Tips voor Haar

Online Dating Voor Senioren

Online dating senioren: do’s & don’ts uit persoonlijke ervaringen

Ben je over een bepaalde leeftijd gekomen en nog steeds op zoek naar de liefde? Jouw ideale partner kan slechts enkele klikken verwijderd zijn.

De populariteit van internet dating blijft elk jaar stijgen, net zoals het aanbod aan datingsites en apps. Volgens recente onderzoeken, hebben 3,5 miljoen Britten hun partner online leren kennen. Online dating is dus klaarblijkelijk niet exclusief bedoeld voor jongeren, in werkelijkheid zijn er veel meer ouderen dan jongeren aanwezig op datingsites. Steeds meer ouderen boven de leeftijd van 40, 50 of 60 registreren zich op online datingsites, als een soort van laatste poging om nog een nieuwe partner te vinden om opnieuw gelukkig te worden.

Het ledenbestand van de bekendste datingsites bestaat voor een groot deel uit senioren. Uit een rondvraag bleek deze website het meest aangewezen, deze heeft zich gespecialiseerd op het koppelen van ouderen en senioren.

Het is nog niet te laat voor mensen die een mislukt huwelijk achter de rug hebben of voor vrouwen die zich verlaten voelen eens de kinderen uit het ouderlijke huis vertrokken zijn. We wensen allemaal om een gelukkige en intieme relatie te kunnen delen met iemand, die wens dooft zeker niet uit en wordt zelfs sterker naarmate we ouder worden.

Uit een rondvraag naar persoonlijke ervaringen, hebben we een alleenstaande vrouw ontmoet ” Heleen”. Heleen heeft een kuisfirma en een dochter die studeert aan de universiteit. Zij heeft zich al ingeschreven op verschillende datingsites om een partner te vinden, hieronder deelt ze haar tips en ervaringen.

Vergis je niet, de kudde leuke mannen van onze leeftijd is al serieus uitgedund.

Op één van de eerste dates ontmoette ik een fantastische man genaamd Luc, achteraf bleek dat hij de leukste man was in vergelijking met alle anderen. Doordat deze date in het begin van mijn online datingcarrière viel, was ik arrogant en dacht ik bij mezelf dat ik niet de eerste de beste moest kiezen en er nog genoeg toffe vrijgezelle mannen rondliepen.

Niets is minder waar, het bleef berg afwaarts gaan bij al mijn volgende dates.

Eigenlijk is het heel logisch, de fantastische mannen van onze leeftijd zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Het zijn de probleemgevallen die nog meestal vrijgezel zijn. Ik mag niet veralgemenen, er zijn natuurlijk nog altijd gezellige mannen te vinden.

Mijn ex-man heeft heel snel iemand anders gevonden, hij is terug gelukkig samen met bijna de eerste vrouw die hij na mij had ontmoet. Voor vrouwen van onze leeftijd is het jammer genoeg niet zo gemakkelijk.

Ga je niet als een verliefde tiener gedragen

Het leven kan heel eenzaam worden, zeker als je een enig kind bent of simpelweg geen goede band hebt met je familieleden. Het hebben van een rijk sociaal leven en een hechte vriendengroep zijn heel belangrijk, toch zijn zij geen vervanging voor het hebben van een partner om die speciale momenten mee te delen. Van zodra iemand jou extra aandacht geeft, ongeacht welke leeftijd je hebt, kan je al snel op wolkjes lopen.

Maak niet dezelfde fout als mij, ik heb in een sneltempo iemand leren kennen die uiteindelijk heel agressief overkwam. Er werd heel snel verwacht om met elkaar naar bed te gaan.

Heb zelfvertrouwen in de slaapkamer

Als je uit een langdurige relatie komt, dan is het mogelijk dat je zelfvertrouwen een flinke deuk heeft gekregen. In het huwelijk van de gemiddelde belg kan de seks heel teleurstellend zijn, reden te meer om zenuwachtig te zijn om met een nieuwe persoon de lakens te delen.

De eerste man waarmee ik in bed kroop na mijn scheiding was iemand die ik leerde kennen in de tennis club. Ik gaf hem vastgoedadvies in zijn huis waar hij rechtuit vroeg: wanneer gaan we seks hebben? Mijn initiële reactie was verafschuwend maar toch vond ik hem aantrekkelijk en organiseerden we een date.

Het was grappig dat we uiteindelijk in bed beland zijn, ik vertelde hem dat ik eigenlijk een heel verlegen persoon ben. Wanneer hij uit de ruimte was, trok ik mijn kleren uit maar ik had geen enkel idee hoe ik mij moest klaarleggen. Bedekt onder het laken, 1 been hangend uit het bed, volledig bloot liggend over het laken…? Het was heel lang geleden maar we hadden een fantastische tijd en mijn zelfvertrouwen krijgen een boost.

Als conclusie leerde ik dat: wanneer ik een man leer kennen die ik leuk vind en hij vraagt me naar bed, dan moet je durven een kans wagen.

Vertrouw geen enkele foto

Iedereen die zijn foto upload heeft mogelijks een foto gebruikt die 10 jaar oud is. Zelfs ik heb aan dit fenomeen meegedaan. Op verschillende dates geleek de man nog amper op zijn foto en had ik het gevoel of ik met zijn vader op stap was.

Wees je ervan bewust dat sommigen zicht niet willen settelen

Hoe ouder de man is, hoe groter de kans bestaat dat hij serieuze relationele bagage heeft. Jaren geleden heb ik een man ontmoet waar ik gevoelens voor ontwikkelde maar bleek dat zijn ex-vrouw hem volledig financieel geplunderd heeft.

Hierdoor was hij volledig verbitterd en achtte ik de kans klein dat hij in de dichte toekomst zich opnieuw met een vrouw zou settelen door zijn wantrouwen in vrouwen. Heel jammer.

Wees origineel in je profielomschrijving

Waarschijnlijk zijn er wel mannen die ” haardvuren, rode wijn, lange wandelingen…” onweerstaanbaar vinden, maar bijna iedereen van mijn leeftijd schrijft dit type berichten in hun profiel. Wees origineel! Iedereen maakt zijn eerste indruk op basis van je profielomschrijving, zorg er dan voor dat jouw profiel zich onderscheidt van de anderen.

Laat je vrienden zich niet moeien

Een positieve kant aan online dating is dat je vrienden zich amper kunnen moeien met je liefdesleven tenzij je ze erin betrekt natuurlijk. Vrienden of vriendinnen die zich moeien is vragen om problemen.

Loop niet in de val of wees niet naïef: als een internet date te mooi blijkt om waar te zijn, in het merendeel van de gevallen is het dan ook werkelijk te mooi.

Wees gewaarschuwd voor de super aantrekkelijke mannen

De super aantrekkelijke mannen online zijn bijna onbereikbaar of ze bestaan simpelweg niet. Soms maak ik de veronderstelling dat datingwebsites deze foto’s gebruiken om meer vrouwelijke leden aan te trekken, wat heel logisch klinkt. Veel mannen gebruiken een fake foto die ze van iemand anders hebben gestolen.

Vaak krijg je van deze mannen standaard reacties terug wanneer je een bericht verstuurd ” deze man is niet meer beschikbaar”. Als je naar hun telefoonnummer vraagt dan krijg je geen reactie meer terug of zijn ze getrouwd.

Op zoek naar “plezier” mag je dubbelzinnig opnemen

Persoonlijk heb ik hier geen problemen mee, ik ken veel vrouwen die zich inschrijven op datingsites voor dezelfde redenen als mannen. Toch is dit niet mijn stijl.  Ik ben op zoek naar iemand om samen activiteiten te beleven, samen uit eten te gaan, ik hoef daarom niet noodzakelijk met hem samen te leven. Daarvoor ben ik te zelfstandig.

Verzorg niet alleen je lichaam maar ook je kledij

Op een date, kleed ik mij altijd casual maar toch elegant. Ik draag geen te grote decolleté of toon niet te veel van mijn benen.

De meeste mannen die ik heb ontmoet kleden zich heel fatsoenlijk, waarschijnlijk heeft dit veel te maken met hun leeftijd. Jammer genoeg, eens ze de grens van 60 hebben bereikt gaat het bergaf. Ik mag niet teveel kritiek hebben, mijn looks zijn ook achteruit gegaan de laatste 5 jaar. Je mag je looks niet de leiding laten nemen over je leven, maak er het beste van.

Zet voet in de 21ste eeuw en leer werken met computers

Op sommige datingwebsites vind ik het heel ingewikkeld om foto’s te uploaden en mijn profiel op orde te zetten zoals ik het wil. Soms doen mijn kinderen dit in mijn plaats. Schrijf jezelf in voor een cursus en misschien leer je op deze manier wel iemand kennen.

About the author

michelle

Leave a Comment