Hem

Leuke Date Ideeën in Gent

Elke stad heeft wel zijn eigen specifieke evenementen en toffe locaties waarbij je je met twee of meerdere personen kan amuseren, Gent is hierop geen uitzondering. Gent is een stad in Vlaanderen die velen verrast door al zijn troeven.

Vind je partner – Gratis aanmelden bij Be2 >>>

Dit artikel zal je wat inspiratie geven om een leuke date te organiseren voor je partner. Als je nog geen partner hebt en je bent gewoon aan het anticiperen naar de toekomst toe, dan kan je misschien een partner zoeken op onze meest aanbevolen datingsite met uitzondering van Tinder.

12 Leuke date ideeën in Gent

leuke date in Gent Gentse feesten. Dit is een festival waarbij de volledige binnenstad van Gent 10 dagen lang aan het feesten gaat. Het is één van de grootste culturele evenementen van Europa en wordt zelfs vergeleken met het Oktoberfest in München. Zowel nationale als international artiesten trakteren iedereen op gratis muziek op de verschillende pleinen verspreidt over de volledige stad. In 2021 werd de 173 ste editie georganiseerd waar maar liefst 1.215.000 bezoekers op afkwamen. Dit wordt telkens georganiseerd in de voorlaatste week van juli. Als je op je date saaie stiltes wil vermijden dan is dit ongetwijfeld de beste keuze, je zal niet weten welk podium of kraampje je eerst moet bezoeken.
Bezoek de site
leuke date in gent Barrio Cantina. Dit is een foodtruck festival of groots eetfestijn waarbij de Korenmarkt in Gent omgetoverd wordt in een groot openluchtrestaurant. Het is een succesvol concept: een gezellige sfeer waar je kan proeven van een wereldkeuken in de vorm van fast food dankzij de tientallen mobiele keukentjes. Samen met gezellig ingerichte bars en toffe muziek is het een formule die je een garantie geeft op een toffe date. Je kan het vergelijken met tapas, waarbij je telkens kleine porties krijgt van diverse gerechten: Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings, Polé Polé Mojito’s, chocolade wafeltjes … De toegang is gratis als je enkel de sfeer wil opsnuiven en de gerechten zijn betaalbaar. Iedereen zal er zijn smaak vinden.
Meer informatie
 leuke date in Gent Gentse Winterfeesten. De winter is voor Gent een speciale tijd van het jaar, waar ze alles uit de kast halen om hun bezoekers in een vrolijke kerststemming te brengen. Tijdens de gezelligste periode van het jaar, die bij velen gevuld is met familiebezoeken, kan je met je date terecht in Gent voor een leuke eindejaarsbeleving.

Tussen de 140 kerstkraampjes, waar je wandelt onder duizenden kerstlichtjes, kan je onder de Stadshal een ijspiste vinden om te schaatsen. Het reuzenrad geeft je dan weer een betoverend beeld op de met kerstverlichting versierde stad.

Meer informatie

 leuke date in Gent De Blaarmeersen is een sport-en recreatiepark gelegen aan de Gentse Watersportbaan dat tevens zeer goed bereikbaar is. Het is een park waar je zowel kan ontspannen als actief bezig houden met sport. De aanwezigheid van een grote zwemvijver met glijbanen en een zandstrand met ligweide om te zonnen maakt het de favoriete ontmoetingsplaats voor velen tijdens de zomermaanden. Andere troeven van de Blaarmeersen zijn: minigolf, wandelroutes, speeltuin, buitenfitness, tennis, drankgelegenheid…
Meer informatie
 leuke date in Gent  Praatcafe De Planck.  Dit is één van de uniekste cafés die Gent rijk is. De boot ligt aangemeerd vlak voor de Kinepolis cinema, veel koppels combineren dan ook een cinema avond met dit café door op voorhand een gezellig hapje of drankje te bestellen op het dek (zomerterras) of in de binnenruimte van dit schip. Verras je date eens met een unieke ervaring door te dineren in een woonboot in plaats van de vele smaakloze frituren in de omgeving. Er is een grote keuze aan diverse biersoorten (200-tal ), alsook prijs/kwaliteit zit je hier goed.
Bezoek de site
 leuke date in Gent De Vooruit in Gent is zowel een feestlocatie als een kunstencentrum met een drukke agenda aan culturele evenementen. Hier kan je vooral terecht voor podiumkunsten en muziekoptredens. Naast de grootse zaal beschikt het historische gebouw ook over een modern terras aan de zijgevel en een art-decocafé. Zo is er voldoende plaats voor een gezellige ontmoeting met eten en drinken.

Hou de agenda dus in het oog voor toekomstige voorstellingen om je vriend of vriendin mee naar toe te nemen.

Meer informatie

leuke date Gent Gent is de thuisbasis van voetbalploeg KAA GENT met de Ghelamco Arena als stadion. Als jullie beiden gefascineerd zijn door voetbal en toevallig supporter zijn van deze voetbalploeg, dan bestaat er geen betere uitstap als een spannende voetbalwedstrijd te volgen.
Meer informatie
leuke date in Gent De stad organiseert elk jaar verscheidene braderieën, markten en beurzen in de Gentse binnenstad. Alle winkels maken hun koopjes bekend door deze op de voetpaden van de winkelstraten uit te stallen. De politie verbiedt dan ook alle doorgaand verkeer waardoor je zonder zorgen de straten kan oversteken van de ene naar de andere kant. Dit draagt bij aan de ultieme koopjeservaring. Bezoek bijvoorbeeld de ‘ Braderie publique’ met je partner of geliefde en spendeer een leuke dag in de buitenlucht.

Elke zondag kan je bijvoorbeeld terecht voor verse groenten, textiel en accessoires op de zondagmarkt bij het Edmond van Beierenplein.

Bekijk de data

leuke date in Gent  

Huur een bootje. Dit kan u doen samen met vrienden of familie of organiseer zelfs een dubbeldate. Vraag een bevriend koppel om mee te gaan en deel de kosten door 4. Vaar slechts enkele uren of een volledige middag op de Leie. Voorzie enkele hapjes en drank voor aan boord te kunnen genieten terwijl jullie langs prachtige tuinen varen van weelderige villa’s. De meeste boten hebben geen radio, dus kan het een goed idee zijn om een draagbare luidspreker mee te nemen.

Huur een boot

leuke date Gent Alle inwoners van de stad Gent kennen het Citadelpark en het dierenasiel die erin gevestigd is. Als je date niet bang is van honden of geen schrik heeft om een asiel te bezoeken, dan kan dit een leuke date zijn om met een hond uit het asiel op een zonnige dag te wandelen. Toon je goed hart en wordt lid van het dierenasiel voor een kleine bijdrage van 10€/jaar. Op deze manier steun je de medewerkers en de dieren waarop je de mogelijkheid krijgt om met hen te gaan wandelen in het Citadelpark.

Je date zal onder de indruk zijn want je toont je goede inborst als dierenvriend.

Locatie

leuke dating in Gent Het Parkbos is een groot natuurgebied van bijna 1200 ha gelegen ten zuiden van de stad Gent. Het park bevat verschillende historische kastelen die meedragen aan het aantrekkelijke landschap. Samen wandelen in de frisse buitenlucht zal jullie beiden deugd doen, eens een middagje weg van alle stadsdrukte. In de toekomst zal er een volledig netwerk aan wandelroutes voorzien worden. Het bos is ook toegankelijk voor honden en ruiters.
Meer informatie
leuke date in Gent Ga met je date stevig ontbijten in het weekend. Vroeg opstaan of blijven liggen en uitgebreid brunchen, het is allemaal mogelijk bij Le Pain Perdu. Jullie kunnen er in alle rust en kalmte genieten van jullie ontbijt.

Start jullie dag met een brede glimlach door te genieten van knapperige broodjes, versgeperst sinaasappelsap of voor de liefhebbers een glas cava. Le Pain Perdu biedt je de mogelijkheid om simpelweg iets te drinken, te ontbijten of zelfs te lunchen. Hoe dan ook zal je smullen van de rijkelijk belegde broodjes. Achter de winkel bevindt er zich een ruime tuin met een terras.

Meer informatie

About the author

michelle

Leave a Comment