Relaties

Een Eerste Date, Een Eerste Indruk

Online dating kan intimiderend zijn, vooral wanneer je het voor de eerste keer probeert. Vooraleer je een eerste date hebt gepland, zullen jullie wellicht al talloze e-mails naar elkaar verstuurd hebben. In die korte periode waar jullie contact met elkaar hebben gehad, waren er hoogstwaarschijnlijk enkele raakvlakken: het bijwonen van een muziekoptreden doen jullie beiden graag, sporten vinden jullie belangrijk… Wanneer je denkt dat je er helemaal klaar voor bent om jezelf te engageren voor een langdurige relatie, maak dan gebruik van de volgende 7 gemakkelijke tips om snel van start te kunnen gaan. Je zal al snel merken dat je enkele tips ook zelf had kunnen bedenken wanneer je jouw gezond verstand laat spreken. Indien je toch niets kan bedenken? Lees ze dan eens aandachtig door. Wat volgt zijn niets meer dan voorstellen die jouw dating pogingen kunnen verbeteren en ervoor zorgen dat je gerichter te werkt gaat.

  1.  Plan de eerste date rond een een evenement, zoals een film, museum, optreden of wandeling. Naast dit alles, dient er een evenwicht te zijn tussen het evenement en voldoende tijd om te praten. Je wil voorkomen dat jullie als 2 zombies aan een tafeltje tegenover elkaar komen te zitten en dat een hele avond lang. Wanneer je iets georganiseerd heb, heb je tenminste iets anders om op te focussen als niet alles volgens plan verloopt. Tonen dat jullie beiden puur fysiek tot elkaar aangetrokken zijn, vergt niet veel tijd. Daarentegen als je op de zoektocht bent naar een langdurige relatie, is het nodig om meer tijd te investeren. Je wil ten allen tijde voorkomen dat je je date te vroeg afschrikt waardoor een tweede date uitgesloten is.
  2. Bedenk op voorhand al een reeks gespreksonderwerpen. Zowel vrouwen als mannen die voortdurend over hun werk babbelen zijn even interessant als een blik perziken. Laat je date één van die interesses zijn, namelijk 50% van de gesprekstijd is van jou!
  3. Onthoudt dat je op stap bent met een date en geen therapeut! Bespaar je date jouw echte en vooral diepe problemen, toch tenminste in het begin. Hou je ogen op het doel van de eerste date, ervoor zorgen dat je beiden een leuke tijd hebt en elkaar op een plezante manier ontdekken.
  4. Beoordeel niet enkel en alleen op uiterlijk. Weet dat de  lekkerste griet of heetste kerel niet vanzelfsprekende de beste keuze is voor jou. Laat die hormonen dus niet op hol springen en gebruik je gezond verstand.
  5. Ontwikkel je communicatievaardigheden. Ben je een slechte luisteraar, dan ben je verplicht om dit verder te trainen. Ben je een extreem gesloten persoon, probeer de ander beetje per beetje iets toe te vertrouwen. Liefde gaat gepaard met begrip, elkaar begrijpen kan de sleutel zijn tot liefde die dieper gaat dan uiterlijke aantrekkingskracht.
  6. Er blijft een kans op afwijzing bestaan, bereidt je hierop voor! Wordt een meester in het omgaan met afwijzingen. Je gevoelens uiten wanneer je een emotioneel verlies hebt geleden is logisch, maar door een vrouw of man afgewezen worden is geen belangrijke gebeurtenis die een stempel hoeft te drukken op je emotionele gezondheid. Het is net de mogelijkheid om verder te gaan met je leven en iemand te vinden die wel graag in je buurt is.  Hoogstwaarschijnlijk heb de volgende situatie al meegemaakt waarbij je gedumpt werd door je geliefde en niet begreep waarom. Je partner realiseerde zich simpelweg vroeger dan jijzelf dat jullie geen perfecte match waren voor elkaar.
  7. Neem initiatief in het versturen van signalen. Dit betekent, bel je date achteraf om hem/haar te vertellen wat een geweldige avond je het wel vond. Wees oprecht. Uit je enthousiasme en zorg ervoor dat het hij/zij de jouwe wordt. Laat er geen tijd overvloeien, maak duidelijk dat je interesse hebt in elkaar.

Het aller belangrijkste is om volledig jezelf te blijven en daarna te handelen. Volg je dit laatste advies tot de letter, dan zullen de komende dates van zelf gaan.

About the author

michelle

Leave a Comment