Datingsites Tips voor Hem

Hoe Omgaan Met Een Gedaald Libido

Omgaan met een sterk gedaald libido is een uiterst delicate situatie, toch is dit niet ongewoon en komt dit geregeld voor bij veel relaties. Afhankelijk van hoe sterk jullie relatie is, kan dit een serieuze kink in de kabel zijn.

Er kunnen veel oorzaken zijn die dit probleem veroorzaken, deze kunnen spontaan opduiken zonder dat je het zelf in de hand hebt. Hoe je de oplossing kan ontdekken is een heel ander verhaal, de zoektocht kan wel een nieuwe start betekenen voor jullie verloren passie. Gelukkig zijn er een aantal gemakkelijke remedies die mogelijks een positieve impact kunnen hebben bij jullie bedproblemen.

Wees open tegenover je partner

Een goede communicatie is het geneesmiddel voor veel relatieproblemen, waaronder ook een gedaald libido. Het aangaan van een dialoog met je partner is essentieel om gedurende je relatie een goede verstandhouding te onderhouden.

Jullie houden van elkaar en willen ten allen tijde vermijden dat er iemand zijn gevoelens gekwetst geraken, toch hou je best rekening met het feit dat als jij aanvoelt dat er iets fout loopt, je partner dat gegarandeerd ook ondervindt. Het probleem erkennen is een stap in de goede richting, een relatie werkt in twee richtingen waardoor je dubbel zoveel mankracht hebt om een oplossing te zoeken.

Het kan gemakkelijk lijken om alles te ontkennen en te denken dat het probleem vanzelf zal verdwijnen, of zelfs ontrouw te zijn aan je partner. Dit zijn jammer genoeg slechts korte termijnoplossingen voor een probleem die een essentiële bouwsteen vormt voor eender welke relatie. Dit probleem vanuit een verkeerd standpunt benaderen kan grote risico’s met zich meebrengen op het eindigen van een relatie en elk jullie geluk bij iemand anders te zoeken.

Begin onmiddellijk met flirten

Wanneer het vuur in jullie relatie uitgedoofd is of aan het uitdoven is, moet je een methode vinden om jullie zelfvertrouwen op peil te houden en elkaars interesse te blijven prikkelen. Flirten is hiervoor de ideale methode om elkaars verlangen te stimuleren.

Lees ook: Tips om gemakkelijke mannen te verleiden

Mannen en vrouwen flirten beiden op een verschillende manier, het zijn deze kleine sensuele interacties die jullie liefdesleven een enorme boost kan geven. Dit kan zich onder meer vertalen in, meerdere keren vrijen per week, beter gehumeurd rondlopen, meer en beter kunnen relativeren zodat er nog maar weinig ruzies ontstaan over futiliteiten.

Zoals met alles in het leven, moet je de perfecte balans vinden tussen overdrijven en te weinig flirten. Hou het ook simpel, het is niet nodig dat je een flashmob organiseert in het midden van een winkelcentrum om zijn of haar aandacht te krijgen. Een eenvoudige erotische spanking op de bil buiten de slaapkamer kan al heel opwindend zijn, zorg er wel voor dat dit spontaan en onverwachts overkomt. Als je een laag zelfbeeld hebt van jezelf in jouw relatie kan flirten hoogstwaarschijnlijk een hulp zijn. Als er echter nog andere diepgewortelde problemen aan de oorzaak liggen van je laag libido, problemen die al jaren aanslepen, dan is jullie relatie misschien voorbij het herstelpunt.

Zie het niet als een persoonlijke aanval

Zoals altijd is iets gemakkelijker gezegd dan gedaan, het is niet nodig om jezelf altijd te beschuldigen wanneer je partner zich niet meer aangetrokken tot je voelt en jullie slaapkamer geen warm haardvuur meer representeert maar een koude decembernacht.

Iedereen wordt ouder, bepaalde karaktereigenschappen veranderen en gevoelens evolueren. Iedereen is hier verschillend in, vaak ligt de oorzaak hier in ons DNA. Het valt dus moeilijk te verklaren wat onze seksuele activiteiten allemaal beïnvloedt.

Zoek het niet altijd bij jezelf, er zijn veel andere redenen waarom iemand geen zin in seks meer heeft, dat volledig losstaat van jou ( stress op het werk, verliezen van levensvreugde door het ouder worden, het hebben van complexen, faalangst om te presteren in bed, een storing in het hormonaal evenwicht… Omgekeerd blijft het belangrijk om jezelf open te stellen voor je partner zodat er geen frustraties ontstaan door het gebrek aan seks, maar dat hij of zij begrip kan opbrengen voor de situatie of de fase waarin jij je bevindt.

Innoveer

Bedrijven die hun jaarlijkse omzet zien dalen moeten ook tijdig genoeg ingrijpen en iets nieuws proberen om hun klantenbestand uit te breiden en hun activiteiten te zien groeien. Deze regel kunnen we doortrekken op het vlak van relaties en het bijhorend seksleven. Niemand gaat met opzet zijn eigen seksleven dwarsbomen, maar vaak verliezen we uit het oog dat het een levenslang project is om voor te blijven vechten. Naarmate jullie elkaar langer kennen, is het normaal dat jullie niet meer spontaan opgewonden geraken van een kus of een simpele aanraking. Bedenk nieuwe manieren om het verlangen van je partner te stimuleren.

Lees ook: Afrodisiacum – jouw gids tot een beter liefdesleven

Zelden is het libido van beide partners even groot. Ben jij diegene met het hoogste libido, vraag dan aan je partner welke seksuele handelingen hij of zij zou leuk vinden om op temperatuur te komen ( indien je dit nog niet zou weten ). Desnoods kan je in eerste instantie een aantal speeltjes en nieuwe moves aan je cv toevoegen om je partner een plezier te doen.

Onthou dat een gedaald libido niet het einde betekent voor jullie relatie. Het is slechts een brug die gebouwd moet worden over een traag stromende rivier.

About the author

michelle

Leave a Comment