Tips voor Hem

Vind Een Date Online

Hoe date je online op een succesvolle manier?

Heel veel alleenstaanden vinden het een moeilijke opdracht om hun zoektocht online te starten, terwijl het net heel simpel is. Er is een groot verschil tussen de klachten die mannen hebben bij online dating en de problemen die vrouwen meemaken.

Mannen die hun geluk proberen te zoeken door zich in te schrijven op een online datingsite, geraken na verloop van tijd gefrustreerd. Ze ondervinden dat er niet altijd gereageerd wordt op hun verstuurde berichten. In tegenstelling tot vrouwen, zij worden soms overrompeld met berichten waarbij succes hebben in kwantiteit maar niet in kwaliteit. Deze problemen zijn veel voorkomend bij datingsites die minder bekend zijn en bijgevolg niet betrouwbaar. De grote spelers op de markt ( zie onze top 5 ), melden geen dergelijke problemen te ondervinden.

Als je je toch ingeschreven hebt op een datingsite met gelijkaardige problemen, dan kan je hieronder enkele tips vinden om deze te voorkomen. De beste oplossing die we je kunnen geven is om een nieuw account aan te maken op een datingsite die ondertussen een vaste waarde is geworden op het vlak van online dating. Wij hebben een top 5 samengesteld, de reviews van deze site kan je eveneens terugvinden op onze site.

Top 5 gratis datingsites

Vandaag wordt de liefde online gevonden, duizenden Belgen hebben deze weg al bewandelt voor jou. Het wordt tijd dat je deze trend niet langer gaat ontkennen. Elk van deze 5 sites heeft zijn eigen troeven en richt zich op een specifieke doelgroep.

Datingsite Onze Score Doelgroep Bezoek de website
Nr. 1 Parship.be
parship
stersterstersterster  Nummer 1 datingsite in Vlaanderen!
 Uniek matching systeem
Proberen >>
Nr. 2 Relatieplanet.be
relatieplanet
sterstersterster Veel actieve leden
Website is veelzijdig
Proberen >>
Nr. 3 Alleenstaande-mamas.be
Alleenstaande mamas
sterstersterster Enkel voor alleenstaande ouders
Veel actieve leden
Proberen >>
Nr. 4 Ondeugend-daten.be
ondeugend daten
stersterster Iedereen die op zoek is naar spanning
Discreet en volledig anoniem
Proberen >>
Nr. 5  Seniorengeluk.beseniorengeluk stersterster Enkel voor senioren
Voor 50 plussers
Proberen >>

Voordelen bij online dating

  • Enkel geregistreerde leden hebben toegang tot de website. De ontwikkelaars willen ervoor zorgen dat online datingsites een private ontmoetingsplaats is waar de leden zich veilig voelen en vertrouwen hebben dat hun gegevens niet misbruikt worden. Het grote verschil met sociale media is dat iedereen zich registreert met 1 doel in gedachten: vinden van die ene speciale persoon.
  • Een boost voor je zelfvertrouwen. Het vergt veel zelfvertrouwen om op iemand in het echte leven af te stappen, er is evenveel moed voor nodig om de stap naar online dating te zetten en je te registreren. Actief zoeken naar sociale interactie met iemand is de juiste keuze. Communiceren, versturen van berichten en het lezen van reacties kunnen je social skills bevorderen.  Foto’s en berichten uitwisselen met andere leden kunnen een glimlach op je gezicht toveren.
  • Er is geen haast bij. Bij online communicatie en online dating hoef je geen stress te hebben want het grote voordeel is dat je alle tijd hebt van de wereld. Je kan op eender welk moment contact opnemen met iemand. Je eerste indruk kan je optimaliseren door je bericht te herlezen vooraleer je ze verstuurt.
  • Online datingsites zijn een veilige omgeving. Je familieleden en vrienden kunnen hun vooroordelen hebben als het aankomt op het vlak van datingsites voor bijvoorbeeld hun mindervalide kinderen of bloedverwanten. Elke dag stijgt het aantal ingeschreven mensen met een beperking waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om deze optie een kans te geven. Het is volkomen logisch dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen eender welke vorm van wreedheid en pestgedrag zowel offline of online. Datingsites zoals relatieplanet, parship en elitedating hebben een uitstekende reputatie. Zij zorgen er op dagbasis voor dat geen enkel fakeprofiel de kans krijgt om actief te zijn, deze worden dan ook heel snel uit het ledenbestand verwijdert.

Hoe date je online – advies voor mannen

Ga op zoek naar gelijkenissen

Veel mannen maken een gebruikelijke fout, ze schrijven een bericht naar een vrouw wiens profiel ze op de datingsite zijn tegengekomen. Hierbij was hun oordeel enkel en alleen gebaseerd op hun foto en hun geografische ligging. We hoeven je eigenlijk niet te vertellen dat het selecteren van de mooiste vrouw in jouw omgeving, niet de beste methode is om naar een oprechte relatie te zoeken. Er is veel kans dat jij behoort tot de categorie “mooiste mannen”, jij zou dus ook graag hebben dat de vrouwelijke leden niet zo objectief te werk gaan in hun selectie.

Besluit: kies een vrouw die je zowel aantrekkelijk vindt, als waarbij je gemeenschappelijke interesse hebt.

Wat schrijf je in je eerste bericht?

Het is gedoemd om te mislukken als je eerste bericht naar een vrouwelijk lid, een ode is aan haar lichamelijke schoonheid. We vinden het vervelend om je dit te moeten vertellen maar hierdoor geef je haar de indruk dat dit een algemeen bericht is dat je copy & paste naar nog honderd andere vrouwen.Vrouwelijke leden die er verzorgd uitzien, ontvangen wekelijks ongeveer 20 berichten of in extreme gevallen soms 20 berichten per dag. Met deze informatie in het achterhoofd, kan je begrijpen dat uw betekenisloos compliment geen indruk heeft gemaakt. Als ze toch zou reageren, zal ze zeker niet overlopen van enthousiasme.

Maak je de juiste beslissing en kies je ervoor om vrouwen aan te schrijven met gemeenschappelijke interesses, dan geef je jezelf een voorsprong op al die andere mannen die nog steeds hopeloze en algemene berichten versturen. Op deze manier breidt je de mogelijkheden voor een toffe openingszin geweldig uit. Elke datingsite geeft zijn leden de optie om gebruik te maken van verschillende filters bij hun zoekfunctie, stel deze parameters zodanig in dat je een vrouw vindt die dezelfde films, hobby’s of sporten beoefent. Eens gevonden, schrijf je haar dan een intelligent bericht. Bijvoorbeeld: Ik heb opgemerkt dat je ook een fan bent van Science fiction films, welke is jouw favoriet? Vertel gerust een anekdote over het beoefenen van een bepaalde sport, als blijkt dat dit een gemeenschappelijke interesse is.

Het kan ook interessant zijn om enkele aanpassing te maken aan jouw profiel om succesvol te zijn. Wees haar een stap voor: merk je dat een vrouw uit jouw omgeving verzot is op Mexicaans eten, vermeld dit dan ook in jouw profiel vooraleer je haar contacteert. We willen oneerlijkheid en leugens hiermee niet promoten!

Besluit: Op betrouwbare datingsites zal je ongetwijfeld een geschikte partner vinden, maak aanpassingen aan je profiel, perfectioneer de filters in je zoekfunctie en verstuur geen algemene berichten.

Hoe date je online: advies voor vrouwen

Train jezelf om de kudde uit te dunnen

Vanaf hun jeugd worden meisjes aangemoedigd om zo vriendelijk mogelijk op te groeien. Dit kan in jullie nadeel spelen door te naïef om te gaan met de andere leden in online dating. Het klinkt raar maar zorg ervoor dat je profiel niet te aantrekkelijk wordt, anders zal je veel werk hebben om al die saaie en algemene berichten te verwijderen.

Probeer iemand te vinden waarmee het klikt op intellectueel vlak en niet alleen lichamelijk. Praat over je persoonlijke ervaringen en interesses. Een naïeve man met een kinderachtig kantje die op zoek is naar de ideale vrouw, zal minder snel je tijd verspillen wanneer je enkele karakteristieken van je persoonlijkheid vermeldt in je profiel. Bijvoorbeeld: als je voetbaal haat, schaam je niet om dit te vertellen. We raden je niet aan om een boek te schrijven maar om enkele voorkeuren of eigenaardigheden vrij te geven.

Als gevolg zullen er minder mannen je “lastig vallen” met hun veralgemeende berichten. De overgebleven berichten zullen van mannen zijn die oprecht interesse hebben.

Voor mannen en vrouwen: beste advies voor online dating

Bouw een uniek profiel maar geen vreemd profiel.

Voel je je nerveus bij het online chatten, laat een vriend of vriendin meelezen. Op deze manier krijg je een onafhankelijke kijk op het hele gebeuren.

About the author

michelle

Leave a Comment