Relaties

Ongelukkig Zijn in Een Relatie

Relaties zijn zeer ingewikkeld, als je ongelukkig bent is het zeer moeilijk om de oorzaak te achterhalen en te ontdekken waar er verandering nodig is. De zoektocht naar de oorzaak resulteert vaak in het verbreken van jullie relatie en in het zoeken van je geluk bij een andere partner.

Het hoeft echter niet altijd moeilijk te zijn. Af en toe is de gemakkelijkste oplossing de beste, namelijk door openlijk te communiceren met je partner over je problemen. Velen kunnen het onderscheid niet meer maken of ze ongelukkig zijn in de relatie of gewoon ongelukkig in het algemeen ( in het laatste geval kan een nieuwe relatie de perfecte oplossing zijn ). We beschrijven hoe je zelf  kan bepalen of je ongelukkig bent in je relatie.

Je bent depressief over je leven thuis

Onafhankelijk van wat je beroep is, zal iedereen goede en minder goede dagen beleven gedurende zijn levensjaren. Deze gedachte is ook van toepassing in je relatie. Toch, ondanks alles wat je thuis meemaakt is het een prioriteit dat je je comfortabel voelt in je eigen huis. Als je dag in dag uit er tegenop ziet om naar huis te gaan omdat je levenspartner er aanwezig zal zijn, dan heb je een groot probleem. We mogen niet vergeten dat iedereen wel eens een discussie heeft met zijn of haar partner en wat tijd voor zichzelf kan gebruiken.

Wanneer dat verlangen naar die alleen tijd steeds groter wordt gedurende de voorbije maanden of jaren, is het hoogtijd om de waarheid onder ogen te zien. Tot het besef komen dat jullie niet de uitzondering op de regel zijn kan hard zijn. Je bent ongelukkig in je relatie en je moet voor jezelf uitmaken wat je kan doen glimlachen en waarvoor je in ’s ochtends uit je bed wil komen.

Je voelt je niet meer goed in je eigen vel

Herinner je je nog al die wijsheid die je over jezelf hebt ontdekt wanneer jullie elkaar hebben ontmoet? De gevoelens die je had, het gevoel dat hij of zij je gaf, de exacte reden waarom je verliefd werd in de eerste plaats. Als je deze gevoelens niet meer kan beleven zoals vroeger, betekent het nog niet het einde van de wereld. Aan de andere kant, wanneer je partner je oncomfortabel laat voelen over wie je bent, dan haalt hij of zij je emotionele gezondheid naar beneden. Aan jouw de keuze of je op deze manier wil blijven verder leven.

Het is essentieel dat jezelf tevreden bent over je eigen persoon, de manier waarop je lacht, praat, wandelt en alle andere kenmerken die jouw persoon definiëren. Als de persoon die zogezegd van je houdt deze eigenschappen niet kan appreciëren en bijvoorbeeld opmerkingen maakt in plaats van complimenten, weet dan dat je iemand beters verdient.

Er is geen vertrouwen

Wederzijds vertrouwen zou de basis moeten zijn voor elke relatie. De enige manier om dit te bekomen is door elkaar te respecteren. Partners delen bijna zo goed als alles met elkaar, toch ziet iedereen wel het nut in van enkele privé momenten. We weten dat mensen van nature nieuwsgierig zijn of zelfs achterdochtig. Overheden controleren en bespioneren ons omdat ze ons niet vertrouwen. Als jij je partner controleert, is dit een teken dat je hem of haar ook niet vertrouwt. Twijfels hebben over elkaar is niets abnormaals en komt bij de meest succesvolle koppels voor of alles dubbel checken dat er verdacht uit ziet vormt ook geen probleem. Het verzamelen en analyseren van deze gegevens is één zaak, maar voortdurend rondsnuisteren en alles van je partner in vraag stellen is neemt je wantrouwen tot een volledige andere dimensie. Dit is mogelijks een probleem die enkel tot een einde kan komen door de relatie te verbreken.

Je bent bang om je te binden

Als jullie al langer aan het daten zijn dan een paar jaar en nog altijd niet verloofd zijn , is de kans reëel dat dit er nooit van zal komen. Zich engageren in een relatie is belangrijk. Mensen zullen vaak allerlei excuses verzinnen om zich maar niet definitief met iemand te moeten settelen. Als je als vrouw je vriend zijn toewijding wil testen, vertel hem dan dat je zwanger bent en wacht zijn reactie af. Als hij zich wegtrekt, loop je een verhoogd risico dat jullie niet dezelfde levensdoelen voor ogen hebben waardoor er weinig redenen zijn om nog langer bij elkaar te blijven. We zijn geen 18 jaar meer, onze levensjaren zijn kostbaar, we moeten deze doorbrengen met iemand die ons steunt en dezelfde visie heeft.

Wie je ook bent als je ervan overtuigd bent dat hij of zij de ware is, zal je je partner een groot plezier doen door je eeuwige liefde te bewijzen met een huwelijk ( indien financiële redenen niet meegeteld zijn ). Je relatie moet hoe dan ook een toekomstvisie hebben, als er gedurende meerdere jaren geen evolutie merkbaar is, verspil dan je kostbare tijd niet langer.

Je fantaseert een gelukkiger leven zonder partner

Het is toegelaten om af en toe eens weg te dromen of te fantaseren over een wild avontuur met een beroemdheid. Zolang je blijft nadenken dat je leven er positiever zou uit zien met je partner uit het beeld, is dit een teken dat er iets hapert aan jullie verstandhouding. Je bent ongelukkig en het is tijd om dit te aanvaarden.

In de ideale situatie zou je partner in al je dromen moeten voorkomen als de brenger van plezier en geluk in je leven. Probeer voor jezelf te herinneren hoe je in het verleden je toekomst zag, reflecteren die gedachten met je huidige levenssituatie? Herinner je je nog die ene liefde in de middelbare school, dat perfecte meisje of jongen, het zijn dit soort gevoelens die je dag in dag uit zou moeten ervaren. Krijg je enkel maar koude rillingen in plaats van hartverwarmende gevoelens als je je partner in de ogen kijkt, wat houdt er de relatie dan nog recht?

Frustraties stapelen zich op

Wanneer het bergafwaarts gaat in een relatie, dan komen alle ergernissen en frustraties vanuit het verleden er nog eens bij. Vond je zijn lach vroeger leuk? Dan kan diezelfde lach je op vandaag zo ergeren dat je het afstapt. Vanuit het perspectief van je partner, wordt jouw ontevredenheid over je leven een dagelijkse deuk in het zelfvertrouwen van je partner. Je bent niet langer verliefd op dezelfde persoon, die leuke eigenschappen van hem of haar zijn onzichtbaar geworden. Indien jullie beiden ongelukkig zijn, kan het nog een zegen zijn om zonder al te veel discussie met een goede verstandhouding uit elkaar te gaan.

Je kan het mooie verleden niet vergeten

Het verleden komt nooit meer terug, dat is één van de weinige zekerheden in ons leven. Het is normaal om te verlangen naar de goede tijden van vroeger en te wensen dat er niets veranderd is. Als dit de enige gedachten zijn die in je hoofd ronddwalen, dan ben je niet op het juiste pad. Dit is nog geen doemdenkscenario waar de relatie niet meer te redden valt, maar we raden ten sterkste aan om een open dialoog aan te gaan met je geliefde. Neem het risico en durf te vertellen wat er je dwars zit.

About the author

michelle

Leave a Comment