Tips voor Haar

Echte Afknappers Bij Vrouwen

Ben je onbewust mannen aan het wegjagen? Er is niets belangrijkers dan een eerste indruk, als je een man zijn hart wil veroveren. Toch kan het handig zijn om enkele tips in het achterhoofd te houden als plan B, moest je voelen dat de date niet zo vlot verloopt. Dan valt de situatie misschien nog te redden als je zijn aandacht kan blijven bekoren.

Het zijn soms de kleinste dingen die een afknapper kunnen zijn voor mannen.

Je kon hem in eerste instantie verleiden, maar na de eerste date liep het volledig fout?  Na jullie ontmoeting was hij volledig voor jou gevallen maar uit het niets verliest hij alle interesse en vermijdt hij elk mogelijk contact? In alle waarschijnlijkheid heb je deze mannen onbewust weggedreven. Mannen zijn vaak aangetrokken door een vrouw vanaf het eerste zicht. Dat wil niet zeggen dat ze onmiddellijk verliefd zijn, dat duurt een tijdje. Als ze in de eerste paar dates afgeknapt zijn, dan gaan ze een ruimte creëren tussen jullie en behandelen ze je als hun vriend in een mum van tijd.

De 10 Grootste afknappers voor mannen

Als je op stap bent met een mogelijke nieuwe vriend, dan kan je best de volgende 10 tips onthouden.

#1 Narcisme. Positief en trots zijn op jezelf en je eigen verwezenlijkingen is een mooie eigenschap. Er is wel een dunne scheidingsgrens tussen iemand die weet wat ze waard is  en een te trotse vrouw die maar blijft opscheppen.

Ben je voortdurend over jezelf aan het praten, ook als de man een poging waagt om iets uit zijn leven met je te delen ? Vergelijk je automatisch alles wat hij vertelt met ervaringen uit je eigen leven? Het kan aanvoelen alsof je je open stelt voor hem en alles wil delen. Als je de gewoonte hebt om alles wat hij te vertellen heeft te veranderen in een persoonlijk verhaal, komt dit over als arrogantie in plaats van charmant zijn.

#2 Controlefreak of een dominante persoonlijkheid. Probeer niet alles in zijn plaats te regelen, ga hem ook niet behandelen zoals zijn eigen moeder dat zou doen. Als hij graag boter smeert op zijn boterham en jij dit ongezond vindt, laat de man zijn gang gaan. Verberg die drang om zijn gedrag te willen corrigeren. Als dit sporadisch het geval is, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Betrap je jezelf erop dat je dit stelselmatig toepast, wees dan gewaarschuwd dat hij zich kan beginnen ergeren aan je. Dwing jouw eigen voorkeuren niet op, corrigeer zijn grammatica niet bij elke zin hij schrijft. Als hij vraagt om bevestiging is dit natuurlijk wel verstandig om hem te helpen.

#3 Ja of nee antwoorden. Als je van nature een verlegen meisje bent, probeer dan toch je best te doen om meer te vertellen in een gesprek dan ja of nee. Een man kan verlegen vrouw in het begin schattig en charmant vinden, maar als er weinig interactie is zal jullie ontmoeting of relatie van korte duur zijn. Vermijd een monoloog, vertel iets over jezelf, reageer op zijn verhalen. Hij zal denken dat je geen interesse hebt als je de volledige avond amper een woord zegt.

#4 Gebrek aan sociale vaardigheden. Slechte sociale vaardigheden getuigd meer over het hebben van slechte manieren. Je date kan zwaar ontgoocheld zijn en van streek door slechte etiquette. Wacht geen dag om te reageren op zijn bericht. Laat hem ook niet alleen achter wanneer je een kennis bent tegengekomen, betrek hem in het gesprek door hem voor te stellen aan jouw vrienden.

Met slechte sociale vaardigheden bedoelen we niet dat je niet gemakkelijk vrienden maakt of geen verlegen persoon mag zijn. Maar je houding in sociale situaties. Ben je in een bijeenkomst, ga dan iedereen groeten in plaats van stilletjes tussen iedereen te gaan staan. Onderbreek niemand in het midden van een zin, neem geen eten van zijn bord omdat jij geen honger had. Dit lijken allemaal onnozele kleine punten maar onthou dat deze goed merkbaar zijn voor de rest dan je denkt

#5 Onvriendelijke houding. Mannen vinden een aardigheid één van de belangrijkste eigenschappen bij een vrouw. Ben je aardig en schattig voor vrienden en vreemden, is het goed mogelijk dat zijn hart begint te smelten. Vergeet niet om ook aardig voor hem te zijn.

Neem je net de tegenovergestelde houding aan alsof iedereen onder jouw niveau is, dan zal hij jou niet bellen voor een tweede date.

#6 Spreken als een klein kind. Dit is toegelaten als je relatie al een tijdje duurt. Ken je elkaar nog maar pas en zijn de eerste dates nog volop bezig, dat staat dit bovenaan de lijst van de grootste afknappers.

Het is toegestaan om schattig en lief over te komen, maar woorden mompelen en de woordenschat gebruiken van een kleine kind zal je duur komen te staan. Gebruik ook niet teveel verkleinwoorden.

#7 Klagen en zagen. Wil je zijn ongelimiteerde aandacht? Dan vermijd je best enig commentaar dat je hebt op zijn doen en laten. Mannen haten vrouwen die veel zorg nodig hebben en een heksen karakter hebben.

#8 Jezelf bekritiseren. Breek jezelf niet voortdurend af. Straal enig zelfvertrouwen uit. Heb je net een uur in de badkamer gestaan om jezelf op te frissen en vertel je hem dan dat je je lelijk voelt, dat is puur aandacht zoeken.

Het vissen naar complimentjes is geen probleem als dit een zeldzaam gebeuren is. Dagelijks op een lastige manier aandacht vragen is een heel karwei voor de man om te accepteren. Mannen willen weg blijven van drama queens.

#9 Afleidingen. Iemand die afgeleidt overkomt op een date is geen punten aan het scoren. Als de man tijd geïnvesteerd heeft om de date zorgvuldig te plannen en er lang naar heeft uitgekeken, is het niet teveel gevraagd om er zowel fysiek als mentaal aanwezig te zijn. Toon respect door hem wederzijdse aandacht te schenken op jullie date.

Kijk niet om de 5 minuten naar je smartphone of dwaal niet af in je eigen gedachten. Jullie zijn samen gekomen om samen tijd met elkaar te spenderen.

#10 Het gaat te snel. Het is een fout die vele vrouwen telkens maken zonder het zich te realiseren. Gedraag je op een eerste date niet alsof jullie elkaar al lang kennen omdat jullie het naar je zin hebben. Je jaagt hem gewoon weg.

Verander je facebookstatus niet naar ‘ in een relatie’ na een eerste date. Ga hem ook niet frequent beginnen bellen waarbij je verwacht dat hij uren aan de telefoon hangt te vertellen over zijn leven.

Onthou dat alles wat je doet leuk en lief kan overkomen, maar ga je hierin te ver dan wordt het gevaarlijk. Laat hem altijd verlangen naar meer. Geef jezelf niet direct prijs.

About the author

michelle

Leave a Comment