Relaties

Datingadvies Voor Na Je 50

Onze maatschappij, zoals wij die nu beleven, legt een gigantische nadruk op het hebben van levenservaring en een jeugdige persoonlijkheid wanneer we in aanraking komen met andere singels en beginnen te daten. Veel jongeren leven vandaag met slechts 1 spreuk in gedachten: You Only Live Once, waarmee we willen duidelijke maken dit jouw tijd is! Als 50+’er zou je op z’n minst op 1 onderdeel uit je leven aan het bloeien zijn. Doorheen de jaren heb je perspectieven gevormd voor jezelf, die je een fantastische partner maken. Onthou dat er geen excuses bestaan om tijdens je midlife een hold te zetten op je persoonlijke groei en geluk.

Je voorkomen kan een stresspunt zijn voor diegene onder ons die opnieuw een kijkje gaan nemen in de datingwereld. Probeer een positieve uitstraling te creëeren. Denk aan alle beschikbare artikels inzake make-up en beweging die van toepassing kunnen zijn op jouw leven. Je hebt je lichaamsverzorging, je ochtendroutine, er voor zorgen dat je er op je best uitziet, omgezet in een exacte wetenschap. Enkel jij alleen kent jezelf het best. Het goede nieuws is dat, hoe goed moeder natuur voor je gezorgd heeft of net niet op vlak van je uiterlijk, je hebt al voldoende jaren achter de rug om een vaardigheid te leren die alle mannen en vrouwen verlangen van hun partner: wees leuk gezelschap.

Een beoefenende relatietherapeute heeft in haar 25 jaar ervaring met meer mannen gewerkt dan met vrouwen. Zij kwam tot de conclusie dat mannen minder, desondanks de algemene verwachtingen, hun vrouwen verlieten voor iemand jonger, mooier en sexy’er. Zij verlieten hun vrouw omdat ze iemand hadden leren kennen die interessanter was. Je hebt het goed gelezen, iemand waarin ze meer interesse toonden.

Zowel mannen als vrouwen die een fulltime job beoefenen in alle aspecten van hun leven, voelen zich uitermate aangetrokken tot iemand waarmee ze zich kunnen amuseren en genieten van hun vrije tijd. Individuen met ideeën, die in staat zijn om het initiatief te nemen en om hun avontuurlijke zelf verder te ontwikkelen. Voor 50+’ers, die hun professionele carrière aan het afbouwen zijn, is dit een absolute waarheid.

Hoe kan je jezelf profileren als een interessant persoon en dates versieren die kunnen uitdraaien in een vaste relatie? Hieronder hebben we enkele simpele tips om je datingervaringen naar een hoger niveau te brengen:

Maak schoon schip. Blijf niet samen met iemand waarbij je je niet goed voelt over jezelf. Ben je zelf redelijk in je verwachtingen en kan hij/zij desondanks jouw niet aan het lachen maken, gelijk welke standaarden, beëindig de relatie onmiddellijk.  Er zijn genoeg mensen in je omgeving die dezelfde gedachten delen zodat je tijd hoeft te verdoen met een depressief iemand. Een dode boom komt niet meer tot leven.

Verander je manier van zoeken. Alles wat je voor een periode van meer dan 3-maand ( uitgezonderd online-dating) hebt geprobeerd zonder beloning of succes, in de zoektocht naar liefde, moet tot een einde komen. Het continu herhalen van dezelfde methode, waarbij de werking bewezen is niet effectief te zijn , telkens hopend op een ander resultaat is de definitie van dom zijn.

Je levenspartner wordt je niet op een gouden plateau aangeboden. Om een actief dating leven te hebben, moet je eerst en vooral een actief sociaal leven hebben. We geven je hier wat huiswerk mee: ga op z’n minst 1 2 keer per week uit eten of ga iets drinken met een potentiële partner of iemand waarmee je je vriendenkring kan uitbreiden.

Gebruik je professionele vaardigheden. Denk terug aan de sollicitatie van je huidige job en vooral op de hoeveelheid moeite je hierin  hebt moeten investeren. Diezelfde hoeveelheid moeite, tijd en initiatief dien je te investeren in je zoektocht naar romantiek want klaarblijkelijk resulteerde dit in jouw aanwerving. Lieg jezelf niet voor en wees bewust van je eigen voorkomen.

Accentueer je positieve kanten. Heb je een lichaam die gezien mag worden? Ga dan je trainingssessies gaan beoefenen op openbare plaatsen. Heb je een uitstekende kennis van de actualiteit, schrijf je in bij een quizclub, volg een politieke cursus, wordt vrijwilliger voor een campagne… Heb je een mooie woning, stel het ter beschikking voor een evenement, nodig mensen uit.

Onderschat de kracht van een glimlach niet. Personen die een positieve houding hebben tegenover het leven zijn van nature aantrekkelijker. Meer glimlachen is de boodschap.

Maak passioneel oogcontact met eender wie waarin je mogelijk interesse hebt. Kijk daarna weg en terug met een snelle glimlach. Zorg ervoor dat je er 7 op 7 verzorgd bijloopt.

Laat je lichaamstaal je leiden. Ga niet zitten of recht opstaan met gekruiste armen. Niet gesloten benen in combinatie met blik gericht op het publiek is een warme uitnodiging voor wie dan ook.

Werk aan jezelf. Het uitbreiden van je opleidingsniveau en persoonlijke gezondheid staat hier centraal,  wacht wel niet tot je perfectie hebt behaald.

About the author

michelle

Leave a Comment