Relaties

Hulp Nodig Bij Valentijn?

Valentijn is in Amerika één van de meest gevierde en populairste feestdagen. Traditioneel gezien is valentijn een feestdag waarop we de vrouw van ons leven verwennen en jullie elkaars liefde bewijzen. De naam alleen al brengt automatisch beelden naar boven van gedimde lichten, brandende kaarsen, een feestelijk gedekte tafel voor een romantische diner, een slaapkamer versiert met bloemen en veel te dure chocolade snoepen die in een hartvormige doos op het bed liggen.

Veel relatiebemiddeling experts zijn pro valentijn, ze geven je zelfs advies welk restaurant je moet kiezen of welke complimenten je moet geven. Sommige vrouwen hechten dan ook veel belang aan deze dag waarop cupido zijn pijlen op jullie richtte. Mannen hebben echter een volledig andere kijk op valentijn dan vrouwen, het mannelijke perspectief omvat verplichtingen en zij ervaren een grote druk om het juiste cadeau te vinden. Velen beginnen te zweten wanneer ze last minute in de supermarkt rondlopen door de rekken op zoek naar een geschenkkaart.

Voor het geval de subtiele hints van je vriendin niet duidelijk genoeg zijn, de emails, de facebookberichten, de post-it’s: Valentijn komt eraan.

De duur van jullie relatie en jullie gevoel voor romantiek bepaalt op welke manier je deze dag kan vieren. Wil je dat het een succesvolle avond wordt? Volg deze checklist met do’s en dont’s als je jouw verlangen bevredigt wil zien worden en wil genieten van een betekenisvolle avond:

 1. Ben je nog maar pas aan het daten? Je vindt een vrouw leuk en zij jou ook, maar er is nog niets officieels want dit is nog maar het prille begin. Een goede manier om deze potentiële relatie een duwtje in de rug te geven is door haar te inviteren voor een tête-à-tête. Een onderzoek toonde aan dat hoewel 55% van de vrouwen geen cadeau verwachten, zij deze dag toch niet zomaar voorbij willen zien gaan. Ga op stap en drink een speciale cocktail, bij een leuke avond kan je voorstellen om deze af te sluiten bij jou thuis.
 1. Je hebt haar recent verteld dat ‘ je van haar houdt’. Dan zal valentijn één van de eerste romantische feestdagen zijn die jullie samen doorbrengen. In dit geval zijn bloemen een gepast geschenk, ze zal geflatteerd zijn door dit gebaar. Ze zal zich des te meer speciaal en geliefd voelen.
 1. Boek een weekendje. In een lange relatie is het vuur en de passie al heel wat minder dan toen jullie elkaar pas leerden kennen. Jullie kennen elkaars positieve kanten en elkaars gebreken. Zoek voor een last-minute deal of een op tijd gereserveerde uitstap niet te ver van huis. Een pauze van jullie normale levensroutine kunnen jullie vast en zeker gebruiken.
 1. Wees comfortabel in jullie relatie. Zelfs in de gelukkigste relaties kan stress de doodsteek zijn. Om valentijn te vieren kan het daarom handig zijn om je partner niet met nog meer stress op te zadelen. Organiseer iets kleins dan altijd maar grootser te denken. Je hoeft haar niet altijd te verrassen, bedenk samen een activiteit zodat je er beide zeker van zal genieten.

Maak een lijst met 3 keuzes:

 • pizza, wijn en een massage achteraf;
 • Reservatie in een restaurant die je al lang wil uitproberen;
 • Download Netflix en bestel take-away. De online streaming dienst is jullie vriend voor de avond af te sluiten.

Als je take away bestelt, gebruik dan de doos om een liefdesboodschap op te schrijven. Ze zal het appreciëren dat je voorruit hebt gedacht.

 1. Maak jullie seksleven interessanter. Lief zijn voor elkaar staat op nummer 1, maar het is goed mogelijk dat jullie in de slaapkamer andere verwachtingen hebben. Het is volledig normaal als jullie seksleven niet zo wild meer is als de manier waarop studenten vrijen. Breng hier verandering in door naar een wellness te gaan , een hete olie massage te geven, een donzige kamerjas aan te doen en bevredig haar dan door te starten met orale seks.
 1. Zet een limiet op je valentijnsbudget. Als je elke valentijn je bankrekening moet plunderen om je liefde te bewijzen door haar een ring te geven, een all-in city trip, dan is de kans reëel dat de liefde niet wederkerig is. Het zijn de kleine intieme momenten die van groot belang zijn ( onverwachte knuffels, zoentjes in haar nek of voorhoofd…). Laat de druk van de media en je vrienden je niet verplichten om iets te doen dat je niet wil. Op onofficiële feestdagen zoals valentijn, zijn restaurants overvol, geschenkkaarten, rozen en chocolade zijn in uitverkoop. Mannen zullen zich toch blut betalen alleen maar om hun vriendin/vrouw te plezieren. In plaats van het thuis gezellig te maken en zelf een diner te organiseren, gaan velen in een overvol restaurant gaan zitten met te weinig personeel om iedereen tijdig te bedienen. Bedenk andere creatieve manieren om van elkaars gezelschap te genieten.
 1. Origineel en goedkoop. Schrijf op kleine stukjes papier elke soort van zoen dat je kan bedenken ( passioneel, in de nek…) Steek ze allemaal in een zak en geef deze als cadeau aan je partner. Laat hem of haar er een aantal uit kiezen die jij dan mag geven.
 1. Geef je partner een sensuele massage en bekijk een romantische film.
 1. Als je partner in slaap is, kleef dan post-it’s in zijn auto met redenen waarom je hem graag ziet.
 1. Ga ontbijten in een speciale brasserie.
 1. Neem een dag verlof en spendeer valentijn thuis.
 1. Wordt niet verdrietig als je single bent. Er zijn nog andere feestdagen genoeg die je kan vieren met je geliefde.
 1. Toon je partner dat je om haar geeft. Liefde kan je niet kopen, het kleinste en goedkoopste cadeau kan dus voldoende zijn om jouw gevoelens duidelijk te maken. Zolang het juiste cadeau maar van jou komt.
 1. Ken je partner. Hoe beter je je partner kent, hoe gemakkelijker je hem of haar kan plezieren op gelijk welk moment. Kan je partner genieten van een leuke wandeling, is hij of zij een creatief persoon? Dan zal hij of zij een persoonlijk cadeau van je veel meer appreciëren, geef het met je volledige hart.
 1. Wees een voorbeeld voor de jongere generaties. Het is onze taak om de juiste waarden van onze maatschappij over te dragen aan de jongere generatie. Hen de ware betekenis van valentijn aanleren door verhalen te vertellen hoe je je liefde kan uiten door zelfgemaakte cadeau’s te geven. Videoboodschappen, ingekaderde foto’s van belangrijke momenten… Het helpt hun persoonlijkheid te ontwikkelen met een goede inborst. Het is belangrijk dat ze van jongs af aan leren dat liefde niet te koop is.
 2. Koop haar niet de zoveelste teddybeer. Er is veel kans dat ze een grote vuilniszak vol beren en knuffels heeft in haar kast of op zolder. Als ze iets schattig en zacht wil dan adopteer je haar beter een puppy of een klein katje.
 3. Niets schreeuwt last minute cadeau shoppen als een boeket rozen van een tankstation. Veeg het stof af van je bankkaart en koop echte bloemen van een bekende bloemist.
 4. Koop geen goedkope chocolade dat een plakkerig gevoel geeft op je verhemelte van je mond. Dit is DE gelegenheid waar je niet bespaart op de kwaliteit van de chocolade.
 5. Een goede fles wijn is altijd een goed geschenk. Hetzelfde geldt voor champagne.

     About the author

     michelle

     Leave a Comment